Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Schimb ulei 530d E60

smeTM

Recommended Posts

La ultimul schimb de ulei am folosit ulei Bmw Quality Longlife-04 5w30. Acesta a fost primul schimb de ulei cu aceasta masina si nu sunt prea sigur la cati kilometrii sa efectuez urmatorul schimb. Pe hartiuta atasata la motor, cei ce mi-au facut schimbul mi-au scris ca in 20.000 km, dar vad ca pe navigatie apar mai multi km.

De asemenea, am schimbat filtrul de ulei, de motorina, de polen si de aer. Ce filtre mai trebuie schimbate la urmatorul service?

Imi cer scuze daca s-a mai discutat aceasta problema pe forum, dar am cautat 30 de minute si nu am gasit nimic. Multumesc anticipat.

La ultimul schimb de ulei am folosit ulei Bmw Quality Longlife-04 5w30. Acesta a fost primul schimb de ulei cu aceasta masina si nu sunt prea sigur la cati kilometrii sa efectuez urmatorul schimb. Pe hartiuta atasata la motor, cei ce mi-au facut schimbul mi-au scris ca in 20.000 km, dar vad ca pe navigatie apar mai multi km.

De asemenea, am schimbat filtrul de ulei, de motorina, de polen si de aer. Ce filtre mai trebuie schimbate la urmatorul service?

Imi cer scuze daca s-a mai discutat aceasta problema pe forum, dar am cautat 30 de minute si nu am gasit nimic. Multumesc anticipat.

pentru filtre schimba filtrul de ulei, de motorina, de polen si de aer

eu in locul tau nu as merge 20.000km in conditiile de praf si de motorina de 2 bani care sunt in tara asta

aeu imi schimb filtrele si uleiul la maximum 10.000 km

decizia este a ta desigur

succes!

Tie nu ti-a setat nimeni bordul(CBS) sa iti spuna singura ce filtre urmeaza si la cati kilometri? Pai....

Si nu in ultimul rand de ce oare or fi scris aia de la BMW - "Castrol" pe busonul de ulei????

ai pus cumva d'asta? .......

Uleiul recomandat pentru masina ta este Castrol Edge SAE 0W30;API SL/CF; ACEA A3/B3/B4;si schimba-l la 12.000max, ca asa cum spunea colegul mai sus. astea sunt conditiile din tara asta !!

Edited by dereglatu
  • Downvote 1

Da, asta e uleiul. Mi-au spus la service ca e cel mai bun. In sfarsit, nu asta e problema, ca e cel putin mai bun... Problema e ca pe navi imi apare urmatorul schimb la 29.000 km; astia de la service mi-au scris ca in 20.000 km.

In cartea de service, masina are toate service-urile facute la Bmw, in Germania, cu uleiul schimbat din 29 in 29.000 km. Ma gandesc ca de aia intra 8,2 litri de ulei, sa il schimbi mai rar... Sau?

Da, asta e uleiul. Mi-au spus la service ca e cel mai bun. In sfarsit, nu asta e problema, ca e cel putin mai bun... Problema e ca pe navi imi apare urmatorul schimb la 29.000 km; astia de la service mi-au scris ca in 20.000 km.

In cartea de service, masina are toate service-urile facute la Bmw, in Germania, cu uleiul schimbat din 29 in 29.000 km. Ma gandesc ca de aia intra 8,2 litri de ulei, sa il schimbi mai rar... Sau?

N-au stiut sa-ti seteze CBS-ul, probabil ca in Germania au pus ulei bun........iar 8,2 litri se pun ca sa unga toate traseele de ungere, nu ca sa il schimbi mai rar.... :) ce conteaza cu adevarat este CALITATEA uleiului........ deci conteaza daca uleiul este bun sau mai putin bun..... conteaza cum isi pastreaza calitatile in timpul functionarii acestuia, pentru ca uleiul este elementul ESENTIAL in functionarea si longevitatea unui motor!

Ba da, au resetat intervalul de schimbare al uleiului, dar acesta este la bmw 530d E60: 29.000km. Eu intrebam daca nu cumva ar trebui schimbat unpic mai devreme, dar in nici un caz la 12.000km cum zici tu.

Intervalul de schimbare al uleiului este programabil la 6.000 - 12.000 - 22.000 - 29.000 km in functie de calitatea uleiului din motor!

Eu ti-am dat un sfat prietenesc sa-l schimbi la 12.000, tu poti face ce vrei...e masina ta....

A mea are 310.000 o am de 3 ani, am tot 3000d ca si tine, o am de la 65.000 si "o tin" numai cu Castrol 0W40 / schimb la 12.000 /si tot la al treilea schimb pun un flacon de Metabond Gold. Rezultatul ? Motorul e impecabil, nu transpira gram de ulei, turbina curata, recuperatorul bec!

Edited by dereglatu
  • Downvote 1

iar incep atotstiutorii la cat se schimba uleiul? daca mergi mult inafara localitatii, afara din tara, schimba-l dupa cum zice i-drive. Daca mergi mai mult prin Oras, schimba-l la 20.000. La 10 mi sa schimbi uleiul? daca va aud cei de la bavaria munchen, vor radee de voi, poate va iau si masina :))
  • Like 1

Normal ca nu o sa facem schimbul la 29.000 km, mai ales in cazul rularii preponderent in traficul urban. Eu voi face urmatorul schimb la 18-20.000 km si cred ca e OK. Dar nici la 12.000, ca asa imi fac abonament la service si stiu de o treaba. :) Pe cartea de service, masina are toate schimburile de ulei din 30 in 30.000 de km, toate la Bmw Baden Baden. La 150.000 km motorul e impecabil, merge si se aude ca la carte. Sper ca asa il voi pastra in continuare.