Jump to content

Alimentare ?

bynf

Recommended Posts

Salut baieti.

Masina e un e36 318i, motor m40b18 din 93. Am o mare problema, nici nu stiu cum sa explic fenomenele, dar o sa incerc.

Primul exemplu : daca sunt cu masina la relantii si accelerez pana la 6000 rpm cand o las sa revina la 800 de ture incepe sa trepideze motorul, respactiv toata masina si trage sa moara.

Al doilea exemplu : mai nou a inceput sa faca si in mers figuri, e cumva ca si cum s-ar ineca, eu accelerez si turatia scade si se opreste.

A treia problema este ca nu pot sa ajung in 6000 de ture in mers, nu la relanti. Nu ma intelegeti gresit, stiu ca e doar un 1.8 si nu un 2.5, dar tot ar trebuii sa ajunga pana la 6000. Cam pe la 5200 incepe sa isi dea in nas, nu mai trage, asta in orice viteza, daca de exempul ii dau pana la 5200 in viteza a doua si apoi ii dau 3, are o marja de vreo 30-40 secunde in care nu trage si trepideaza dupa care isi da drumu si trage din nou. E o senzatie de nealimentare, parca se ineaca. Nu mai stiu ce sa mai fac.

Am verificat bujiile, sunt relativ noi, le-am schimbat anul trecut in vara. Am schimbat si fisele, una am avut-o intrerupta. Am verificat si bobina de inductie, e in perfecta stare de functionare. Debitmetrul de aer in stare de functionare. Filtrul de aer e nou, cel de benzina are vreo 3000 de km de cand l-am schimbat.

Singurele lucruri care nu le-am verificat si schimbat sunt : capacul de la delcou si sonda lambda.

Sau poate sa fie pompa de benzina, sau un injector ceva ?

Sper ca am fost destul de explicit si puteti sa intelegeti ceva din ce am scris. Va rog daca stiti careva rezolvarea problemei sau daca ati mai patit careva cele mentionate si ati gasit o rezolvare, sa ma ajutati si pe mine ca este foarte stresanta problema si devine un cosmar deja.

Va multumesc anticipat ptr sugestii si ajutorul acordat.

Am un motor 1.8 M40 la dezmembrat, in Bucuresti.

Poti sa vii sa testezi orice piesa vrei, debitmetru, calculator, sonde, delcou, etc in weekend. Nu ma intereseaza neaparat sa le vand pt ca nu e al meu personal, dar poate in felul asta iti gasesti problema. Stiu ca la fel facea unui prieten, in ture mergea doar pana la 5 mii sau 5 si putin, i s-a ars calculatorul de la apa .... l-a schimbat si acum merge pana in zona rosie. 0723.265.714 Bafta.