Jump to content

Va platiti amenzile?

teddy

Recommended Posts

Din cate stiu la 2 ani se anuleaza oricum, e corect? Asta ar fi oricum aiurea pentru ca in 2 ani orice tranzactie pentru care iti trebuie vizat de la circa financiara necesita plata amenzilor si penalitatilor. Dar mie, spre exemplu, din 9 amenzi cand am fost la circa financiara se pierdusera 6 dintre ele... deci intre politie si circa financiara se mai 'ratacesc' amenzile. E vreo penalitate pentru neplata (un procent) la circa financiara pentru amenzi? Daca da, cat?

Din cate stiu la 2 ani se anuleaza oricum, e corect? Asta ar fi oricum aiurea pentru ca in 2 ani orice tranzactie pentru care iti trebuie vizat de la circa financiara necesita plata amenzilor si penalitatilor. Dar mie, spre exemplu, din 9 amenzi cand am fost la circa financiara se pierdusera 6 dintre ele... deci intre politie si circa financiara se mai 'ratacesc' amenzile. E vreo penalitate pentru neplata (un procent) la circa financiara pentru amenzi? Daca da, cat?

95193[/snapback]

Eu zic sa le plateshti. Sa nu vina scadentza cand nu te ashteptzi. Am auzit de cazuri in care cineva s-a ales cu probleme MARI de la nishte amnezi neplatite de catziva ani.

Eu chiar le platesc in cele 48 ore de la comiterea contraventiei. e cel mai sigur.

• Downvote 2

Sa se anuleze la 2 ani? Cum asa? :blink: Adica trec 2 ani gata se sterge cu buretele totul ? Nu cred...

Eu am avut niste amenzi de platit din 2005 si respectiv sf lui 2004 si am primit somatie ca daca in curs de 15 zile nu platesc amenzile se demareaza procedura de executare silita. Adica executarea oricarui bun pe care as fi fost eu proprietar. Acum...nu am ajuns in 15 zile si aia nu a fost prima somatie de genu ala dar dupa o luna cam asa m-am dus si am platit...nu as fi vrut sa se ajunga la asa ceva.

daca s-ar anula la 2 ani, iti dai seama ca nu le-ar mai plati nimeni. cred k cel mai bine este sa le platesti frumos in 48 de ore, sau daca se poate, sa nu le iei (in sensul k dai si tu un suculet lu nenea ala cu sapca).

apropo parca era si o chestie cu numarul de amenzi sau confund eu cu porcaria asta cu punctele?

Eu in data de 5 ianuarie, ora 4:18 minute, am fost depistat de radar pe strada Lascar Catargiu din Bucuresti cu viteza de 74 km/h. Am primit notificare de la firma de leasing acum o saptamana si am platit 35 lei la Udriste.

Nu obisnuiesc sa conduc tare in oras, o mai pisc de la cate un semafor dar ma opresc intotdeauna inainte de 80 km/h si asta doar acolo unde nu sunt pietoni si doar cand nu e trafic.

Era pustiu, nimeni pe strada. Am vazut o masina parcata pe dreapta cu fata spre mine, dar prea tarziu. De fapt am vazut-o doar pentru ca-mi daduse un flash cu faza lunga, probabil sa se vada bine numarul. Cred ca in acel moment, eram deja inregistrat. Am intors repede sa vad daca a fost radar, dar plecase. Posibil sa se fi luat dupa mine.

Era tarziu si nimeni pe strazi. Asa ca am o scuza pentru mine. Pentru lege, n-am. Am fost un contravenient, rusine mie.

Hmmm.... sa vina sa execute silit tot ce am eu pe numele meu  :) . Dar.... pacat ca nu am nimic asa ca, ghinion  :blink: .

95270[/snapback]

Mda problema e ca daca vrei sa faci ceva si pe viitor, asa o tranzactie in care sa apara numele tau, o vanzare de exemplu sau o cumparare sau orice alta operatie care solicita extrasul de la adm finanicara, nu o sa o poti face pt ca figurezi cu amenzi si ei nu o sa elibereze acel act pana cand tu nu o sa iti achiti datoria.

Asa ca mai devreme sau mai tarziu...trust me! Vei plati!

• Downvote 1

Eu in data de 5 ianuarie, ora 4:18 minute, am fost depistat de radar pe strada Lascar Catargiu din Bucuresti cu viteza de 74 km/h. Am primit notificare de la firma de leasing acum o saptamana si am platit 35 lei la Udriste.

Nu obisnuiesc sa conduc tare in oras, o mai pisc de la cate un semafor dar ma opresc intotdeauna inainte de 80 km/h si asta doar acolo unde nu sunt pietoni si doar cand nu e trafic.

