Jump to content

Se pot adapta jante cu alt ET?

Recommended Posts

Daca a mai existat un topic pe tema aceasta imi cer scuze.

L-am pus la aceasta sectiune pentru ca ma intereseaza pentru e46.

Deci problema care se pune este urmatoarea:

Am un BMW E46 FL(2003) si nu sunt multumit de modelele de jante care se ofera-ET47 in principal si cateva ET46,50(bineinteles ca sunt cateva care imi plac ex. 68,98 si mai vreo 2 modele).

Cum se pot adapta alte tipuri de jante (ET20, ET34, ET37,etc) la acest tip de masina?

Care se potrivesc direct fara a afecta ceva la masina?

Daca se pot adapta, cei care ati incercat va rog sa spuneti si ce modificari ati facut.

Edited by MariusR

PoĂži pune jante cu ET apropiat de 47 fĂŁrĂŁ nici un fel de problemĂŁ.

Jante cu ET20 nu meritĂŁ puse pentru cĂŁ vor ieÂşi puĂžin ĂŽn afara aripii.

Cel mai bine este sĂŁ iei jante cu ET corespunzĂŁtor fĂŁrĂŁ sĂŁ faci alte improvizaĂžii, ai unde alege.

Am un BMW E46 FL(2003) si nu sunt multumit de modelele de jante care se ofera-ET47 in principal si cateva ET46,50(bineinteles ca sunt cateva care imi plac ex. 68,98 si mai vreo 2 modele).

Cum se pot adapta alte tipuri de jante (ET20, ET34, ET37,etc) la acest tip de masina?

Care se potrivesc direct fara a afecta ceva la masina?

Daca se pot adapta, cei care ati incercat va rog sa spuneti si ce modificari ati facut.

In functie de cat de mic este ET-ul (ex 13, 15) si cat de lata este janta(9J-9.5J), in cel mai rau caz o sa fi nevoit sa roluiesti putin aripile ca sa nu iti atinga cand este incarcata masina sau la gropi. Te costa in jur de 50 de euro (pe punte) ca sa roluiesti aripile.

Sper sa nu va suparati ca o iau sistematic. Pe mine ma intereseaza in special cele de 16", 17".

- Sunt unele modele de jante pentru z4(ex:102, 103,104,105,106,107) care au aceleasi caracteristici cu cele pentru masina mea doar ca la unele cauciucurile recomandate nu concorda(mai late), acestea toate se pot pune normal ?

- Sunt unele modele de X3(111, 112,113, 148, 279) care au la 17" ET46 dar la cauciucuri iarasi difera marimile(sunt mai late), acestea merg?

- Sunt cele pentru seria 5 care au ET 20, 34, 43. La ET20 am citit mai sus. Cele cu ET34, 43 se pot pune fara probleme?

Pot pune cauciucuri 225/45/17 daca la janta scrie ca trebuie 225/50/17.

Sau mai bine zis cam cat pot sa difere latimile la cauciucuri fata de cele recomandate pentru janta respectiva?

A avut cineva probleme cu controlul politiei prin faptul ca nu a avut ceea ce scrie in cartea masinii?

- Sunt unele modele de jante pentru z4(ex:102, 103,104,105,106,107) care au aceleasi caracteristici cu cele pentru masina mea doar ca la unele cauciucurile recomandate nu concorda(mai late), acestea toate se pot pune normal ?

- Sunt unele modele de X3(111, 112,113, 148, 279) care au la 17" ET46 dar la cauciucuri iarasi difera marimile(sunt mai late), acestea merg?

Am un prieten care si-a pus pe e46 jante de X3 Style 109, cu caucucuri de 225/45/17. Merg fara probleme.

Merge sa pui cauciucuri mai mari/mai mici decat zice producatorul, dar sa nu fie exagerata diferenta.

Sper sa nu va suparati ca o iau sistematic. Pe mine ma intereseaza in special cele de 16", 17".

- Sunt cele pentru seria 5 care au ET 20, 34, 43. La ET20 am citit mai sus. Cele cu ET34, 43 se pot pune fara probleme?

Pot pune cauciucuri 225/45/17 daca la janta scrie ca trebuie 225/50/17.

Sau mai bine zis cam cat pot sa difere latimile la cauciucuri fata de cele recomandate pentru janta respectiva?

A avut cineva probleme cu controlul politiei prin faptul ca nu a avut ceea ce scrie in cartea masinii?

Eu am avut jante la care recomandat era 205/50r17 si am pus 225/45r17. Au mers super, fara nici o problema.

Are oarecare importanta si latimea jantei nu numai ET-ul. Pe o janta cu j6,5 nu prea merg anvelope de 245.

In mod normal se spune ca merge sa modifici fara probleme ET-ul cu 5 mm astfel sa-ti iasa roata putin spre exterior. Asta ar innsemna un ET 42 daca original ai 47. Mai mult de 5 mm risti sa ai probleme cu directia, am testat asta pe una din masinile mele si se simtea ca dracu la gropi si curbe, volanul avand tendinta sa-mi fuga din mana daca nu eram pe faza. Evident ca am fost obligat sa renunt urgent la jante :lol:

Totusi, pe puntea spate merge sa treci de limita celor 5mm atata timp cat nu atingi aripa.

Ideal ar fi sa testezi pe puntea fata niste distantiere de grosimea diferentei de ET pe care il au noile jante. Astfel folosind vechile jante plus distantiere o sa poti simula reactia cu viitoarele jante fara sa risti o suma de bani prea mare :)