Jump to content

nespalata mea

spectrus

Recommended Posts

va prezint si eu, cu o mica intarziere, ce afacere am facut acu' 6 luni.

eram si eu angajat de 3 saptamani, asa ca m-am gandit ca merit deja si eu, sa imi usurez naveta de numai 3 km pana la locul de munca.

la banca, pe vremea a'ia, probabil ca ma scoteau dracu' afara cu rasete domni' a'ia la cravata, asa ca am recurs la varianta "pune-te pe telefoane".

cu chin cu vai s-au adunat, de sub toate saltele rudelor, cam 2.000 de euro. dupa alte plimbari si telefoane am facut rost de 2500 de euro. criza s-a dovedit, in final de partea mea. piata Mehala din Timisoara geme de rable la care tinteam eu, romanul sarac, dar cu pretentii de absolvent la.. privat :).

Cu banul in buzunar, dar plin de mofturi, am luat autobuzul si-am inceput sa elimin, una dupa alta, din masinile aduse de bisnitari.

Au urmat zile in care nu ma mai interesa nimic la job, noroc ca singurul care ma putea da afara e fratiorul meu mai mic, care stia exact prin ce treceam. Tot el e cel care mi-a inclinat balanta catre BMW, el fiind fericitul posesor al unui "cinciar" de prin 2001, motor de 2200 benzinar, avion dar foarte gurmand de felul lui, dar asta e alta poveste.

soarele a rasarit in final in ziua in care un prieten mi-a facut o oferta, putin peste punga mea, la pisicuta aceasta. El o avea de aproximativ 9 luni, si-a cumparat-o singur din germania. stiam istoria din romania a masinii. baiatul acesta e genul de om care s-a plimbat putin cu masina, in sfarsit, tipul de sofer care schimba undeva la 3000-3500 de ture.

later edit :masina, un 316 din 92, e destul de cheala sa zic, are doar geamuri electrice fata , trapa electrica, ceva jante, abs, piele neagra interior, stare buna, scaune incalzite si.. si cam atat.

abs-ul era defect si (nici el) n-a avut bani sa vada despre ce e vorba.

debitmetrul e defect, am impresia, pentru ca papa in jur de 14-15 in timisoara, in conditii de trafic relativ lejere, avand in vedere ca muncesc de la 10.

gumele sunt in stare foarte buna, le schimbase el inainte sa ramana fara job. am facut targu dupa ceva discutii. 2450 de euro.

am schimbat ulei cutie, ulei motor, placute frana.

am dus-o pe la car systems sa bag ceva bass in ea, woofer 300 rms si statie magnat. casetofon jvc. (pe-atunci nu stiam de debitmetru :lol: )

urmeaza filtrele si-un polish cand se mai 'moaie trece criza.

in rest, mai vedem. e tara incertitudinii. ar fi multe de facut, dar bani putini. se vede si faptul ca nu am dus-o nici macar la spalat :)

alte probleme n-am avut cu ea. am facut cam 4.000 de km si ma declar multumit.

Edited by spectrus

pai momentan am de dat o gramada de bani napoi. incet incet imi revin, ca mie nu mi-a murit vreo matusa sa-mi ramana teren pe te-miri-unde. banii i-am luat imprumut si o parte destul de importanta am si dat inapoi.

n-are ce sa placa la popor, e plina tara de pisicute. adevarul e ca sunt multe de facut la ea. incet incet.

prioritare sunt stopuri pe spate gen http://www.auto-led-tuning.ro/index.php?mo...=productDetails

a'stea sunt oribile.

urmeaza debitmetrul care am impresia ca e de vina pt consumul exagerat.

urmeaza sa dau bara a'ia, eventual o mana de chit pe la aripile din spate.

nu ma deranjeaza parerile de nicio culoare. :)

sunt bine venite

mai gandeste-te cu stopurile alea..

mai, sa stii ca m-am gandit. ai dreptate. o sa comand originale si noi pe rabla asta. si-o sa-i dublez valoarea cand i le pun.

o sa schimb, daca zice poleposition, si oglinzile laterale. o sa-i iau tot originale, patrate, ca sa se tripleze valoarea.

bine ca ai masina, se stie ca este criza, fiecare cum iese din criza are bani sa faca ce vrea cu masina lui. si eu am un e39 cu motor ca si al fratiorului tau mai mic si din acelasi an, si eu mai am de muncit la el dar te inteleg, si la mine ii criza. unii poate nu stiu ce este crisa si pot sa zica ce bine sta cu piese noi si originale. si eu as vrea sa fac tot ce trebe la masina numai in reprezentanta si numai cu piese de cea mai buna calitate dar numai dupa posibilitati. eu sincer ii admir pe cei care au masini frumoase si scumpe si pot sa le intretina cum trebuie, dar ii inteleg si pe cei care nu stau asa de bine la partea financiara.

fratiorul meu are un exemplar ca si al tau dar din 95, sunt masini frumoasesi nu se intretin asa de greu. sper ca ai sa faci un pisic frumos.....

Edited by gabyprodan

• 4 months later...

luna aceasta am inceput sa rezolv, rand pe rand din problemele carutei.

prima a fost mirosul de benzina din ea. credeai ca esti in dacie. era fisurata rampa.

a urmat debitmetrul si bimetalul care era "pe direct"- vajaia de se intorcea lumea in loc pe strada. consumul a scazut de la 14-15% la 12%. mi se pare destul de mult inca, mai ales ca evit aglomeratiile. ma intreb: o fi de la rotile care sunt pe 225?

http://img232.imageshack.us/img232/5788/53265741.jpg

saptamana viitoare vine, pe rand, o bara spate normala, ca' asta e pentru "cunoscatori" :). poate tot zilele astea si stopuri rosu/alb.

cea mai mare problema e suspensia sport care ma darama si pe mine, si pe bogdy si "pasajele" din spate. mi-e frica insa ca, daca inlocuiesc aripile cu unele noi, vor atinge jantele. astept pareri.

Edited by spectrus