Era pustiu, nimeni pe strada. Am vazut o masina parcata pe dreapta cu fata spre mine, dar prea tarziu. De fapt am vazut-o doar pentru ca-mi daduse un flash cu faza lunga, probabil sa se vada bine numarul. Cred ca in acel moment, eram deja inregistrat. Am intors repede sa vad daca a fost radar, dar plecase. Posibil sa se fi luat dupa mine.

Era tarziu si nimeni pe strazi. Asa ca am o scuza pentru mine. Pentru lege, n-am. Am fost un contravenient, rusine mie.

95272[/snapback]

Apropo de asta am primit si eu tot de la leasing catre beneficiar o cerere pt datele soferului care a condus pe data de X in directia y, de la Monitorizare Trafic Barcanesti. Camerele de supraveghere au inregistrat la ora 23 45 in data de in directia Ploiesti cu viteza de 86km/h. Dupa 2 zile am primit alta (adica si cea de intoarcere...) la ora 05 10 tot 86km/h in directia Bucuresti. Proba se facea cu foto nr....

Pana la urma a cam aflat toata lumea, de la secretara pana la directorul juridic unde am fost eu la ora aia... :blink: Intr-un fel e cam o violare a intimitatii. Ma gandeam, esti casatorit, ai si tu o mica escapada pana nu stiu unde sa faci nu stiu ce :), hop primesti acasa sau la firma dovada si hop casnicie distrusa :)

Nu voi plati amenzile alea nici de-al naibii. S-a scos legea aia prin care faceai puscarie pentru neplata amenzilor deci... ALELUIA. Il iau pe taica-meu cu mine frumos, cumpara el, vinde el si orice mai am nevoie, dar eu amenzile nu le platesc. Asa ca pot sa  :blink:  ca de la mine nu vor vedea ei bani ca pe banii aia sa mai angajeze niste tablagii amarati care au facut si ei un an de scoala la Campina sau mai stiu eu pe la ce scoala de subofiteri si dup-aia sunt prin oras mari impresari ca doar au sapca pe cap. Bleah... fi-mi-ar sila de prosti ca ei care au fata de sapa, dar in nici un caz de politai.

95282[/snapback]

:) :) :)

O sa vezi si o sa te convingi ca tot o sa platesti. Peste 2,3,5,7 ani tot o sa platesti. Legea spune ca daca esti major esti 100% responsabil pt ceea ce faci asa ca daca nu produci nimic cum zicea altu mai sus, vor veni direct la usa dupa o perioada de timp cu politia pt...si nu glumesc...munca in folosul comunitatii.

Dar iti garantez ca o sa le platesti, si sti de ce zic asta? Nu pt amenintarile alea (executare, munca etc) ci pt faptu ca la un moment dat vei avea si tu o viata 100% personala, poate vrei sa iti deschizi o firma, sa iti intemeiezi o familie si sa ai niste proprietati ale tale sau mai stiu eu ce... si nu iti vei mai permite sa il iei pe tati, pe mami sau pe catel sau pe purcel sa fie proprietari in locul tau sau sa fie practic paravanul in orice actiune ai intreprinde.In plus sincer chiar ma gandeam, daca cineva se gandeste sa intre in politica asta e un motiv in plus de santajare.

Edited by M-technik
  • Downvote 1

Cand chiar voi fi strans cumva cu usa le voi plati, daca alta varianta chiar nu voi mai avea insa pana atunci voi incerca sa ii driblez pe cat de mult posibil si sa nu platesc NIMIC.

95292[/snapback]

Schema e ca inainte si eu gandeam ca tine, mai faceam si misto de politai, mototolind amenda in fata lui cand eram si nervos dar nu e o solutie asta. Asta e un sentiment fals, ca nu s-a intamplat nimic, ca nu ai dat nici un ban...INCA!!!

Mai tarziu o sa te doara mana cad scotii tescalau de bani!!! Problema nu e DACA, ci CAND!

Bine macar ca nu prea am vazut sa adauge penalitati....

Cand chiar voi fi strans cumva cu usa le voi plati, daca alta varianta chiar nu voi mai avea insa pana atunci voi incerca sa ii driblez pe cat de mult posibil si sa nu platesc NIMIC. Ma opreste un talamb care are mai putina scoala decat mine facuta si ma ia la un ton de sictir si de mare impresar si imi da amenda ca i s-a parut lui ca nu aveam centura pusa si ca am pus-o cand ma apropiam de el si vor sa platesc asa ceva ? Niciodata. Parca ei zic ca rolul politiei nu este de a da amenzi ci de a linisti traficul. Pai daca asta e rolul lor sa te opreasca, sa te ia frumos cu vorba buna, sa iti explice ce si cum ai gresit si eventual sa iti dea un avertisment sau amenda, dar dupa ce m-ar lua cu vorba buna in mod sigur nu as mai fi asa intrigat ca nu platesc nimic. Sau de exemplu taica-meu avea o gramada de amenzi de plata si el le-a tot trimis lor copiile de pe procesele verbale si de pe chitante dupa ce platea dar... surpriza ca i-au venit toate. S-a dat asta de ceasul mortii si a facut ca trenul ca nu mai le gasea pe acasa ca dovezi ca el a platit. Deci le si trimite chitante si tot si tot ii apar... pai asta e bataie de joc deci sa nu se astepte la altceva din partea mea.

