Jump to content

Accident minor - intelegere amiabila

SorinTD

Recommended Posts

Acum ceva timp am avut un incident minor. Dupa multe certuri l-am convins pe celalalt sofer ca e vinova si sa facem totul pe cale amiabila. Ceea ce am si facut. Pe scurt, el vinovat, eu nevinovat. Dar asiguratorul lui nu este deacord cu decizia noastra si din cate zic ei, nici politia. Politia zice ca eu sunt vinovat, iar ei spun ca este cel mult culpa comuna.

Vreau sa aflu si parerea voastra.

Incidentul a fost cam asa: Eu ieseam de pe aleea dintre blocurile din zona de unde stau. E o alee cam de 500m cu dublu sens, dar doar o singura banda (si pt un sens si pt celalalt aceeasi banda). Fizic este imposibil ca 2 masini sa incapa acolo una langa cealalta. Cand se intampla asta, de obicei una din ele intra intr-o parcare ca sa treaca cealalalta si tot asa...

De pe la jumatatea aleii o masina merge in spatele meu, se ajunge la iesirea in bulevard, unde am cedeaza si opresc sa dau prioritate celor ce vin din stanga. Cand am avut posibilitatea sa plec, am facut-o, dar tipul care a stat toata aleea in spatele meu s-a bagat cu rotile din dreapta pe bordura si a venit cu botul pana in dreptul usii mele. Evident ca nu m-am uitat in dreapta, pt ca niciodata nu mi-am inchipuit ca cineva se va baga pe acolo vreodata si i-am zgariat coltul masinii lui cu toata usa mea dreapta. Voi ce ziceti, cine este vinovatul? Atasez si o poza.

post-13132-1258905594_thumb.jpg

PĂŁi bordura Âşi trotuarul se considerĂŁ carosabil?

Ăn mod normal el ar trebui sĂŁ fie de vinĂŁ din moment ce s-a urcat pe trotuar sau pe bordurĂŁ pentru a trece lângĂŁ tine.

se face vinovat numai prinfaptul ca el se afla acolo....nu avea ce cauta acolo deci....ca si cum ar depasi coloana aflata in asteptare ../si pe dreapta/...

Mi s-a zis ca se face o comisie si se analizeaza incidentul. In cazul in care nu am castig, desi io sunt convins ca am dreptate, se poate face reclamatie? Cumva sa ajung sa fiu fata in fata cu cel care i-a decizia.

Sa ma duc la un politist cu desenul in mana si sa ii explic si sa imi zica ce si cum, mi-e scarba, toti sun plictisiti si te trateaza cu dosul.

nu vreau sa te dezamagesc sau sa te descurajez , dar daca intrebi un politist raspunsul va fi citez < dar daca era un biciclist , un copil un om etc etc ce faceai " Am avut o situatie identica cand eu eram masina din dreapta , din coasta celuilat sofer care se holba doar in stanga si a intrat brusc dreapta .DEci .....cel care a executat manevra si nu s-a asigurat pana in ultimul moment e vinovat

PS ..nu stiu daca te salveaza faptul ca el era pe trotuar si declaratia ta , tot ce stiu e ca pana in momentul in care am ajuns la politie ochelaristul ala sustinea ca e vina mea si l-a linistit imediat . Avarii , farul si aripa din plastic de la un megane

Edited by MYX

Din pacate, politia are dreptate. Tu trebuia sa te asiguri chiar si in directia respectiva... Dar crede-ma, daca ai cedeaza trecerea, si vrei sa faci dreapta pe o strada cu sens unic, unde masinile vin doar din stanga ta, te asiguri din stanga si lovesti o masina care vine pe sens invers din dreapta, tot esti de vina. Chiar si acolo trebuie sa te asiguri si din stanga.

Sa ma asigur si in spate ?

vezi poza lui si intelegi , practic el cand a plecat ala era in aripa lui dreapta . E o situatie usor ambigua , pt ca ala e pe trotuar . E posibil ca cei de la asigurari sa speculeze asta si sa spuna ca trebuia sa mai arunce o privire in dreapta inainte sa plece efectiv .

Cred ca marea majoritate a soferilor nu se uita si in dreapta in cazuri din astea.

Asa a intrat unul in mine. Eu mergeam pe strada cu prioritate si am oprit imediat dupa ce am trecut de straduta ca era o trecere de pietoni. Ala nu s-a uitat decat in stanga si s-a infipt in mine. A dat si ca prostu cu capu in volan ca nu avea centura. :)

vezi poza lui si intelegi , practic el cand a plecat ala era in aripa lui dreapta . E o situatie usor ambigua , pt ca ala e pe trotuar . E posibil ca cei de la asigurari sa speculeze asta si sa spuna ca trebuia sa mai arunce o privire in dreapta inainte sa plece efectiv .

Depasirea e interzisa prin dreapta, pe trotuar, mai aproape de 50 de m de intersectii.

Atata vreme cat omul nostru nu a calcat cu roata spate pe trotuar din punctul meu de vedere singurul vinovat e bizonul. El s-a asigurat in stanga in dreapta si iesit in intersectie. De la momentul asigurarii - cel din spate, care evident nu s-a asigurat si evident era mai in spate deoarece el a lovit cu fata, a venit si s-a bagat in omul nostru.

Cu ce a gresit omul nostru? Cand te asiguri te asiguri ca de pe drumul cu prioritate nu vine nici o masina astfel tu poti iesi in siguranta din intersectie, ori atata vreme cat drumul de pe care veneam e cu o banda si de pe cel cu prioritate nu vine nici dracu daca se baga un bou in mine in lateral cand eu sunt in viraj ca l-au lasat franele de exemplu ( si el sustine ca a vrut sa ma depaseasca pe trotuar) sa zicem cine e vinovat ????

Depasirea e interzisa prin dreapta, pe trotuar, mai aproape de 50 de m de intersectii.

Atata vreme cat omul nostru nu a calcat cu roata spate pe trotuar din punctul meu de vedere singurul vinovat e bizonul. El s-a asigurat in stanga in dreapta si iesit in intersectie. De la momentul asigurarii - cel din spate, care evident nu s-a asigurat si evident era mai in spate deoarece el a lovit cu fata, a venit si s-a bagat in omul nostru.

Cu ce a gresit omul nostru? Cand te asiguri te asiguri ca de pe drumul cu prioritate nu vine nici o masina astfel tu poti iesi in siguranta din intersectie, ori atata vreme cat drumul de pe care veneam e cu o banda si de pe cel cu prioritate nu vine nici dracu daca se baga un bou in mine in lateral cand eu sunt in viraj ca l-au lasat franele de exemplu ( si el sustine ca a vrut sa ma depaseasca pe trotuar) sa zicem cine e vinovat ????

daca ti-ai semnalizat intentia nu avea ce sa caute pe trotuar