Jump to content

Schema electrica oglinzi E60

tiberiuenache

Recommended Posts

Am si eu nevoie de o schema electrica din TIS pt un E60 '04 care sa arate sistemul electrochrom (legaturile dintre senzorul oglinzii centrale si cele laterale). Imi trebuie pt CASCO si nu gasesc asa ceva...Multumesc! Edited by tiberiuenache

Pai cand imi furara oglinzile au tras de fire si mi s-a dus electrochrom-ul de la cea centrala. Acum cei de la Casco vor o schema care sa ateste ca cele trei oglinzi sunt conectate ....iar amaratii de la MHS nu au o asemenea schema...ca "ei stie sa repare bemveuri si fara carti"...

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Astazi iar am gasit una din oglinzi derabatata manual (ca eu de cate ori parchez masina le rabatez electric din interior). Se pare ca nu au avut cum sa le fure dar cel mai mult ma ingrijoreaza ca s-a intamplat intre orele 9 si 14:00. adica ziua in amiaza mare intr-un loc cat de cat circulat cu foarte multe blocuri imprejur.

In schimb cred ca a tras ceva de ele, ca acum cand le pliez/depliez imi trosneste putin mecanismul. Se aude ca un arc pe care il intinzi si ii dai drumul brusc. Plus de asta, vad ca oglinda din dreapta atunci cand se pliaza/depliaza are cursa ceva mai lunga ca cea din stanga.

@TAU poate ai o poza si cu oglinda din dreapta(cum o fie ea: reusina/nereusita). vreau sa ma uit sa vad daca inainte sa trec pe la tine avea o zgarietura interioara.

scuze de oftopic: se poate trece de la oginzi electrice-incalzite-albastrui la oglinzi electrice-incalzite-electrocrome? cum se pot trage firele pt electrocrom si cat costa? dar cele de rabatare electrica? daca si-a facut careva update de genul asta astept sfaturi-pretzuri.

• 4 weeks later...

e nebunie la voi in Bucuresti cu furatul oglinzilor din pacate. eu am avut oglinzile mele originale de E60 full electric, electrocrom, incalzire+led de vanzare si ma sunau persoane din bucuresti sa le vand doar sticla.

nu vreau sa exagerez dar primeam cate 3-4 telefoane pe zi. nu le-am vandut separat bineinteles. le-a cumparat un domn din Bucureti si el cu aceeasi problema.

problema e nasoala pt ca esti nevoit sa faci asa zisul antifurt care arata groaznic. dar cand nu ai de ales esti nevoit sa decurgi si la asa ceva.

mie nu imi functioneaza incalzirea in oglinzi, cu toate ca am optiunea respectiva si imi functiona cu vechile oglinzi(acum le am pe cele de M5).

are cineva idee de ce nu functioneaza? incalzirea are doua fire si probabil nu le-am pus eu bine.(la sticla de M5 nu sunt introduse toate 4 fire intro singura mufa cum e la modeul normal. E o mufa pt electrocrom si alte doua fire pt incalzire).am incercat si sa inverzex firele si degeaba :twoup:

• 9 months later...

scuze de oftopic: se poate trece de la oginzi electrice-incalzite-albastrui la oglinzi electrice-incalzite-electrocrome? cum se pot trage firele pt electrocrom si cat costa? dar cele de rabatare electrica? daca si-a facut careva update de genul asta astept sfaturi-pretzuri.

si eu is curios sa aflu. functioneaza fara fir?

Decat sa impopotanati geamurile oglinzilor cu toate plasticele si fiarele... mai bine procedati ca mine:

Am ramas fara geamuri la oglinzi la 3 sapt dupa ce am luat masina. La inca 2 sapt am ramas fara capacul de la remorcare de la bara fata, Dupa inca o luna mi-a luat oglinda dreapta cu totul, smulsa de la usa din suportul de plastic.

Asadar: capacul de la carligul de remorcare l-am facut din fibra , + revopsire in culoarea masinii si lipit 4 ever in bara, si cn il va lua nu-i bai costa 10 -20 ron sa il faci cu tot cu vopsit. si il va lua rupt, pt ca nu il poti scoate usor ( sper sa nu fiu nevoit sa il scot chiar eu).

Referitor la oglinzi , eu geamurile le-am facut la geamgiu, 3 ron bucata. Oglinda furata am cumparat-o de la mihai bravu de la arabii aceia cu 450 ron fara geam. Am montat-o, geamurile le-am lipit cu picatura de modulul de reglaj si e perfect. O a doua problema a fost antifurtul asadar am luat 2 suruburi de 13 14 credam dat gaura in zona unde oglinda se prinde de bratul acela mic de pe usa si pe dedesubr are un capacal ca sa ai acces , acolo am infiletat un surub cu un singur sens de infiletare ca sa nu mai paota fi desfacuta, astfel cine va incerca sa o ia, se va rupe si nu va lua 2 lei pe ea. Carcasa de plastic poate fi furata. Pt ea, am luat o tija metalica de 5 cm

si prinsa sub oglinda, partea de deseubt exterior, prinsa de plasticul oglinzii 2 holsuruburi mari, si inca 2 incat sa petreaca si peste carcasa oglinzii dedesubt. Nu se vede deloc, si daca incerci sa o scoti, se va rupe prin fortare, iar holsurubul e infiletat cu brmasina 4 cm, deci are ceva de demontat...si sunt 4 buc :D. Asadar.. voi decideti. Nu se observa nimic, doar surubul acela cu capatul cat unghia mica de la mana, intre oglinda si stalp, care il pot vopsi negru dar prefer sa se vada asa, ca sa nu mai mi le fure. Voi decideti cu inscriprionarea...hotu o sa le vanda in alt oras. Si nu mai dati bani cate 2 mil pe bucata de geam oglinda electrcrom, ci 3 lei pe replica aceea la geamgiu pe care nu o fura GARANTAT NIMENI CA NU ARE CE FACE CU EL !!! Nu ai vizibilitatea excelenta, dar eu de 3 luni merg cu ele si m-am acomodat. O sa va atasez poze zilele astea daca sunteti interesati ...

salut,

@jonnyy_b -pacat ca din cauza hotilor ai fost nevoit sa decurgi la asemenea metode.

am si eu o intrebare. sunt posesori de M5 si M6 fabricat dupa 09/2008?

daca da sau daca cunoasteti pe cineva ma intereseaza o chestie despre oglinzi

eu mi-am montat pe pe E60 din 2006 noile oglinzi care s-au pus pe M5 dupa 09/2008 sunt diferite de cele precedente.

totul functioneaza perfect, dar azi am observat o chestie ciudata, sticla oglinzilor se incalzeste foarte tare, mult prea tare(daca masina nu e in miscare se incalzeste atat de tare incat nu pot tine mana pe ea mai mult de 5 secunde, ardeee) :o

oglinzile care le aveam inainte se incalzeau dar erau doar caldute, nu fierbinti.

mie frica ca nu cumva sa se arda sticla(ma costat prea mult si cred ca as inebunii direct).

ma gandesc ca poate la M5/M6 fabricat dupa 09/2008(au aceeasi sticla) din programare e setata o alta temperatura, una mai mica.

iar la a mea fiind modelul de 2006 e setat alta temperatura, una mai mare.

dar poate ma ajuta careva de pe forum care are un M5/M6 dupa 09/2008 sa imi spuna daca oglinzile lui se incalzesc la fel sau nu. dar afara banuiesc ca trebuie ca temperatura sa fie sub minus(la mine erau fierbinti cand temperatura de afara era -2grade), poate e normal desi nu prea cred.

Cei de la reprezentanta nu au stiut sa imi spuna.