Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Jante pentru E34.

MuadDib

Recommended Posts

M-am mai bagat in seama pe alte topicuri, am stersat lumea, dar sunt perseverent :) Deci:

Am primit nishte jante de 17", 7.5J latzime, 5x120 prezoane. ET35 !

Am tot cautat pe net ce e offset-ul asta, shi, din motive de marfa proasta, romaneasca, care o am in craniu tot nu m-am lamurit...

ET-ul standard pe E34 e ET20 sau ET22. Daca eu pun ET35, jantele ies mai in afara, nu?

Merg aceste ET35 pe E34?? Daca da, cam ce caucioace?

Thanks!

PS - Daca cineva ma trimite afara, la cric, sa verific, il voi informa ca am pushca, lopata, shi mult loc in spatele casei! :blink:

post-644-1150189972_thumb.jpg

Edited by MuadDib

Daca eu pun ET35, jantele ies mai in afara, nu?

Merg aceste ET35 pe E34?? Daca da, cam ce caucioace?

Thanks!

PS - Daca cineva ma trimite afara, la cric, sa verific, il voi informa ca am pushca, lopata, shi mult loc in spatele casei!  :blink:

93751[/snapback]

fain cu pusca :)

Iti pot spune sigur ca,cu cat ET e mai mic cu atat janta iasa mai in afara,iar cu cat ET e mai mare janta intra mai in interior.

Deci de mers merg daca sunt 5*120-dar tre sa vezi la inel cand dai roata jos daca potrivesc.

Un ET ideal ar fi maxim 15,cand janta iasa la linia aripei-e perfect.

Caucioacele ti le alegi dupa "cat J" are janta,poti pune linistit un 225,suficient ca sa nu simti toate gropile :)

Bafta

Pai tu ai ET 20mm de fabrica. Daca pui ET 35mm, inseamna ca iti ies in afara 1,5 cm. In mod normal, ar trebui sa pui ET 20, daca pui altu mai mare, iti pierzi din stabilitate.

Daca ai pune ET mai mic, atunci ar intra janta mai inauntru si automat ar lovi in telescop.

:blink:

Da! Deci am fost afara, am pus cricu', shi vax. nu merg. Imi atinge de amortizor.

:)

Se poate cu flanshe ( de grosime ET35 - ET20 = 15 mm) cu gauri pe gaurile vechi shi cu prezoane mai lungi, sau cu flanshe prinse de butuc shi rotzi prinse de flanshe.

Ambele versiuni mi se par tampenii, deci cineva sa inchida topicul asta shi ne vedem in aria de publicitate.

PS - Acum am vazut cum e cu ET-ul. CENTRUL JANTEI ESTE MAI IN EXTERIOR (RAPORTAT LA AXA MEDIANA A JANTEI), ADICA PARTEA CARE ATINGE BUTUCUL, deci janta "de lucru", partea pe care sta cauciucul, care trebuie sa se supuna unui aliniament pe centrul de greutate este trasa spre interior-ul mashinii, shi imi atinge amortizorul.

Edited by MuadDib

Guest poleposition

Da! Deci am fost afara, am pus cricu', shi vax. nu merg. Imi atinge de amortizor.

Se poate cu flanshe ( de grosime ET35 - ET20 = 15 mm) cu gauri pe gaurile vechi shi cu prezoane mai lungi, sau cu flanshe prinse de butuc shi rotzi prinse de flanshe.

Ambele versiuni mi se par tampenii, deci cineva sa inchida topicul asta shi ne vedem in aria de publicitate.

93814[/snapback]

de ce nu inceci sa le dai la schimb cu unele care sa ti se potriveasca...? sau vinde-le si iei ceva bun pt tine.

Guest poleposition
Cauta undeva de exemplu DEZENT C 17', arata beton si nici nu sunt foarte scumpe, daca le iei SH. Eu mi-am luat de la c&c si sunt foarte multumit. :blink:

de ce nu inceci sa le dai la schimb cu unele care sa ti se potriveasca...? sau vinde-le si iei ceva bun pt tine.

93815[/snapback]

Pai o sa caut un schimb cu cineva care are serie 3. De bani nu mai zicetzi nimic, ca e nevasta-mea cu ceva contondent in mana la catziva pasi in spatele meu :blink: .

eu la fosta mea masina am avut flanse si nu am avut probleme

acuma tu decizi

93819[/snapback]

Mi-e frica, Sorine... E shi mashina grea, ma mai apuca sa merg mai sportiv...

Le bag pt. schimb sau pt. bani la publicitate. Le-am facut shi mai multe poze, le bag acolo.

PS - Acum am vazut cum e cu ET-ul. CENTRUL JANTEI ESTE MAI IN EXTERIOR (RAPORTAT LA AXA MEDIANA A JANTEI), ADICA PARTEA CARE ATINGE BUTUCUL, deci janta "de lucru", partea pe care sta cauciucul, care trebuie sa se supuna unui aliniament pe centrul de greutate este trasa spre interior-ul mashinii, shi imi atinge amortizorul.

93814[/snapback]

Deci invers de cum credeam eu. :)

Cauta undeva de exemplu DEZENT C 17', arata beton si nici nu sunt foarte scumpe, daca le iei SH. Eu mi-am luat de la c&c si sunt foarte multumit. :blink:

93816[/snapback]

d-astea am avut si eu dar a fost tare dezamagit de calitatea lor!aveam pe ele gume 225/45/17 si la o verificare a lor dupa ceva timp am vazut ca aveau denivelari,dar numai pe interior,si am scapat de ele.