Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

info ceasuri de bord E39 525tds '97

Recommended Posts

Salutare,am ceva probleme cu ceasurile de bord la un E39 525ts din '97,mai precis cu afisajul de la computer.(Am incercat zilele astea sa-l fac dar din pacate la asamblare mi-a fugit surubelnita pe o clema si mi s-a dezlipit folia cu cablaj de pe placa de baza,asa ca nu cred ca mi-a ramas altceva de facut decat sa cumpar alte ceasuri...)Am si gasit cateva,problema este ca nu stiu daca merge de pe benzinare pe diesel,sau de la 520,sau 530 diesel pe 525tds,la fel si cu anii,daca merge de pe modele mai noi sau nu.Am postat si o poza cu modelul de ceasuri care la am pe masina.

Daca stie cineva sigur il rog sa ma lumineze si pe mine inainte de a face vreo prostie,eventual daca are cineva de vanzare sa ma anunte,multumesc!

post-7566-1259855731_thumb.jpg

Poti monta alte ceasuri dar trebuie sa fie la fel ca ale tale: benzinar (L6/V8), display mare si sa respecte prinderile de pe spate. Orienteaza te la dezmembrari (unde momentan preturile variaza intre 80 si 150 Euro) pe masini cu anul de fabricatie cat mai apropiat de a ta. Apoi lasa pe altii care se pricep sa faca operatia la care munceai, eu am apelat la user ul clauberty, iar multumit este un termen prea marunt pentru a mi descrie recunostinta pentru ajutorul acordat. Tot el poate sa schimbe si EPROM ul pentru a ti arata kilometrajul corect.

Salutare,am ceva probleme cu ceasurile de bord la un E39 525ts din '97,mai precis cu afisajul de la computer.(Am incercat zilele astea sa-l fac dar din pacate la asamblare mi-a fugit surubelnita pe o clema si mi s-a dezlipit folia cu cablaj de pe placa de baza,asa ca nu cred ca mi-a ramas altceva de facut decat sa cumpar alte ceasuri...)Am si gasit cateva,problema este ca nu stiu daca merge de pe benzinare pe diesel,sau de la 520,sau 530 diesel pe 525tds,la fel si cu anii,daca merge de pe modele mai noi sau nu.Am postat si o poza cu modelul de ceasuri care la am pe masina.

Daca stie cineva sigur il rog sa ma lumineze si pe mine inainte de a face vreo prostie,eventual daca are cineva de vanzare sa ma anunte,multumesc!

inainte de a cumpara unul,da-l jos pe al tau si uita-te pe spate sa vezi cate mufe ai la el:2 sau 3?vad ca pe ceasuri ca ai 2 butoane,cel cu care resetezi km si BC,deci in mod normal ar trebui sa ai 3 mufe in spate,dar o sa vezi tu!in ceea ce priveste daca merge de benzinar,nu ma pronunt ca nu stiu,dar banuiesc ,trebuie sa mergi la un meserias sa-ti recodeze ceasurile(alea bune) in calculatorul masinii pt ca altfel s-ar putea sa nu-ti mearga!bafta!

De la benzinar la diesel nu se potrivesc. Difera turometrul. In rest nu stiu ce sa zic.

Ceasurile din poza sunt de pe masina ta????? Eu zic ca sunt de benzinar.

Multumes mult pentru ajutor,in poza nu sunt ceasurile mele(am descarcat de pe net o poza ca mi-a fost lene sa merg pana la masina),dar sunt la fel cu ale mele,ma refer la display.

nu merge altul. uita-te ce mufe ai in spate sau mergi direct cu el pe la dezmembrari sa-ti dea unul identic cu al tau si de la aceeasi motorizare

Mersi pentru ajutor,n-o sa mearga dupa motorizare,am gasit de pe un 525tds din '98,cu display mic si nu merge,are doar doua mufe si al meu are trei,am sperat ca o sa mearga mai ales ca tipul de la dezmembrari mi-a zis ca a mai desfacut vreo cinci E39 525tds si era sigur pe el cand mi-a zis ca pe modelul asta in '97 nu a iesit din fabrica cu displlay mare,se pare ca s-a inselat.

inainte de a cumpara unul,da-l jos pe al tau si uita-te pe spate sa vezi cate mufe ai la el:2 sau 3?vad ca pe ceasuri ca ai 2 butoane,cel cu care resetezi km si BC,deci in mod normal ar trebui sa ai 3 mufe in spate,dar o sa vezi tu!in ceea ce priveste daca merge de benzinar,nu ma pronunt ca nu stiu,dar banuiesc ,trebuie sa mergi la un meserias sa-ti recodeze ceasurile(alea bune) in calculatorul masinii pt ca altfel s-ar putea sa nu-ti mearga!bafta!

Mersi mult pentru ajutor,sper sa gasesc ceva identic...salut!

nu merge altul. uita-te ce mufe ai in spate sau mergi direct cu el pe la dezmembrari sa-ti dea unul identic cu al tau si de la aceeasi motorizare

Salut,cred ca asta e sigura solutie,acuma mai ramane sa si gasesc ceasuri identice,oricum multumesc pentru preocupare,salut!