Jump to content

probleme vopsire bara fata E90

tnk

Recommended Posts

Salut, am o intrebare legata de vopsitul unui element de caroserie, iar intrebarea se trage dintr-o patanie recenta pe care o voi rezuma in continuare.

Spoilerul fata de la E90-ul meu prezenta fisuri in lacul vopselei in anumite locuri(aceste fisuri fiind ca niste firisoare pe zone destul de mari) motiv pentru care am dus bara la revopsit crezand ca voi remedia problema! Surpriza a fost ca bara acum arata putin mai bine dar totusi se vad urmele fisurilor...ca si cum s-ar fi dat direct cu vopsea peste!

Revenind, intrebarea care ma roade este: Nu trebuia sa se dea cu un strat care acopera zonele cu probleme inainte de revopsire?(amorsa parca - nustiu exact cum ii zice!), pentru ca mi se pare total neprofesionist din partea vopsitoriei!

Astept o parere,

Multumesc!

Este exact precum spui si clar ca lumina zilei...

Te duci peste ei cu scandal sa-ti refaca bara. Simplu !

Stau si ma intreb de ce n-ai comentat direct cand te-ai dus sa-ti iei masina...

daca iti spun razi de mine pentru ca suna a film cu prosti!

m-am dus s-o iau aseara si n-am vazut mare lucru pentru ca trebuie sa te uiti de aproape ca sa observi...si sa fie lumina buna!

abia azi dimineata cand am verificat-o in amanunt am observat!

O sa ma cam duc peste ei cum ai spus tu, dar vroiam sa ma lamuresc inainte cu procedeul de vopsire pentru ca nustiam sigur care este....dar totusi mi se parea logic sa fie cum am presupus eu ca altfel degeaba o mai vopsesc!

am si eu niste fisuri in bara fata...si o zgarietura pana la negru intr un colt dar e micutza...mai am niste urme de la pietricele in fata la capota care la spalatorie s au facut mai mari (aprox ca o pastila) si mi e frica tare de vopsit..unde ai fost sa vopsesti? macar a iesit culoarea perfect? apropo ce culoare are E90 tau?cred ca la crapaturile din plastic trebuie diluata vopseaua pt ca altfel se vede cand dai peste....

am si eu niste fisuri in bara fata...si o zgarietura pana la negru intr un colt dar e micutza...mai am niste urme de la pietricele in fata la capota care la spalatorie s au facut mai mari (aprox ca o pastila) si mi e frica tare de vopsit..unde ai fost sa vopsesti? macar a iesit culoarea perfect? apropo ce culoare are E90 tau?cred ca la crapaturile din plastic trebuie diluata vopseaua pt ca altfel se vede cand dai peste....

Nu trebuie dat direct peste, pentru ca degeaba o mai vopseste....iese o mare tampenie cum a iesit la mine!

O vopsire corecta presupune printre altele incarcarea elementului care trebuie vopsit cu un strat care acopera toate imperfectiunile(asta intra in faza de pregatire pentru vopsire) dupa care se aplica vopseaua !

Masina mea e de culoare albastru inchis spre negru, nustiu care este denumirea tehnica...dar in certificatul de conformitate al masinii scrie BLAU!

Culoarea perfecta in adevaratul sens al cuvantului nu cred ca-ti mai iese odata ce revopsesti un element(cel putin nu la fel cu restul masinii), dar la mine a iesit ok....n-am sesizat vreo diferenta la ochi....in schimb privita in detaliu.....se cunosc pe bara urmele unde a fost crapat lacul...ceea ce nu e posibil atat timp cat vopsitoria se considera de calitate!

P.S.: Eu nu am avut bara crapata ci doar lacul vopselei prezenta fisuri superficiale....si la o adica pana si o bara infundata se chituieste si apoi se revopseste nu se vopseste asa peste la misto!

Edited by tnk