Jump to content

316 sau 318

cmn

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

BMW nu e masina de grag...e eventual de drift...la plecarea de pe loc te poate lua si un matiz mai in figuri asa...nu cred ca asta e problema...ideea e de sportivitate,comfort,fiabilitate...am 316 si nu am sa ma plang niciodata de el...am lasat laguna pt 316 si sunt multumit...e o masina super decenta pentru ce caut eu

Nu e o masina de drag speciala, insa nu vorbi prostii. O masina cu tractiune spate, intotdeauna are avantaj la plecarea de pe loc fata de una cu tractiune fata.

Ma refer la putere similara.

Acum... trebuie sa si sti sa pleci.

Edited by roco123

nue o masina sportiva deloc

nici pomeneala de masina de drag sau de drift .

Cu toate astea nu e cu nimic mai prejos decat alte masini cu cilindreea de 1.6 l (bineinteles sa fie de varste cat de cat egale)

Nu e fair-play sa compari o pisicutza cu motor de 1.6 cu o benzinara din 2009 :)

Daca nu sunteti de acord... aratati-mi masini de 1.6 litri, nu mai noi de 10 ani care au performante mai bune ca un 316i

Da nu e sportiva,are doar tinuta de drum mai sportiva ,adica se tine mai bine in curbe ,franare,manevrabilitate fata de alte sedan-uri de 1.6 de la alte marci.

Chiar un prieten caruia i-am imprumutat Bmw meu 316 -a facut un drum Bacau-Iasi curbe multe tot drumul,iar apoi a facut acelasi drum cu Loganul lui.A recunoscut si el ,cand a fost cu Loganul ,viteza in curbe trebuia redusa foarte mult comparativ cu Bmw-ul,stabilitatea la fel praf,astea au fost comparatiile lui(nu viteza,acceleratie,etc.)

Dar intradevar asta nu face o masina sportiva ,aici are dreptate therifle ,are sa zicem valente sportive Bmw-ul,dar nu 316...

Perfect de acord... Chiar daca zic ca nova e mai sprintena decat 316 nu as da niciodata un 316 pe o nova ( daca asta s-a inteles ).

Nu sufera comparatia dacia cu 316.... In nici o ipostaza ( mai putin faza cu demarajul care eu zic ca e in favoarea novei... dar am discutat deja subiectul )

Pana la urma nu conteaza chiar atat de mult la 316 daca e sprinten ori ba... mai conteaza si feelingul si tinuta de drum si confortul si mai multe...

Da, observ ca s-a discutat destul, pareri impresii etc. Oricum 316 o sa imi iau pentru ca e si mai ieftin atat de intretinut cat si de inscris, daca il iau din afara. Auzisem ceva de deprecierea taxei dar nu stiu sigur daca merge si la cele cu aer conditionat...

Da, observ ca s-a discutat destul, pareri impresii etc. Oricum 316 o sa imi iau pentru ca e si mai ieftin atat de intretinut cat si de inscris, daca il iau din afara. Auzisem ceva de deprecierea taxei dar nu stiu sigur daca merge si la cele cu aer conditionat...

Merge, daca scoti ceva din buzunar, si ti-o declara "cheala".

O poza face cat o mie de cuvinte. Un film cate cuvinte face ?

cu precizarea ca toate bmw-urile erau " cazane", cu ambreiajele duse conduse de soferi neexperimentati iar daciile erau toate tunate , cu turbo si conduse doar de shumahari...

Si bineinteles... toti posesorii de BMW au vrut sa se faca de rahat in public !!!

BMW "rulez"... :)

Sunt fan BMW nu fan dacia dar nu trebuie sa avem senzatia ca un bmw 316 sau 318 e dumnezeul soselelor.... Trebuie sa acceptam realitatea nu sa ne cramponam pe anumite idei.

Va pup.