95292[/snapback]

Sunt de acord cu ce zici tu. Birocratie la noi e ca la nimeni...si neseriozitate si nesimtire samd...asa e. Ba pierd chitantele ba pierd procesele verbale ba nu situ ce cand tu poate ti-ai achitat datoria.

Ce vroiam sa zic ca iti dau dreptate la faza cu politistu dar iti zic sincer ca eu nu am mai intalnit astfel de politisiti in ultimu timp. Ca mai e cate unu, na normal, nu toti sunt educati sau civilizati sau mai stiu eu cum, nu exista padure fara uscaturi. In fine...problema e alta, daca intalnesti unu ca asta, care poate chiar te acuza pe nedrept, cum a fost o data si in cazul meu (trecusem de un semafor si exact cand am trecut s-a pus galben, si m-a prins rosu in intersectie, si el a venit dupa mine sustinand ca am trecut pe rosu) atunci trebuie ori sa nu semnezi procesu verbal, ori sa scrii cu atentie acolo la obiectiuni si in general sa iti sutii pct de vedere si sa fi tare in gura cu el, chiar sa ii ceri nr de insigna. Ca daca nu si tu semnezi ca fraieru si ramai pasiv, fara sa faci nimic, nu are nici o valoare, amenda a fost data si tu ai luat la cunostinta. La revedere! Nu mai exista cale intoarsa de aici, doar sa platesti.

Dar iti zic sincer ca in ultimul timp am intalnit majoritatea politisti de treaba...curati, vorbeau coerent si frumos,civilizati veneau la tine la geam fara sa te dai tu jos si tot asa.

eu am o singura nelamurire, cum ati reusit sa ajungeti la sumele astea fabuloase, ca eu in 4 ani am o singura amenda de 30 de lei. si asta deoarece m-au pozat, ca daca ma opreau nu o aveam nici pe aia. sunt multi care te opresc doar poate, poate scot ceva de la tine (cum m-a oprit pe mine unul, ca de ce merg cu farurile aprinse? era 6 seara. :blink: ) si oricum chiar daca esti vinovat un 100-200 de mii pusi unde trebuie fac minuni.

Am 2 radare neplatite. Cred ca 1,6 milioane doar. Mi le va plati ala care va radia ultimul BMW care l-am avut. L-am amenintat ca daca luna asta nu il radiaza, dau actele pierdute si imi fac altele si apoi ma duc si ii iau masina din fatza casei, ca eu cu el nu am nici un contract.

da, partea cu foliile este o problema destul de mare. si eu vroiam sa-mi pun acum ceva timp, chiar cu tine parca vorbisem, dar m-am lasat pagubas.

vad ca si la asta noua ai, nu ai reusit sa-i pacalesti pe aia la politie sa iti treaca folia pe talon, acum cand ai inregistrat-o?

Mai bine platitzi.

Incepe sa se contureze un sistem informatic unificat intre finantze, politzie, evidenta populatiei. Shi nu o sa se mai piarda nimic din amenzi, rate neachitate, impozite neplatite, etc. Bashca vor incepe calcule de penalitatzi, etc. Daca pana acum toate astea depindeau de nishte functzionari plictisitzi, de acum totul va fi automat.

Shi o sa va trezitzi cu nishte sume astronomice...

Eu le platesc si pastrezi si chitantele. Iar copie dupa chitante nu trimit la politie asa cum zic ei ci direct la circa financiara unde ajung oricum intr-un final. Unui cunoscut, acum vreun an i-a venit somatie ca daca nu plateste o amenda (veche de vreun an) se va trece la actionarea in instanta, sau asa ceva. Deci eu nu m-as baza ca se anuleaza. Nici nu ar fi logic asa ceva. In prezent insa, am vreo 3 amenzi platite dar pt care nu am dus chitanta la circa finaciara. Cand am platit ultima amenda, m-am interesat daca mai figurez cu ceva de plata, si surprinzator, mi s-a spuns ca nu. Asa ca nu stiu ce sa cred. Oricum, am chitantele si daca vreodata va fi cazul o sa duc copie.

eu deja iara am fro 10 milioane numa anu asta de platit.... :blink:  :)  :)

95417[/snapback]

dupa 2 ani amenzile se "prescriu" adica se anuleaza daca nu exista nici un alt demers facut cu o data ulterioara. "prescriere" asa se numeste procedeul prin care se anuleaza o contraventie de orice tip, intrebati un jurist.