Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

e39 520d probleme la franare

tdrlcn

Recommended Posts

buna fanilor bmw....am si eu o problema la franare la e39 520d din 2003: la viteza mare trepideaza masina cand calc frana usor, daca o calc mai tare, trepideaza mai tare. am schimbat tot ce inseamna bucsi pe fata cu joc, in rest la directie as mai avea un pivot cu joc foarte mic, dar fiind bratul original, un prieten de la reprezentanta mi a recomandat sa nu il schimb. discurile si placutele sunt schimbate, iar la testul de frana apar ca ar frana uniform. la cardan acum am schimbat flansa si rulmentul. tampoanele la motor nu se vad a fii scurse, la fel si amortizoarele, in rest masina merge bine.

are cineva vreo idee?...sau mai e vreun patit ?

am avut aceasi problema si am rezolvat prin echilibratul jantelor si schimbatul a 2 cauciucuiri.

am fost si am echilibrat toate jantele si s-a redus trepidatul dar nu a disparut.

un prieten de la vulcanizare mi-a recomandat sa schib si cauciucurile ca poate fi de la ele.

am luat de proba 2 cauciucuri sh dar bune de la el, am pus pe jantele din fata, am echilibrat jantele si de atunci merge ok masina si nu mai trepideaza deloc la franare. (am uitat sa precizez ca am si platit cauciucurile daca s-a rezolvat problema)

eu zic sa incerci printr-un echilibrat, iar daca problema persiste incearca sa schimbi cauciucurile, nu ii neaparat sa fie cele de pe fata devina.

sper ca raspunsul meu sa-ti sie de folos.

Discurile de frana sunt ovalizate. Verifica undeva planeitatea lor.

discurile sunt noi. m am gandit ca poate o fii vreunul cu defect si le am verificat pe cele din fata pe stand de frana si pe stand la strung, si sunt ok.

am avut aceasi problema si am rezolvat prin echilibratul jantelor si schimbatul a 2 cauciucuiri.

am fost si am echilibrat toate jantele si s-a redus trepidatul dar nu a disparut.

un prieten de la vulcanizare mi-a recomandat sa schib si cauciucurile ca poate fi de la ele.

am luat de proba 2 cauciucuri sh dar bune de la el, am pus pe jantele din fata, am echilibrat jantele si de atunci merge ok masina si nu mai trepideaza deloc la franare. (am uitat sa precizez ca am si platit cauciucurile daca s-a rezolvat problema)

eu zic sa incerci printr-un echilibrat, iar daca problema persiste incearca sa schimbi cauciucurile, nu ii neaparat sa fie cele de pe fata devina.

sper ca raspunsul meu sa-ti sie de folos.

daca nu pun frana si o las pe liber la viteza sau accelerez merge perfect, doar la franare trepideaza. ma gandesc ca poate din jante si cauciucuri ar trebui sa se simta si cand nu este solicitata frana...sau poate nu ?

"discurile sunt noi. m am gandit ca poate o fii vreunul cu defect si le am verificat pe cele din fata pe stand de frana si pe stand la strung, si sunt ok."

Verifica-le si pe cele din spate! Probleme cu trepidatii de obicei de aici apar.Daca discurile pe fata sunt uzate in valuri atunci trepidatia o simti in volan.Daca sunt cele de pe spate de vina ,atunci nu prea iti dai seama de unde tremura

si eu am aceeasi problema decand am pus gumele de iarna. cum sar de 100 si calc frana mai tare face urat volanul. am echilibrat rotile dar degeaba. nici eu nu am gasit inca solutia. daca gaseste posteaza aici te rog

si eu am echilibrat si tot urat facea, incearca cu alte gume de iarna, vezi poate iti imprumuta un acmic care are si la care nu ii tremura masina la franare.............la mine a fost din guma (explicatia = uzura neuniforma pe suprafata de rulare a cauciucului) dar mai pote fi si cordul rupt, sau ovalizarea cauciucului (nu ii de ras la treba cu cauciucul ovalizat - sa mai intampla, sunt cazuri concrete in acest sens).

"discurile sunt noi. m am gandit ca poate o fii vreunul cu defect si le am verificat pe cele din fata pe stand de frana si pe stand la strung, si sunt ok."

Verifica-le si pe cele din spate! Probleme cu trepidatii de obicei de aici apar.Daca discurile pe fata sunt uzate in valuri atunci trepidatia o simti in volan.Daca sunt cele de pe spate de vina ,atunci nu prea iti dai seama de unde tremura

pai trepidatia o simt si in volan, si in restul masinii...

• 2 weeks later...

Am rezolvat problema asta inlocuind bucsele de la bratele mari cele curbate.

Si o bucsa de la bratul drept....

Simptomele:

La franari din scurt la viteze peste 80 ... vibra puternic volan si caroserie ( pur si simplu isi modifica geometria.

Rezolvarea este 100%. Franeaza impecabil de la orice viteza fara vibratii.

succes.