Jump to content

Racire motor

Bursucel

Recommended Posts

salut te intreb si eu am bmw 316 si in torpedou cind deschizi in stinga sus e o mufa ai ideie ce este am sesizat si eu azi si nu stiu ce legatura are?

unde se afla termostatul egr, am bmw e36 316 are si a mea desta ca nu stiu unde se afla , ca la mine problema este ca imi baga numai caldura, chiar daca setez cald rece de buton. nustiu ce sa zic si pe deasupra imi mai si pierde apa pe unde nu am depistat daca ma poti ajuta?

salut te intreb si eu am bmw 316 si in torpedou cind deschizi in stinga sus e o mufa ai ideie ce este am sesizat si eu azi si nu stiu ce legatura are?

unde se afla termostatul egr, am bmw e36 316 are si a mea desta ca nu stiu unde se afla , ca la mine problema este ca imi baga numai caldura, chiar daca setez cald rece de buton. nustiu ce sa zic si pe deasupra imi mai si pierde apa pe unde nu am depistat daca ma poti ajuta?

pe e36 316i nu exista termostat EGR ( ala e doar la diessel )

verifica cotul de plastic din spatele chiulasei

• 9 months later...
  • 3 weeks later...
Revin cu o intrebare aici. Exista vreun DIY pentru schimbare termostat EGR la un E46, 2004 ?

Multumesc

e simplu de schimbat, chiar ieri l-am reparat pe al meu. a ramas pe pozitia deschis si mi se incalzea foarte greu motorul. dai jos capacul de plastic si sus in fata motorului vei vedea un paralelipiped de inox cu o pipa de plastic pe el (ala e termostatul EGR). e prins doar in 2 suruburi iar furtunul il scoti usor pt ca e prins cu o clema/siguranta. ai grija la montare cu garnitura s-o asezi bine ca e posibil s-o ciupesti. ai doua variante, ori il inlocuiesti (piesa costa 80 ron) ori il repari. daca ti-a ramas blocat pe deschis scoti din el cele 2 capsule cu ceara (desfa-l bine, neaparat trebuie sa scoti 2) si fierbe-le sa vezi daca lucreaza (au o tija de inox care va iesi in afara cativa aprox 5 mm). dupa ce se racesc ar trebui sa poti baga tija inauntru, dar niciodata nu va intra de tot in capat pana la pozitia originala. eu am mai polizat aprox 4mm din fiecare tija a capsulelor. la asamblare forteaza-i capsulele inauntru cu mana si sufla atunci in el. daca-ti inchide (nu perfect etans dar totusi considerabil fata de cum era inainte) inseamna ca-l poti pune sus. daca nu mai polizeaza putin (1, 2 mm)pana cand aerul va trece foarte foarte rgeu prin el cand suflii. metoda este testata si nu pot aparea complicatii ulterioare deoarece el va deschide la 85 de grade. important este sa-ti inchida cand e rece motorul. spor la lucru

in mod normal ar trebui sa creasca consumul.Nu?.Practic motorul nu mai functioneaza in parametri de temperatura normali.

pana se incalzeste motorul consuma mai mult. dupa ce i-am reparat termostatul in oras mi-a scazut de la 9 la aprox 7,5 iarna. deci merita reparatul/inlocuirea. plus ca nu mai mori de frig, in 3 km deja vine caldura

Edited by extremeseby

La e46 318d am vazut ca nu exista termostat la EGR.Are cineva 318d care a rezolvat problema.

.

.

da am rezolvat eu problema, am schimbat termostatu, 227 lei original de la bmw filaret. 90 lei manopera si antigel 27lei.

Masina mea nu are termostat EGR, are o teava in loc de termostat EGR.