Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Zgomot ciudat intre 2000 - 2300 ture

Recommended Posts

Salut

Am sesizat un zgomot ciudat ca un vuiet dar slab intre 2k si 2,3k-2,5k rpm este posibil sa fie vascocuplajul ? L-am schimbat acum 50k de kilometrii si parca imi aduc aminte ca atunci vuia mai tot timpul si il auzeam si pe la 1,7k si la 3,5k rpm . Ce mai e ciudat ca nu face cand e rece motorul si daca "ma dau la ea" si trece de 2,5k rpm nu se aude decat motorul turat si atat.

Multumesc

Pai asa si trebuie! Cand e rece motorul, nu ai nevoie ca vasco sa fie cuplat. Cand se incalzeste motorul ai nevoie sa fie cuplat acel vascocuplaj, pt o racire eficienta. Daca inainte vajaia tot timpul, probabil era pusa pe direct vascocupla. Asa am avut si eu si facea ca un avion. Apoi am schimbat-o si se auzea pregnant doar vara, cand mergeam in oras si o turam mai tare, in rest smottthhhh....

Ideea e ca zgomotul de la vasco parca imi este cunoscut si n-ar fi el mai ales ca tace in rpm inalte , iar rulment pe undeva oare s-ar auzi inauntru ? Si de ce ar tacea si ala in rpm inalte. E ciudat rau vuietul si nu e constant. Mai astept pareri sa ma uit pe undeva sa curat ceva sa decuplez chsestii deastea :) Oricum este deajuns sa dau drumul la radio incet si l-am pierdut deci nu e deranjant doar ca vreau sa stiu daca "prevesteste" ceva sa-l elimin din timp :lol:

• 3 weeks later...
Salut

Am sesizat un zgomot ciudat ca un vuiet dar slab intre 2k si 2,3k-2,5k rpm este posibil sa fie vascocuplajul ? L-am schimbat acum 50k de kilometrii si parca imi aduc aminte ca atunci vuia mai tot timpul si il auzeam si pe la 1,7k si la 3,5k rpm . Ce mai e ciudat ca nu face cand e rece motorul si daca "ma dau la ea" si trece de 2,5k rpm nu se aude decat motorul turat si atat.

Multumesc

Aceeasi intrebare as avea si eu...de unde se poate auzi un sunet de genul unui avans de dacie....ma gandesc ca toata lumea a auzit un avans de dacie fratilor...si in cazul meu se aude in ture joase ,adica 2200-2600 de ture si mai ales daca o accelerez brusc in oras si e pe la 1900-2000 de ture...sunetul ala dureaza 1-2 secunde sa zicem dar numai in plaja asta de turatii...ma gandesc sa fie chiar avansul...sau bucsa de la cardan (ala de la iesirea din cutie)....parerile sunt bine venite...