Jump to content

320i e36 vs 320i e46

SilviuSLV

Recommended Posts

pai ti-am citit prezentarea la masina, am vazut ca i-ai pus o cotiera, un angel...la astea ma refer cand spun ca o alinti :lol:...ca asa si eu i-am schimbat un termostat, baie de ulei, bascule, telescoape...si ajungem la vorba ta, eu ca prostu' am bagat o gramada de bani in ea :)

vorbim de bani pe care ii manaca ea , nu mofturile mele . Daca imi luam un e46 in aceiasi bani sunt 100%sigur ca ma ducea la sapa de lemn , dar tot este o masina cu o clasa peste e36 !

Edited by Valentin_LMB

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

e36- o masina fff buna...nu de alta a rezistat f bn pana acum....e cea mai raspandita masina dintre cele mai mari marci...la masini de peste 10 ani :)

pai...este BMW...BMW si masina reusita merg mana in mana :lol:...putin off-topic: v-as recomanda sa evitati e46 316i/318i...probabil stie cam toata lumea problema lor cu relantiul, asta pt cei care cauta sa-si cumpere masina...daca nu aveti bani de un e46 320i sau nu gasiti unul, mai bine va dati pe pisica, 318 si 320 au cam acelasi consum, doar ca 320 are mai multi cai si 318 ar probleme urate rau cu relantilul ala...in fine, sa ne intoarcem la oile noastre (e36 rullz vs e46 rullz :))

Eu nu va inteleg, de ce naiba trebuie topicul asta sa devina e36 vs. e46?

E46 e o masina mai buna la mai toate capitolele. Nu la toate insa.

Eu am ambele modele.

Insa la COX, un e36 motorizare similara, mananca pe pita un e46.

Greutatea redusa vorbeste.

In rest, la antifonare, finete la volan,masina mai inchegata, pedala de acceleratie(electronica), maneta de la stergatoare cu temporizator, navi, e normal sa fie peste.

Si la multe altele, ca majoritatea pisicilor sunt chele.

Sau au dotari dar sunt model pre 95, ceea ce inseamna ca sunt praf la sistemul electric, nu tu module de confort, nu nimic,totul rudimentar.

Insa ce are e36 si nu are e46, e fiabilitatea. Si de asta nu aveti ce zice. Eu ii dau in gura de cate ori am ocazia, solicit transmisia la MAXIM, nu am joc deloc, in planetare, in nimic,nu pica piese de motor ca la e46, la electric, mecanic, orice altceva.

La e46 am dat de 4-5 ori un scart, si deja aveam joc la cardan, pocnea la plecarea de pe loc.

Motoarele is 6 de pe pisica sunt bullet proof. La cum se merge cu e36... si merge, nu face figuri... ar fi e46-le la fier vechi de mult.

Si ganditi-va ca sunt oameni ce au e36 si NU AU SCHIMBAT NIMIC PE MASINA DE CAND O AU, numai cheie si GO.

Am prieten cu pisica din 1993, nu are schimbate bucsele la brate, NICIODATA, nu bate masina, nu troncane, nu nimic, la e46 am schimbat 2 randuri pe an.

Cine cu e36 isi permite sa schimbe un regulator de ralanti (700-800 ron), debitmetru(700-800), sonde lambda(400-500)?

Putini isi permit, altii fac sacrificii daca vor sa aibe masina intr-o conditie perfecta.

Daca se face liniuta intre un e36 praf si un e46 ok... e alta poveste.

Dar eu am renuntat la e46 facelift pentru e36 touring, nu pentru ca n-am avut bani sa intretin e46-le ala, nici pe departe.

Mi se rupe de ce crede lumea, pe mine e36 ma face fericit, nu multi au dotarile ce le am eu insa... majoritatea pun poze numai cu exteriorul la e36... in interior e praf.

Pe scurt, ce mi-as dori la e36, este maneta de stergatoare cu temporizator si antifonarea buna.

De antifonare ma voi ocupa eu cu dynamat.

Dar omul acesta n-a deschis topicul pentru dotarile modelelor, ci pentru o liniuta, un eventual castigator.

