Jump to content

probleme la trecerea la jantele de iarna

Recommended Posts

salut, am fost azi si am pus pe masina jantele de iarna(R17, iar cele de vara erau R18) si acum cand merg drept volanul imi sta putin spre dreapta, are cineva idee daca trebuie refacuta geometria odata cu schimbarea jantelor?

multumesc!

nu are nici o treaba geometria daca a mers bine cu celelalte

echilibrate sunt?

da, le-am si echilibrat....si problema nu am observat-o la viteza ci pur si simplu cand merg prin oras si vreau s-o tin tot inainte tre sa inclin putin de volan in dreapta ca sa mearga drept....altfel are tendinta s-o ia usor pe contrasens!

exact asa am patit eu cu roti echilibrate aiurea

le-am echilibrat a doua zi la alta vulcanizare si s-a rezolvat

posibil nu zic nu....dar totusi de ce am deviatie cand merg cu 5 la ora?.....ca o janta neechilibrata corect face figuri la viteze mari ca acolo se simte diferenta.....!(cel putin asa cred....nu aruncati cu pietre daca gresesc:D)

P.S: repet....nu e chestia ca trage dreapta.....ci ca volanu mi-e deviat cu cateva grade spre dreapta.....adica eu ca sa o fac sa mearga drept pe drum tre sa rotesc cu cateva grade spre deapta volanul....asta mi-e necazul!

Edited by tnk

hai ma dati-o dracului de geometrie. ce tot bagati aiurea din top.dimensiunea rotii nu modifica geometria directiei. are el o uzura undeva la suspensia fata sau spate si la reasezareamasinii s-a modificat ceva. ar trebui verificata geometria fata spate dac masina nu trage si sta volanul altfel dar nu e din cauza rotilor.

hai ma dati-o dracului de geometrie. ce tot bagati aiurea din top.dimensiunea rotii nu modifica geometria directiei. are el o uzura undeva la suspensia fata sau spate si la reasezareamasinii s-a modificat ceva. ar trebui verificata geometria fata spate dac masina nu trage si sta volanul altfel dar nu e din cauza rotilor.

inclin sa cred varianta ta cu suspensia pentru ca in urma cu o sapt am schimbat amortizoarele fata...dar am fost asigurat de catre service-ul respectiv ca nu e nevoie de refacerea geometriei!

Oricum....dupa cum bine zici si tu....un volan care sta intr-o parte n-are legatura cu jantele sau cu, cauciucurile, eu doar am deschis postul sa ma lamuresc.....

O sa ma duc sa refac geometria pentru ca e singurul leac pe care-l stiu pentru o pozitie corect a volanului!

Pe naiba...unui prieten cu e46 ii tragea masina dreapta ca naiba si motivul l-a gasit la o vulcanizare. Janta dreapta spate era stramba. A pus alte jante si acum merge perfect, a zis ca parca e alta masina, si nu a umblat deloc la directie sau articulatii.

cauze pot fi multe, fiecare o sa iti spuna o cauza si o va sustine sus si tare ...

si eu tind spre geometria rotilor sau suspensii, in nici un caz rotile! o roata stramba(deformata) o simti la viteze mici,5-10 km/h -> masina are o miscare specifica din cauza asta; o roata neechilibrata face ca volanul sa "tremure", sa "danseze" la viteze sau sa "bata" la viteze mari.

deci ... geometria

cauze pot fi multe, fiecare o sa iti spuna o cauza si o va sustine sus si tare ...

si eu tind spre geometria rotilor sau suspensii, in nici un caz rotile! o roata stramba(deformata) o simti la viteze mici,5-10 km/h -> masina are o miscare specifica din cauza asta; o roata neechilibrata face ca volanul sa "tremure", sa "danseze" la viteze sau sa "bata" la viteze mari.

deci ... geometria

Adjudecat...Geometria sa fie....ma duc saptamna viitoare sa o corectez, multumesc tuturor pentru interventii!

deci ... geometria

Cand spui geometrie te referi la faptul ca rotile nu sunt circulare ca urmare a unor lovituri de exemplu (forma geometrica) sau te referi la unghiurile directiei?

Echilibrarea tine tot de geometrie?