Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

In caz de accident viovatul plateste!

ionatan

Recommended Posts

In cazul unui accident nimeni nu e "bucuros" de eveniment nici vinovatul si cu atat mai mult victima si totusi solutiile si legile din Romania nu fac decat sa mareasca dramatismul unor situatii nedorite.

Am cateva lucruri neclare drept pentru care o sa formulez cateva ideii si intrebari, sper sa conduca la o dezbatere constructiva.

1. Asigurarea RCA prevede o limita de despagubire (generoasa as zice eu) pentru victime pe langa daunele materiale. Ma asigur RCA (raspundere civila auto) deci ar trebui sa fiu "acoperit" in caz de accident - sarcina despagubirilor sa fie in sarcina asiguratorului cu atat mai mult cu cat sunt obligat sa fac lucrul asta (asigurare RCA obligatorie in Romania)

2. De la niste amici accidentati am aflat ca trebuie sa plateasca spitalizarea, 200lei/zi. In conditiile in care victimele sunt minori si sunt elevi deci asigurati. Spitalul "asteapta" plata de la cei spitalizati si catre persoanele externate dau dispozitie de plata, nici vorba de vre-o relatie de colaborare pe directia asigurator-siptal-victima. Totul se discuta intre spital si victima aceasta din urma trebuie sa actioneze pe alte cai sa faca rost de suma necesara spitalizarii.

4. Pentru a recupera banii asiguratorul trebuie chemat in instanta ca parte civila, am aflat asta "googalind"... nu stiu sigur ..

5. http://www.monitorulsv.ro/Local/2008-06-14...l-evenimentului - un link cu ceva informatii despre cazurile acestea.

6. Deci victima este asigurata, vinovatul este asigurat dar totusi spitalul recupereaza banii de la persoanele implicate nicidecum de la cei care au primit bani, asiguratorul.

Cum vedeti aceasta problema?

traim in rromania . tara de rahat, legi de rahat. mie mi-a lovit unu masina, a dat cu spatele si s-a urcat pe a mea. am mers la asiguratorul lui, am dat declaratii am facut tot ce trebuia. solutie: trebuie sa dau in judecata firma de asigurari si sa demonstrez ca am dreptate si ca ala s-a urcat cu masina pe masina mea ( desi ala a declarat ca asa a facut). replica lor la sesizarea facuta la CSA a fost: "nu s-a intamplat asa!"

CSA ul mi-a zis ca ei nu au competenta legala si nici juridica si ca nu ma pot ajuta cu nimic. sa dau in judecata firma si sa ma judec cu ei, sa demonstrez ca am dreptate si o hotarare judecatoreasca ii va obliga sa imi repare masina.

nu ma mira faptul ca trebuie dati in judecata sa plateasca spitalizarea unei victime a unui accident care s-a produs din cauza conducatorului pe care ei il asigurasera in prealabil!

Cum ar veni cel mai bun asigurator e Dumnezeu sau norocul - ceva de genul "sa te fereasca Dumnezeu" ori "sa ai noroc la drum" tin mai de cald decat toate "acoperirile" la firme de renume.

Parca imi trec prin fata ochilor reclamele de la AIGLife, Allianz, BCRasigurari si altele din bransa... imagini cu norisori si spectacolul vietii relaxate prin prisma personajelor zambitoare,viata fara griji demagogie si minciuna la scara larga.

daca va incalzeste cu ceva si pe afara e la fel. Deci nu e o chestie romaneasca . Cel mult e copiat . Tot la fel trebuie sa dai in judecata asigurarea si sa incerci sa obtii cat mai mult incepand cu daune fizice. Un avocat bun stie ce are de facut . Eu stiu caz cu accident copil , picior rupt , cateva operatii si procdura de recuperare a banilor dureaza pana la 2 ani si nici nu e vreo avere .

cel mai bun asigurator esti tu..........cu cat conduci mai bine si esti mai atent in trafic cu atat e mai bine.......

Mergi linistit , incet , prudent si intra un prost in tine , si tot un drac este , asa ca tine mult de noroc .

cel mai bun asigurator esti tu..........cu cat conduci mai bine si esti mai atent in trafic cu atat e mai bine.......

Mergi linistit , incet , prudent si intra un prost in tine , si tot un drac este , asa ca tine mult de noroc .

adevarat si asta

in conditiile astea ma gandesc serios daca sa mai platesc CASCO.

la casco nu prea fac figuri dar la RCA ti-o dau pe fatza

daca ai RCA la o companie care se respecta, si isi permite sa plateasca pagubele care le produci ... nu o sa mai ai probleme de genul.

Nu tot ce e ieftin, e si bun... (ma refer la RCA)

problema e la ce firma are RCA ala de te a lovit pe tine nu la ce firma ai tu RCA...................

Pai ideea e cam asa la daunele materiale asiguratorii de top sunt cat de cat fair-play dar eu nu am auzit pana acum ca un asigurator sa plateasca victimelor spitalizare sau cheltuielile aferente.

Asta daca nu ai asiguare suplimentara pt persoane si bagaje,care este obligatorie in cazul transportului de persoane...autocare,microbuze...!nu e cazul autoturismelor!

adevarat si asta

in conditiile astea ma gandesc serios daca sa mai platesc CASCO.

la casco nu prea fac figuri dar la RCA ti-o dau pe fatza

sa sti ca si la casco mai sunt care fac figuri...stiu pe cineva care de mai bine de un an a castigat procesul cu asigurarile si nici pana in clipa de azi nu l-au despagubit(e vb de un cap tractor +semiremorca)