Jump to content

caseta directie e60

shtefu1

Recommended Posts

salut, trebuie sa schimb caseta de directie la un 525d e60 2006, am vb la reprezentanta si mi-a zis ca ma ajunge 6700ron. dupa mai multe cautari pe la diferiti distribuitori de piese auto, am aflat alte preturi, cei mai multi mi-au zis ca o caseta pe original ma costa cel putin 9000ron, iar una pe producator in jur de 5000ron. care e explicatia? cei de la bmw nu folosesc caseta originala?

WBANC51080CN43181

5900 ar fi caseta originala cu caseta veche la schimb sau 4500 lei/prod (zf)+caseta veche la schimb;toate casetele ce se vand se dau cu caseta veche la schimb;poti opta sa nu o returnezi dar platesti in plus valoarea casetei la schimb (de ex la cea originala e 100 euro);

explicatia pt ca la magazinle de piese caseta originala e mai scumpa e simpla,ei nu cumpara direct de la bmw ca si reprezentatele ci prin diversi dealeri

Edited by grozadan

si de ce producator e vorba? este cel care face piesa respectiva pentru bmw?

asta nu poate nimeni sa-ti garanteze ca e acelasi;bmw isi schimba furnizorii constant; eu pot doar sa-ti zic ca e ZF (eu personal as opta pt cea originala)

Edited by grozadan

se simt in volan si se aud niste batai in momentul cand dau prin gropi sau cand trec peste liniile de tranvai cu rotile virate, cand is cu rotile drepte nu se aude, si cand stau pe loc si misc stanga dreapta de volan se simte o bataie. apoi am fost la service si mi-au zis ca e stricata caseta, ca are joc.

La fel imi face si mie. Exact asa, la liniile de tramvai, exact asa cand misc de volan. Si eu am fost la Banat Car si la fel: caseta de directie. Apoi, am mai mers la un service si baietii mi-au spus ca intr-adevar are caseta un mic joc, dar nu are rost sa o schimb; oricum, daca o schimb, in jumatate de an, poate sa fie la fel. Mi-am schimbat cauciucurile, bucse, ce mai trebuia, mi-au facut unghiul de fuga si masina merge perfect. Nu a disparut zgomotul acela de la sinele de tramvai, dar eu le urmez sfatul si nu o schimb. Au zis ca majoritatea Bmw-urilor au aceasta problema.

Nu a disparut zgomotul acela de la sinele de tramvai, dar eu le urmez sfatul si nu o schimb. Au zis ca majoritatea Bmw-urilor au aceasta problema.

e60-urile fac acel zgomot la trecerile peste liniile de tramvai fara a fi defecte. Este un fel de "feature" din fabrica, consecinta a unei solutii tehnice folosita la partea din fata.

A mea (luata de noua) facea de la inceput asa. Un zgomot mic, foarte discret dar care era acolo. Nu facea tot timpul insa facea. Am fost si la service si nimic. Apoi am vazut si pe forum aici cat si pe alte forumuri aceiasi problema. Mocaeri nu s-a descoperit un leac. Oricum zgomotul e foarte discret.

De ce se cere caseta veche inapoi? ce se face cu ea? Nu exista riscul ca dand o caseta veche in schimb, un alt client in loc sa primeasca una noua, va primi una reconditionata?

Nu a disparut zgomotul acela de la sinele de tramvai, dar eu le urmez sfatul si nu o schimb. Au zis ca majoritatea Bmw-urilor au aceasta problema.

e60-urile fac acel zgomot la trecerile peste liniile de tramvai fara a fi defecte. Este un fel de "feature" din fabrica, consecinta a unei solutii tehnice folosita la partea din fata.

A mea (luata de noua) facea de la inceput asa. Un zgomot mic, foarte discret dar care era acolo. Nu facea tot timpul insa facea. Am fost si la service si nimic. Apoi am vazut si pe forum aici cat si pe alte forumuri aceiasi problema. Mocaeri nu s-a descoperit un leac. Oricum zgomotul e foarte discret.