La care eu raspund clar: e36

Edited by roco123

E46 e o masina mai buna la mai toate capitolele. Nu la toate insa.

Eu am ambele modele.

Insa la COX, un e36 motorizare similara, mananca pe pita un e46.

Greutatea redusa vorbeste.

In rest, la antifonare, finete la volan,masina mai inchegata, pedala de acceleratie(electronica), maneta de la stergatoare cu temporizator, navi, e normal sa fie peste.

Si la multe altele, ca majoritatea pisicilor sunt chele.

Sau au dotari dar sunt model pre 95, ceea ce inseamna ca sunt praf la sistemul electric, nu tu module de confort, nu nimic,totul rudimentar.

Insa ce are e36 si nu are e46, e fiabilitatea. Si de asta nu aveti ce zice. Eu ii dau in gura de cate ori am ocazia, solicit transmisia la MAXIM, nu am joc deloc, in planetare, in nimic,nu pica piese de motor ca la e46, la electric, mecanic, orice altceva.

La e46 am dat de 4-5 ori un scart, si deja aveam joc la cardan, pocnea la plecarea de pe loc.

Motoarele is 6 de pe pisica sunt bullet proof. La cum se merge cu e36... si merge, nu face figuri... ar fi e46-le la fier vechi de mult.

Si ganditi-va ca sunt oameni ce au e36 si NU AU SCHIMBAT NIMIC PE MASINA DE CAND O AU, numai cheie si GO.

Am prieten cu pisica din 1993, nu are schimbate bucsele la brate, NICIODATA, nu bate masina, nu troncane, nu nimic, la e46 am schimbat 2 randuri pe an.

Cine cu e36 isi permite sa schimbe un regulator de ralanti (700-800 ron), debitmetru(700-800), sonde lambda(400-500)?

Putini isi permit, altii fac sacrificii daca vor sa aibe masina intr-o conditie perfecta.

Daca se face liniuta intre un e36 praf si un e46 ok... e alta poveste.

Dar eu am renuntat la e46 facelift pentru e36 touring, nu pentru ca n-am avut bani sa intretin e46-le ala, nici pe departe.

Mi se rupe de ce crede lumea, pe mine e36 ma face fericit, nu multi au dotarile ce le am eu insa... majoritatea pun poze numai cu exteriorul la e36... in interior e praf.

Pe scurt, ce mi-as dori la e36, este maneta de stergatoare cu temporizator si antifonarea buna.

De antifonare ma voi ocupa eu cu dynamat.

Dar omul acesta n-a deschis topicul pentru dotarile modelelor, ci pentru o liniuta, un eventual castigator.

Omul a intrebat :

Care dintre cele 2 modele a fost mai reusit ? Si care e diferenta la motoare intre ele ? ca am inteles ca E46 ar fii mai rapid..acum..astept pareri :)
nu a intrebat care este mai buna la o liniuta .

Deci : E46 !

La una din intrebari, si anume care e mai rapida.

E36

La cealalta intrebare, fiecare a fost reusita la timpul ei.

In nici un caz nu a fost mai reusit e46 ca e36.

Nu de nereusit ce a fost, s-a facut e36 10 ani.

In 2009 cum luati voi testul, normal ca e46 e mai reusit, ca e mai nou.

Edited by roco123

Omul a intrebat :

Care dintre cele 2 modele a fost mai reusit ? Si care e diferenta la motoare intre ele ? ca am inteles ca E46 ar fii mai rapid..acum..astept pareri :)
nu a intrebat care este mai buna la o liniuta .

Deci : E46 !

sa fim seriosi...multa lume judeca masina dupa performantele ei la linie :lol:

Acum in 2009, nu este, nu poate fi, nu are cum.

Per total e46 e mai buna, doar fiindca e mai noua, profita de tehnologie mai noua, etc.