P.S prietene care vrei sa-ti cumperi BMW.... Ia-ti 316 ca rupe soseaua in doua. Trage grav... Nici nu poti sa pleci de pe loc fara partz... pardon scartz. :lol:

M-am uitat la semnaturi , si inafara de rifle toti aveti motoare maxim de 1.8 :D E normal sa nu-i dati dreptate :)

Da' de ce nu comenteaza nici unul filmuletele de pe youtube? :D Sunt trucate nu ? :D ;)

Se fac ca n-au observat . Nici musca nu se aude :)

316 "rulez" - Eu cred ca un 316 bate si 911 turbo. Debinde de cat de nervos e BMW-istul... :D

Jenant... sa ai 316 sau 318 si sa ti-o furi de la o nova... :)

Nashpa...

de ce nu esti corect si generalizezi un fapt in care nici tu nu crezi si anume ca o nova e mai sportiva decat un 316, 318 sau 318is. banuiesc ca stiai foarte bine ca in exemplele tale figueaza o dacie cu alt motor decat cel original, tunat pana in maduva si cu turbina. ca sa nu mai spun ca acest topic a inceput cu un om care vroia un sfat legat de o achizitie.

Totusi 318 mi se pare solutia ideeala ... stiu ca aveam 2 veri unul cu un 316 si unul cu 318 asta acum vre-o 5 ani, erau faine amandoua, 316 ceva mai dotat dar la performante si consum statea mai bine 318 plus ca si intretinerea per total s-a dovedit mai ieftina la 318 dar nu e relevant.

E posibil sa consume mai putin in anumite situatii.In trafic aglomerat urban consuma mai mult 318 decat 316(nu foarte mult),dar sa zicem la urcarea unei pante consuma mai putin decat un 316 ,motorul de 1.6 are putere mai mica,si va face un efort mai mare in panta,deci un consum mai mare (sau egal) decat 318,care urca aceeasi panta.Deci in functie de situatie se poate ajunge la un consum egal la final

Am citit majoritatea posturilor din topicul asta si sincer am ramas dezamagit.

The riffle...parerea mea e ca ti-ai pierdut degeaba 3 ani pe forumu asta si alea 2000 si de posturi pe care le ai, poti sa pui semnul minus in fata...ca poate asa esti mai aproape de realitate.

Vii tu aici si provoci oamenii cu 316 si 318 (chiar si is) sa se faca la liniuta cu tine sa le demonstrezi ca nova e mai rapida.

Exact ca si copiii de clasa a 3-a.

De curiozitate m-am uitat pe carfolio.com sa vad datele tehnice si am vazut ca

316 i - prinde 100 km/h in 13.0 sec

318is - in 10.2 sec

Nova - 16.0 sec

De unde si pana unde bate nova bmw-urile ....nu stiu.

Ziceai ca tu ai testat live si amicu tau cu nova te-a depasit. Probabil ca nu stiai la ce se folosesc pedalele, sau cum se invarte de maneta aia din mijloc (apropos- cu aia nu se amesteca in benzina)

@cmn

am observat ca si dupa 100 de explicatii pe 15 pagini din topic, inca nu ai aflat daca 318i e diesel sau benzina.

Eu zic sa nici nu te mai obosesti, cred ca BMW nu te vrea ca si proprietar, iti trimit eu un poster cu bmw, ti-l pui in camera si te uiti de cate ori vrei la el.

Amice, am inteles inca de la prima explicatie ca e bmw, dar iti accept ironia. AM gasit un bmw 318is la 2700 de euro inscris, masina e tipla, m-as duce sa o iau :) dar nu am atatia bani dar arata impecabil cu full de dotari.

P.S. site u ala minte cu nova care ia in 16 secunde suta, iti zic eu ca se inseala amarnic, poate era vorba de dacia nova nu de supernova care ia suta in 11-12 secunde, cel putin a mea asa lua.

Edited by cmn

Amice, am inteles inca de la prima explicatie ca e bmw, dar iti accept ironia. AM gasit un bmw 318is la 2700 de euro inscris, masina e tipla, m-as duce sa o iau :) dar nu am atatia bani dar arata impecabil cu full de dotari.

P.S. site u ala minte cu nova care ia in 16 secunde suta, iti zic eu ca se inseala amarnic, poate era vorba de dacia nova nu de supernova care ia suta in 11-12 secunde, cel putin a mea asa lua.

Am un prieten care si-a adus saptamana asta un 318is din Germania. A dat 800 euro pe el acolo+ 300 drumu + 600 taxa de inmatriculare.

TOTAL 1700 eu.

