Jump to content

Upgrade frane 328i

roco123

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cele mai bune sunt Brembo BBK ( Big Break Kit ) cel mai scump kit pentru un e46 M3 ajunge la 15.000 de euro ( cat un e60 frumos si cu ceva dotari :)) pentru un asemenea kit se merita doar daca ai modificari serioase la motor si incap pe jante de la 19" in sus. Cum sunt M3-urile astea de peste 1000 de caluti. Am avut ocazia anul trecut in SUA sa ma dau cu o masina cu un astfel de kit, 5 incercari una dupa alta de la 270 - 0 pedala jos de fiecare data am ramas foarte surprins intre prima si ultima incercare nici o diferenta, iti da si o siguranta mare.

Pentru e36-le tau gasesti kit-uri brembo foarte bune pana in 1000$ second hand.

post-26817-1258838657_thumb.jpg

post-26817-1258838683_thumb.jpg

post-26817-1258838694_thumb.jpg

Cele mai bune sunt Brembo BBK ( Big Break Kit ) cel mai scump kit pentru un e46 M3 ajunge la 15.000 de euro ( cat un e60 frumos si cu ceva dotari :) ) pentru un asemenea kit se merita doar daca ai modificari serioase la motor si incap pe jante de la 19" in sus. Cum sunt M3-urile astea de peste 1000 de caluti. Am avut ocazia anul trecut in SUA sa ma dau cu o masina cu un astfel de kit, 5 incercari una dupa alta de la 270 - 0 pedala jos de fiecare data am ramas foarte surprins intre prima si ultima incercare nici o diferenta, iti da si o siguranta mare.

Pentru e36-le tau gasesti kit-uri brembo foarte bune pana in 1000$ second hand.

kit-uri de frana de inalta performanta are si ATE nu numai BREMBO

Salutare am e 46 2004 luna 09 150 cp si aprope de 100 000 km a trbuit sa schimb discurile nu stiam dac sa schimb pe original sau upgrade avand si motocicleta am avut nevoie de un disc spate si asa in cautarile mele am ajuns la EBC BRAKES UK gasindul acolo, cumnatul meu lucrnd in Uk Londra la comndat cu tot cu plcute de frana, acum sa revenim cand i-a venit sorocul am optat tot pentru EBC si am comanda prima ora discuri fata cu plcutele specfice pentru discuri le-m motat si dupa rodajul propuzis ajezare plcutelor pe disc am observat schimbarea nu trebuia sa apas foarte tare si avem frana nu gluma,trece o perioada de timp vreo 3-4 000 km am un drum al Sinaia cand ma intorc eu fiind din Rmnicu Valcea am fript-o nitel pentru prima oara dupa schmbul de discuri ma trece treaba mica opresc pe drepta si ma uit la discuri pe fata pun mana pe janta surpriza erau caldute ma uit pe spate stupoare erau albastre si nu puteai sa ti mana dogoreau atunici am obsevat diferenta dinte discuri oem si upgrade, de ce nu le schimbasem pentru ca mai aveau destul atunci am decis si am comandat si pe cel de pe spate si totul a revenit la normal oricat asi incerca nu rusesc sa le albastrec si frana o consider destul de buna si inca ceva nu mai se murdaresc jentile de praful acela negru care apare dupa un drum mai lung, aceste discuri rezista si franeaz pana la 600 grade C conform fisei tehnice producator, oricum sant multumit de ele.

Astept intrbari sau sugesti daca pot ajuta.

In conditiile in care spatele este solicitat mai putin decat fata la franari...

@claudiuBWR, chiar nu stiu despre ATE doar am auzit de ele nu am zis ca nu sunt de inalta performanta, dar oricum Brembo sunt mai populare si folosite de majoritate si nu am auzit pe nimeni sa fie nemultumit de ele.

nu ma refeream la ATE POWER DISC si ATE POWER PAD; exista kit de frana de inalta performanta cu etrieri, discuri, placute;furtunuri de frana + kit montare

ziceam doar ca exista si varianta de la ATE ca si BREMBO

de dimensiunea alor mele? sau un kit sport? am cautat, kitul sport nu e sub 1500euro. iar sport... am de dimensiunile alor mele... nu ajunge.

Cu astea, daca iau de la dezmembrari 4 etrieri, iar placutele si discurile le iau noi, chiar sport sa fie, ies mai ieftin decat cum spui tu...

am si eu o intrebare pt tine.... chiar se merita sa bagi atatia bani in piese sport si sa montezi pe e36?eu am un e36 dar nu vad motivul sa pun pachete sport de frana, nu se merita, dc vrei performanta mai m,are schimba cu un M .parerea mea

daca masina lui e in stare buna, si isi permite sa o upgradeze pe parcurs, de ce sa isi ia m, sa dea mult mai multi bani pe el, si sa nu ii ramana bani sa o imbunatateasca ?

asa, mai schimba un disc, un diferential, una alta, si poate ajunge si la motor pana la urma, ca nu sunt atat de greu de schimbat. motoarele sunt piese de schimb :)