Jump to content

izolarea usilor masinii si reconditionarea

baubau

Recommended Posts

deci azi cum este o zi faina stiam ca masina candva avea usile izolate cu un anume burete care protejeaza termic si fonic

asa ca mi-am facut rost de burete adeziv care pe partea cu adezicul are deasupra lipit un nylon

am demontat fetele de usa apoi am taiat buretele dupa forma usii si am dat jos doar pe margini acel nailo ca sa ramana protejat buretele de apa

l-am lipit apoi si asta a fost cu izolarea usilor

apoi stiu ca sunt multe masini indeosebi e36 carora le zdrangane buzunarele de pe usi

asa ca am rezolvat si problema asta

prima data am incercat sa lipesc cu tot felul de dracii de la poxipol sico si alte dracii inclusiv banda dublu adeziva

si nu tine

asa ca m-am dus si am cumparat un pistol din ala cu batoane de plastic si cu ala functioneaza perfect dar trebuie sa te misti foarte repede doarece plasticul se intareste imediat

si in plus am schimbat toate clemele care erau coapte de vreme sau rupte cu altele noi care le-am avut comandate de mult

acum nu mai am zdranganele dupa mine si se inchide usa mult mai frumos

Am incercat sa fac si eu ce-ai facut tu dar n-am reusit... n-am stiut ca exista buret adeziv asa ca n-am putu sa lipesc de nici un fel buretul ala...

Totusi daca buretul ala e autoadeziv la ce foloseste pisolul ala de lipit cu batoane de plastic ?

De unde ai luat buretul si pistolul ? Care sunt costurile ?

Am incercat sa fac si eu ce-ai facut tu dar n-am reusit... n-am stiut ca exista buret adeziv asa ca n-am putu sa lipesc de nici un fel buretul ala...

Totusi daca buretul ala e autoadeziv la ce foloseste pisolul ala de lipit cu batoane de plastic ?

De unde ai luat buretul si pistolul ? Care sunt costurile ?

burtele l-am primit de la patronul unei fabrici unde se fac costume de motociclisti si ghete de motociclisti

nu stiu cat costa dar daca vreti eu ma interesez ce pret are si de unde il cumpara dar sigur costa ceva

iar pistolul este cumparat din magazin dar e din ala scump mai exact firma DREMEL ca celelate sunt niste avioane ca am mai avut si nu sunt bune de nimic

cu batoanele alea de plastic am lipit buzunarele de plastic pt ca erau desfacute si am mai lipit cartonu de pe margine usilor ala in care sunt clemele

nui musai cu burete din asta sa faceti daca vreti merge linistit si cu prelandez dela bizon dar pe partea care vine spre interiorul usii sa puneti o folie de nylon

Baubau, dupa cum vad in pozele tale, in timp buretele ala se va impregna cu apa (cel putin de la condens), fiind orientat spre geamul din portiera. Nu stiu sa existe vreun producator de masini sa insonorizeze portiera cu burete, cred ca motivele sunt lesne de inteles.

Daca imi permiti sa-ti recomand ceva, exista o solutie mult mai buna pentru usile de BMW, care sunt facute dintr-un fel de carton presat - si anume lacul epoxidic. Nu numai ca se va intari si va lipi si impiedica orice ...scartaiala, dar este si foarte usor de aplicat, poti sa-l dai cu pensula, ca pe o vopsea, iar un strat de vreo 2 mm va cantari foarte putin. Poate fi chiar si incolor. Eu l-am testat pe usile mele, si acum tin fara sa vibreze deloc fiecare cate un difuzor de 80 W, amplificat.

Baubau, dupa cum vad in pozele tale, in timp buretele ala se va impregna cu apa (cel putin de la condens), fiind orientat spre geamul din portiera. Nu stiu sa existe vreun producator de masini sa insonorizeze portiera cu burete, cred ca motivele sunt lesne de inteles.

Daca imi permiti sa-ti recomand ceva, exista o solutie mult mai buna pentru usile de BMW, care sunt facute dintr-un fel de carton presat - si anume lacul epoxidic. Nu numai ca se va intari si va lipi si impiedica orice ...scartaiala, dar este si foarte usor de aplicat, poti sa-l dai cu pensula, ca pe o vopsea, iar un strat de vreo 2 mm va cantari foarte putin. Poate fi chiar si incolor. Eu l-am testat pe usile mele, si acum tin fara sa vibreze deloc fiecare cate un difuzor de 80 W, amplificat.

salut merci de recomandare ,dar vreau sa iti spun ca m-am gandit si eu la ce ai spus tu legat de condens

dar mashina cand vine din fabrica are tot un burete care pe partea cu geamul are un nylon iar pe margini este lipita cu ceva mastic negru

buretete care l-am pus eu are pe partea cu adeziv un nylon ,ei eu acel nylon nu l-am dat jos decat un centimetru adica doar marginea care ma interesa sa se lipeasca in rest este perfect izolat buretele avnd acel nylon

uitete la poze ca se observa acolo unde eu lucrez pe jos stau pe burete dar pe partea acoperita cu nylon

in loc de buretele ala mergea foarte bine o filie insonorizanta dynamat.

[/quote

la fel multumesc de sfat dar dinamatul alaeste exact un buretete care mai are o folie de aluminiu si mai si costa o caruta de bani

eu am facut cu ce am avut si eu zic ca am facut bine iar investitie (bani) zero