Deci...se poate. Tre sa cauti cu rabdare.

In ceea ce priveste competitia asta intre nova sau supernova si bmw-uri (orice in afara de 325 cum are riffle) e total absurda.

Cum poate un om care se lauda ca are experienta enorma sa provoace posesori de bmw sa se intreaca cu el cu o dacie???

Si asta...pe un forum destinat detinatorilor de BMW?

Mi se pare ca e total lipsit de bun simt.

AM mai gasit una, 1300 si ma mai duce taxa de inscriere care cica depreciata scade la 600. Masina arata bine dar nu are aer conditionat. Se merita?

Mie unul nu mi-ar trebui masina fara aer conditionat...nici mort.

Cu taxa de depreciere nu e mare afacere. Tre sa platesti (cu chitanta) aproape 300 ron ca sa ti-o faca, apoi mai tre sa impingi cate ceva si la inginerii de la RAR, si iti dai seama ca treci de 100 de euro cu cheltuielile, si primesti reducere...fix pix.

In unele cazuri, iesi chiar in pierdere cu banii, daca iti faci deprecierea.

Aaa, si sa nu uit:

Dupa 1 ianuarie se mareste iar taxa de prima inmatriculare. Daca poti sa iti iei sa o si inmatriculezi pana la sfarsitul anului, daca nu...mai asteapta sa vezi cat va fi taxa...si fa-ti calcule noi.

Edited by MirceaRM

@MirceaRM

Sincer nu inteleg de ce va atacati atat... Si daca ar fi mai rapida ce s-ar intampla ? Ati pocni de ciuda ? V-ati inverzi la fatza de oftica ?:)

Grija mea o aveti voi ? Ca am stat eu 3 ani degeaba pe forum ?

Stiti proverbul cu "grija altuia " presupun...

Edited by the_rifle

O poza face cat o mie de cuvinte. Un film cate cuvinte face ?

cu precizarea ca toate bmw-urile erau " cazane", cu ambreiajele duse conduse de soferi neexperimentati iar daciile erau toate tunate , cu turbo si conduse doar de shumahari...

Si bineinteles... toti posesorii de BMW au vrut sa se faca de rahat in public !!!

BMW "rulez"... :)

Sunt fan BMW nu fan dacia dar nu trebuie sa avem senzatia ca un bmw 316 sau 318 e dumnezeul soselelor.... Trebuie sa acceptam realitatea nu sa ne cramponam pe anumite idei.

Va pup.

P.S prietene care vrei sa-ti cumperi BMW.... Ia-ti 316 ca rupe soseaua in doua. Trage grav... Nici nu poti sa pleci de pe loc fara partz... pardon scartz. :lol:

M-am uitat la semnaturi , si inafara de rifle toti aveti motoare maxim de 1.8 :D E normal sa nu-i dati dreptate :)

Da' de ce nu comenteaza nici unul filmuletele de pe youtube? :D Sunt trucate nu ? :D ;)

Se fac ca n-au observat . Nici musca nu se aude :)

316 "rulez" - Eu cred ca un 316 bate si 911 turbo. Debinde de cat de nervos e BMW-istul... :D

Jenant... sa ai 316 sau 318 si sa ti-o furi de la o nova... :)

Nashpa...

de ce nu esti corect si generalizezi un fapt in care nici tu nu crezi si anume ca o nova e mai sportiva decat un 316, 318 sau 318is. banuiesc ca stiai foarte bine ca in exemplele tale figueaza o dacie cu alt motor decat cel original, tunat pana in maduva si cu turbina. ca sa nu mai spun ca acest topic a inceput cu un om care vroia un sfat legat de o achizitie.

Ai spus " figureaza O DACIE " deci Nu toate ! Poate -mi spui si mie care e cea tunata ca nu-mi dau seama. Cat despre achizitie , omul trebuie sa fie corect informat cu privire la "sportivitatea" pe care si-o doreste atat de mult de la un BMW fie el chiar si un 316...

E dreptul fiecaruia sa-si achizitioneze orice masina cum e si dreptul meu de a fi convins ca 316 318 si-o fura grav de la nova...

Care-i problema ? Trebuie toti sa fim de aceeasi parere ?

Edited by the_rifle