Jump to content

PROBLEMA MARE 320D 2002

raduradu

Recommended Posts

nu sufar de nimic.....dar nu generaliza " un dobitoc ".....te rog frumos.....punct !

avem 15 pagini pe tema asta in care s-a vorbit civilizat si s-a ajuns la ceva concluzii.....nu tre sa dai cu bita in balta.....

Edited by bolyboly

nu sufar de nimic.....dar nu generaliza " un dobitoc ".....te rog frumos.....punct !

Da ! Un dobitoc ! Nu m-am referit la tine da ? Ce nu putem accepta realitatea ca exista si dobitoci ? Bineinteles pe bmwclub nu exista nici un dobitoc dar poate veni un dobitoc de pe dacia.ro de exemplu...

Mai avem 6 ani sa nu putem accepta ca in viata survine si moartea ? Care e problema ?

Oricum nu pot generaliza cu "un dobitoc "... A generaliza presupune " mai multi dobitoci "...

Edited by Rin_Tin_Tin

Dupa 400 km de mers fara clapetele minune... nu am observat nici o modificare de comportament al motorului... culplul ok la turatii joase, frana de motor ok si nimic altceva prezenatat aici ca efect negativ.....

Sfatul meu pentru cei care inca mai au dubii.... scoteti-le si o sa fi-ti mai linistiti psihic :)

Degeaba incerci sa faci o fapta buna dand un sfat bun . O sa vina un dobitoc si o sa te linishteasca... " Ce ? Esti tu mai deshtept decat inginerii de la BMW ? Eu nu imi scot clapetele pt ca imi afecteaza consumul, debitmetrul roata de rezerva ii creste tensiunea lu' soacra-mea etc etc ( o sa zica niste aberatii )"... Se intampla des pe forum...

DOBITOC = (Om) care este lipsit de inteligențĂŁ sau de bun-simț

pai cine este dobitoc inteligentule ? ca nu inteleg !!! cei care au proiectat si apoi montat acel sistem de clapete sau noi ?

si/sau trebuie sa imi fie jena de 90 % din cei foarte multi care au anulat [prin orice metoda] funtionarea clapetelor si spun ca se simt diferente ? sunt de acord ca aceste diferente sunt aproape egale cu zero pentru cei care conduc la consum si schimba la 1700rpm sau care in viata lor nu au apasat pe pedala :lol:

noi pe cine sa credem ??? pe cristianiorga22 ? sau zecile [poate sutele] de useri de pe diverse forumuri ???

chiar nu am stiut de acest defect. am sa trec la inspectie si eu, ca am 210k km si nu am avut treaba cu admisia pana acum. nu vreau sa am surprize in viitor. ce sa folosesc pt a curata galeria?

asta e tot ce ai inteles tu , ca trebuie curatata galeria :)

asta e tot ce ai inteles tu , ca trebuie curatata galeria :)

nu iti vine sa nu ai incredere in inginerii bavarezi si sa crezi ca au proiectat ceva gresit(mai ales la motor unde ei exceleaza),si da este de inteles mai ales cand iti apreciezi masina foarte mult si investesti bani in ea :)

si da, solutia este eliminarea lor sau astepti inevitabilul :lol:

Edited by POIUYT

inainte vreau sa inspectez galeria si clapetele, daca tot fac asta vreau sa o si curat. daca am motive suficiente am sa o schimb cu alta modelul upgradat. clapetele nu o sa le scot decat daca nu o sa am bani sa cumpar alta galerie, principial merg pe schimbarea galeriei cu totul

Ce concluzie se mai poate trage de pe 120 de pagini [www.bmwfaq.com] de discutii despre acest efect !!! Majoritatea covarsitoare a motoarelor care au aspirat acele clapete aveau muuuult sub 100.000km. Majoritatea sau mai bine zis media...duce undeva la 70.000km !!!

Concluzia : materialul din care a fost construit acel ax a fost prost ales. Daca au mai aparut si defecte la prelucrare...acel ax a cedat mai repede.

la E90 320d aveți idee, e deja admisia nouĂŁ de la E46? e posibil sĂŁ se fi produs E90 cu tipul admisiilor vechi de pe E46?

A mea e de pe la ĂŽnceputuri, februarie 2005.

Oricum o sĂŁ arunc o privire la clapete, sĂŁ vĂŁd ĂŽn ce stare sunt.

Din ce s-a discutat pe aici dupa 2004 sau cel tarziu 2005 s-a reproiectat admisia pe E46 deci sigur E90-ul are admisia in toate mintile ei.

Am dat ĂŽn seara asta capacul motorului jos la E90-ul meu 320d fabr. 02/2005 și surprizĂŁ: cod admisie 7787318, deci cel vechi de pe E46. deci s-au produs și ĂŽn 2005 cele vechi.

O sĂŁ le scot și eu, cred cĂŁ sĂŁptĂŁmâna viitoare ĂŽn weekend mĂŁ apuc de treabĂŁ.

Alcool tehnic

Mersi pentru rĂŁspuns. Am vĂŁzut cĂŁ s-a mai folosit și benzinĂŁ pentru curĂŁțarea admisiei, dar am sĂŁ merg pe alcool tehnic.

eu am luat masina de la reprezentanta in 2005 (e46) , asa ca exista marea posibilitate ca aceste admisii vechi sa fie ramase pe stoc...dar poate totusi ai admisie veche cu clapete noi(din cauza scandalului sa le fi schimbat decat clapetele nu toata admisia), sa le masori axul de sustinere al clapetelor cu sublerul ,sa vedem de curiozitate daca au 4 sau 4.5mm :lol:

asa am sa fac si eu ,azi ca un fraier nu m-am uitat si eu la cod :)

Edited by POIUYT

noi pe cine sa credem ??? pe cristianiorga22 ? sau zecile [poate sutele] de useri de pe diverse forumuri ???

Si iarasi revenim la multa vorba :) ..... de fapt eu v-am mintit.... sunt diferente majore... imi consuma mult mai mult, usile se inchid mai usor si am observat ca stergatoarele merg mai repede de cand am scos clapetele :lol: .... cuplul este udeva la 7500 rpm... si tot asa....

Am spus o parere personala si atat.... subiect incheiat pentru mine :)

LE:Daca sutele de useri de pe alte forumuri care au simtit diferente sunt precum cafeaua :) .....

Edited by cristianiorga22

cristianiorga22

pe acest topic 100 % din cei [un E46] care au eliminat clapetele ... nu au simtit diferente !!! corect ? :)

cel putin pe www.bmwfaq.com 90 % [dar din cateva sute de E46] din cei care au eliminat clapetele...au simtit diferentele !!!

la asta ma refeream !

si le repun aici :

-cuplul nu mai este acelasi la turatii joase si la turatii inalte.

-turatia nu mai scade la fel de rapid dupa ce iei picorul de pe pedala.

-majoritatea celor care au avut probleme au avut in jur de 70.000-80.000. <---

Edited by Jacobs