De ce se cere caseta veche inapoi? ce se face cu ea? Nu exista riscul ca dand o caseta veche in schimb, un alt client in loc sa primeasca una noua, va primi una reconditionata?

E60-urile nu fac zgomot la trecerile peste liniile de tramvai, nu este nici un feature. :)

Se cere caseta deoarece se va reconditiona si se va vinde mai departe.

WBANC51080CN43181

5900 ar fi caseta originala cu caseta veche la schimb sau 4500 lei/prod (zf)+caseta veche la schimb;toate casetele ce se vand se dau cu caseta veche la schimb;poti opta sa nu o returnezi dar platesti in plus valoarea casetei la schimb (de ex la cea originala e 100 euro);

explicatia pt ca la magazinle de piese caseta originala e mai scumpa e simpla,ei nu cumpara direct de la bmw ca si reprezentatele ci prin diversi dealeri

In cazul acesta mi se pare normal sa vanda caseta la jumatate din pret, atata timp cat cea veche va fi revanduta.

asa si este,se vinde mai ieftin decat daca nu dai caseta veche la schimb

Eu zic ca e aberant sa evaluezi o caseta de directie, care poate inca ar mai merge multi km, la o valoare de 100 Euro ca discount din pretul celei noi care e 1400 Euro. Macar 400 Euro sa fi fost discount-ul cu caseta veche la schimb, dar ma rog...toti procedeaza la fel.

E60-urile nu fac zgomot la trecerile peste liniile de tramvai, nu este nici un feature. :lol:

Era feature in ghilimele si toate fac zgmot la trecerile peste liniile de tramvai. A mea a facut de noua. Am mai fost cu altele si idem.

Sa nu ma intelegi gresit: zgmotul nu este o trancaneala sau lovitura ceva. Este un zgomot care apare daca "ataci" liniile intr-un unghi (nu perpendicular) si se aude doar fara muzica in masina. Si nu face tot timpul.

Cum am mai zis: face a mea, am mai fost cu altele si faceau, am vazut chiar aici pe forum topic cat si pe forumuri externe. Deci este un "feature" :)

• 2 weeks later...
E60-urile nu fac zgomot la trecerile peste liniile de tramvai, nu este nici un feature. :lol:

Era feature in ghilimele si toate fac zgmot la trecerile peste liniile de tramvai. A mea a facut de noua. Am mai fost cu altele si idem.

Sa nu ma intelegi gresit: zgmotul nu este o trancaneala sau lovitura ceva. Este un zgomot care apare daca "ataci" liniile intr-un unghi (nu perpendicular) si se aude doar fara muzica in masina. Si nu face tot timpul.

Cum am mai zis: face a mea, am mai fost cu altele si faceau, am vazut chiar aici pe forum topic cat si pe forumuri externe. Deci este un "feature" :)

a mea nu face niciun zgomot, si sunt destul de tipicar si dc ar face cel mai mic zgomot care nu-si are locul, as fi auzit...

salut, trebuie sa schimb caseta de directie la un 525d e60 2006, am vb la reprezentanta si mi-a zis ca ma ajunge 6700ron. dupa mai multe cautari pe la diferiti distribuitori de piese auto, am aflat alte preturi, cei mai multi mi-au zis ca o caseta pe original ma costa cel putin 9000ron, iar una pe producator in jur de 5000ron. care e explicatia? cei de la bmw nu folosesc caseta originala?

De ce nu incerci sa o reconditionezi? Ajungi mult, mult mai ieftin. Uite aici: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...c=62719&hl=

Eu zic sa lasi caseta in pace.95/% din e60 fac la fel.Stiu un tip mai cu dare de mana care a schimbat caseta in aceleasi conditi ca si tine.Fix dupa o jumatate de an a inceput sa faca la fel.Solutia este sa faci o improvizatie cu niste bucsi.Dar mai bine las-o asa."E o bola generala la e60"