Jump to content

Recommended Posts

De curiozitate, a schimbat cineva distributia ?

Ma uitam pe forum la Audi si baieti de acolo se vaita ca la vreo 60-90.000 schimba kitul de distributie.

Banuiesc ca si la BMW se schimba desi nu am auzit pe nimeni ca a facut asta.

La Audi ar costa undeva in jur de 9-1000 ron + ulei + filtre, la BMW cat ar costa ?

Da, stiu BMW are distributie pe lant din 1800 toamna, coparativ cu alti fabricanti .

depinde dc e curea sau lant

nu toate bmw au distr pe lant, sunt si pe curea

la curea e mai simplu si mai ieftin

la lant e mai scump si mai mult de lucru (dc vrei sa faci treaba buna) pt ca odata cu lantul si rolele se recomanda si schimbarea foilor dintate (se uzeaza si ele pt ca lantul nu e din cauciuc ca cureaua).

cureaua cam la 60000 nu e bine sa o intinzi prea mult ca nu obisnuieste sa dea semne de uzura (se rupe si gata)

lantul nu stiu exact, cred ca in manualul Bentley scria ceva de 150000, in majoritatea cazurilor lantul da semne audibile de uzura (chain rattle) prin zornaiala de lant, ramane numa sa o auzi la timp.

preturile pieselor implicate depind de tipul de masina

eu am schimbat distributia la al meu M40 (curea) schimband doar cureaua nu si rolele si in jur de 100 ron a fost cureaua (nu mai tin minte exact pretul).

sunt cateva motoare la bmw care au distributia pe curea, in niciun caz de generatie noua, de prin '94 BMW nu a mai pus curea la distributii

oricum a motoarele care au curea la distributie costul de inlocuire e de probabil 100-150E cu tot cu manopera si role

motoarele M20 si M40 sunt pe curea, restul lant :)

PS: s-a mai discutat mult pe forum, probabil daca dadeai "search" gaseai

Edited by io's

motoarele M20 si M40 sunt pe curea, restul lant :)

PS: s-a mai discutat mult pe forum, probabil daca dadeai "search" gaseai

asta stiu.

intrebarea , curiozitatea mea e daca a schimbat cineva lantul de distributie.

da, e adevarat ca s-a discutat destul de mult ce motoare au distributia pe curea si care pe lant, nu asta ma intereseaza, ci schimbul distributie in cazul lantului.

nu am auzit pe nimeni ca l-a schimbat, desi sunt convins ca sunt motoare cu peste 300.000 km ( cu distributie pe lant ) care sa schiteze ceva.

Edited by wind-3er

recomandarile din manualul de reparatii sunt binisor exagerate, de ex in manual zice ca dc ai tensionat cureaua si apoi, din diverse motive, o slabesti at cureaua trebuie inlocuita. mi se pare o prostie, de fapt este o prostie dc am inteles eu bine ce scria acolo.

prostie sau nu, in cazul garniturii de chiulasa asa e.

poate intra in categoria pieselor de unica folosinta.

la-3-400k lantul se verifica, nu se inlocuieste neaparat. Mai cedeaza unele patine, fara consecinte grave si se in locuiesc fara probleme. Se poate schimba daca are intradevar semne de uzura si un zgomot specific..

Curelele auxiliare la majoritatea motoarelor BMW se in locuiesc la 4 ani sau cand se face inspectia daca e cazul (prezinta semne de uzura). Rolele presoare la fel. Am auzit de cazuri cand s-a blocat rola presoare de pe cureaua de AC, cureaua nu s-a rupt si si a cam distrus chestii pe acolo... Deci alea daca nu stiti cand s-au inlocuit ultima data si prezinta semne de uzura (curele auxialiare si rolele presoare care vin cu ele) e bine sa le schimbati.

Edited by DOMI