Jump to content

Nu se mai deschide trapa

Recommended Posts

Poblema stĂŁ ĂŽn felul urmĂŁtor :

Am dat sã deschid trapa ºi am auzit o trosniturã puternicã. Norocul meu cã trapa a rãmas pe Închis. Dacã dau sã o deschid, culiseazã doar Într-o parte (cea din dreapta ºoferului), iar partea stângã rãmâne fixã, nemiºcatã. Vã daÞi seama cã am strâns puternic din fese când am vãzut cum se lasã trapa doar de un colÞ (cel din dreapta - spate), de aveai senzaÞia cã acum pocneºte geamul. :)

Trebuie sã menÞionez cã am urmat paºii din DIY ºi am demontat geamul trapei ºi parasolarul. Piesele par În regulã, nu am observat nimic deosebit ... am vãzut doar cum partea dreaptã culiseazã, iar cea de la ºofer nu face nimic. Am dat cu WD-40 din belºug, sperând cã de la jeg s-a blocat vreo piesã ºi nu mai culiseazã. Evident cã n-am obÞinut nimic.

AtaÂşez fiÂşierul cu explicaĂžiile de demontare a trapei.

DIY___Ttrapa.pdf

Ceva pĂŁreri, sfaturi ? :lol:

(Ce miÂşto cĂŁ aici nu mai poate spune nimeni “pune-o pe tester”) … :)

cum te uiti din masina...in stanga fata are mecanismele de actionare. daca desfaci capacul care tine becurile de plafon o sa vezi. de acolo cred ca este toata problema. si eu am ceva de genul problemei tale. pocneste de imi e frica sa ma uit sus. desfa acel capac si joaca-te cu trapa. daca nu te descurci...pune masina pe tester :)

Nu, nu merge ... am ĂŽncercat Âşi cu geam Âşi fĂŁrĂŁ ...

Mai exact când apãs pe buton, colÞul din dreapta - spate se lasã În jos, iar partea stângã stã nemiºcatã ... motiv pentru care pentru cã nu se poate plia, colÞul revine la loc În poziÞia iniÞialã.

Unde la Filaret ... mã duc acolo la Întâmplare ºi spun ca am o trapã de reparat ?

N-aº vrea sã-mi pierd câteva ore pe-acolo sã umble unu`care descoperã pentru prima oarã tainele mecanismului de la trapã

filaret e un service bmw in zona trafic greu . Tainele mecanismului la trapa sunt vechi , la tine probabil au trosnit niste elemente de plastic , exista un kit de reparatie , sau te pot ajuta baietii care mai au prin buzunar una , alta

http://www.filaret.ro/

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Dragi colegi ati reparat trapele? A inceput sa ma intereseze subiectul ca si a mea a inceput sa trosneasca, si ramane un colt, cel din dreapta putin mai jos...cu 4-5 mm. Binenteles ca nu ma deranjeaza decat dupa 130 km/h pt ca incepe sa suiere. Dar imi e teama sa nu se strice si altceva de la acea trosnitura care se aude cand o deschid.

Asadar ma intereseaza daca ati rezolvat problema vostra si care a fost cauza. Multumesc

• 2 weeks later...
si eu am patit acelasi lucru...identic cu ce spui tu... numai ca la mine.. a iesi ca un arc prin plafoniera ..pe partea soferului...pe deasupra parasolarului :)) ... tot asa sta,intre deschisa...trebuie sa desfac plafonul intr-o zi..sa vad ce este acolo :twoup:

problema mare cu trapele astea...

la mine ramanea intredeschisa pana cand am scos firul de la butonul din plafoniera (sa nu vina un destept sa fie curios cum "circula" trapa). saptamana viitoare daca o sa am timp am sa incerc sa descopar tainele functionarii trapei. daca nu reusesc,

pun pe tester! revin cu informatii si poze :)

si eu am patit acelasi lucru...identic cu ce spui tu... numai ca la mine.. a iesi ca un arc prin plafoniera ..pe partea soferului...pe deasupra parasolarului :)) ... tot asa sta,intre deschisa...trebuie sa desfac plafonul intr-o zi..sa vad ce este acolo :twoup:

problema mare cu trapele astea...

la mine ramanea intredeschisa pana cand am scos firul de la butonul din plafoniera (sa nu vina un destept sa fie curios cum "circula" trapa). saptamana viitoare daca o sa am timp am sa incerc sa descopar tainele functionarii trapei. daca nu reusesc,

pun pe tester! revin cu informatii si poze :)

Astep cu interes sa vad ce rezolvi, eu inca nu m-am apucat de ea, ca inca e rece la BV. si daca raman cu ea deschisa ma dau jos razand din masina.