Diferenta de tehnologie se resimte direct in pretul de achizitie . Din acest motiv nu prea se pot compara . E46 este o masina mai buna , E36 una mai accesibila !

ar fi si asta o intrebare chiar mai pertinenta decat pare "care a fost mai reusita?"...nu se stie clar care a fost mai buna la timpul ei, evident ca au fost amandoua masini de nota 10, dar sunt oarecum curios daca e46 o fi fost o inovatie mai buna pt anii 1990-2000 decat a fost e46 pt anii 2000-2005...la o adica deja de aici se vede ca pisica a fost mai longeviva, dar nu e un argument indeajus ca sa poti spune ca a fost mai reusita

ar fi si asta o intrebare chiar mai pertinenta decat pare "care a fost mai reusita?"...nu se stie clar care a fost mai buna la timpul ei, evident ca au fost amandoua masini de nota 10, dar sunt oarecum curios daca e46 o fi fost o inovatie mai buna pt anii 1990-2000 decat a fost e46 pt anii 2000-2005...la o adica deja de aici se vede ca pisica a fost mai longeviva, dar nu e un argument indeajus ca sa poti spune ca a fost mai reusita

Pai uitate cate e36 sunt acum pe strazi . daca peste 10 ani sunt la fel de multe e46 poti sa spui ca a fost un model mai reusit pt perioada lui !

Pai uitate cate e36 sunt acum pe strazi . daca peste 10 ani sunt la fel de multe e46 poti sa spui ca a fost un model mai reusit pt perioada lui !

ma, nu incetezi sa ma uimesti cu replicile :))...ai dreptate, asa ca ne auzim in 10 ani sa vedem care avea dreptate :lol:

esti documentat gresit

e46 s-a produs intre 1998-2006

esti documentat gresit

e46 s-a produs intre 1998-2006

chiar ca, nu ma intreba de ce am spus o asa prostie ca doar am mai multi prieteni cu e46 din 98 si 99...ma rog, se mai intampla :)

v-as recomanda sa evitati e46 316i/318i...probabil stie cam toata lumea problema lor cu relantiul, asta pt cei care cauta sa-si cumpere masina...daca nu aveti bani de un e46 320i sau nu gasiti unul, mai bine va dati pe pisica, 318 si 320 au cam acelasi consum, doar ca 320 are mai multi cai si 318 ar probleme urate rau cu relantilul ala...in fine, sa ne intoarcem la oile noastre (e36 rullz vs e46 rullz :))

318i facelift cu motorul n42b20/n46b20 nu are probleme cu relantiul. cred ca te referi la 316i/318i prefacelift.

v-as recomanda sa evitati e46 316i/318i...probabil stie cam toata lumea problema lor cu relantiul, asta pt cei care cauta sa-si cumpere masina...daca nu aveti bani de un e46 320i sau nu gasiti unul, mai bine va dati pe pisica, 318 si 320 au cam acelasi consum, doar ca 320 are mai multi cai si 318 ar probleme urate rau cu relantilul ala...in fine, sa ne intoarcem la oile noastre (e36 rullz vs e46 rullz :lol:)

318i facelift cu motorul n42b20/n46b20 nu are probleme cu relantiul. cred ca te referi la 316i/318i prefacelift.

dar asta oricum nu e o lege...depinde de masina :)

v-as recomanda sa evitati e46 316i/318i...probabil stie cam toata lumea problema lor cu relantiul, asta pt cei care cauta sa-si cumpere masina...daca nu aveti bani de un e46 320i sau nu gasiti unul, mai bine va dati pe pisica, 318 si 320 au cam acelasi consum, doar ca 320 are mai multi cai si 318 ar probleme urate rau cu relantilul ala...in fine, sa ne intoarcem la oile noastre (e36 rullz vs e46 rullz :))

da, ma refer la modelul non-facelift si e oarecum lege, adica am citit o gramada de topicuri aici in care posesorii de 316i/318i se plang din cauza asta

da, ma refer la modelul non-facelift si e oarecum lege, adica am citit o gramada de topicuri aici in care posesorii de 316i/318i se plang din cauza asta

nu e o lege...cum toti se plang de debitmetre..eu unu pana acum..Doamne Ajuta...n`am avut probleme:)

nu e o lege...cum toti se plang de debitmetre..eu unu pana acum..Doamne Ajuta...n`am avut probleme:)

da ma, dar tu ai alt motor alt debit metru...cauta pe forum ceva de genu' "316i probleme relanti" sa vezi cum se plange lumea la greu...in fine...am deviat mult de la subiectul initial