Jump to content

316 sau 318

cmn

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

De unde ma sfatuiti sa o iau, din tara sau din afara? Oricum majoritatea pe care le vad au nr rosii si deci sunt recent aduse in tara. Sper ca nu stresez pe nimeni (asa rau) cu intrebarile mele stupide insa chiar vreau sa ma interesez bine pana sa fac o alegere. Am nevoie de mai multe detalii. As vrea sa am pe masina servo, aer conditionat, oglinzi electrice si abs :).. Totusi nu inteleg de ce la unele taxa de mediu e de 1200 de euro si am gasit la altele de 2000 de euro.

App, exista si 316 16v?

Si inca o intrebare: 316 e mai puturos decat un vw bora de 1.6?

Edited by cmn

De unde ma sfatuiti sa o iau, din tara sau din afara? Oricum majoritatea pe care le vad au nr rosii si deci sunt recent aduse in tara. Sper ca nu stresez pe nimeni (asa rau) cu intrebarile mele stupide insa chiar vreau sa ma interesez bine pana sa fac o alegere. Am nevoie de mai multe detalii. As vrea sa am pe masina servo, aer conditionat, oglinzi electrice si abs :).. Totusi nu inteleg de ce la unele taxa de mediu e de 1200 de euro si am gasit la altele de 2000 de euro.

App, exista si 316 16v?

Si inca o intrebare: 316 e mai puturos decat un vw bora de 1.6?

Pai e simplu, taxa se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica, anul "nasterii" si norma de poluare. Taxa o calculezi aici.

Daca sunt intretinute, dar dupa 18 ani, nu numai ca nu se stie daca a fost bine intretinuta, dar timpul asta o mananca si el dar oricum per total sper sa fie ceva mai bun decat supernova, sa ma simt ca intr-o masina straina, sa nu mai merg cu 100 km/h si sa zici ca nu am geamuri la masina (asa de tare se aude vantu si motoru si etc) Macar daca se gasesc dezmembrari sa iau piesele mai ieftin.

Observ ca toate masinile au in jur de 200.000 km. La asemenea km nici nu stiu ce sa zic, e posibil sa o iau si sa ma lase si sa bag bani in ea...

Eu am un 318i din 94, adus din Germania. Kilometrajul era 184500 km. La motor in rest de ulei si filtre n-am schimbat nimic si deja am 20000 km intr-un an. Deci sa nu-ti fie frica caci daca e intretinut n-o sa te lase. Parca vorbim de BMW nu de Supernova. :)

Daca sunt intretinute, dar dupa 18 ani, nu numai ca nu se stie daca a fost bine intretinuta, dar timpul asta o mananca si el dar oricum per total sper sa fie ceva mai bun decat supernova, sa ma simt ca intr-o masina straina, sa nu mai merg cu 100 km/h si sa zici ca nu am geamuri la masina (asa de tare se aude vantu si motoru si etc) Macar daca se gasesc dezmembrari sa iau piesele mai ieftin.

eu cred ca inainte de a lua o masina cred ca ar fi bine sa o verifice cineva competent,cat despre intretinere se vede pe ea la cum arata o masina intretinuta....si oricum 316 sau 318 nu se compara la absolut nimic cu nova sau mai stiu eu ce dacia...asa ca bafta multa la achizitionare

Edited by b-87-khl

ce pretentii aveti la 3000 euro ?

isi ia omul un pseudoBMW si gata. schimba in spate 316 cu 320 si ... la treaba :)

la 3000 gasesti altceva mai bun decat 316i sau 318i

Decat 320, mai bine 318is, pentru ca nu e mare diferenta intre ele la performante. Si intretinerea e mai usoara la un 1.8 :lol:

ce pretentii aveti la 3000 euro ?

isi ia omul un pseudoBMW si gata. schimba in spate 316 cu 320 si ... la treaba :)

la 3000 gasesti altceva mai bun decat 316i sau 318i

Decat 320, mai bine 318is, pentru ca nu e mare diferenta intre ele la performante. Si intretinerea e mai usoara la un 1.8 :lol:

cu intretinerea cam asa e dar daca e 320 si are vanos sta altfel treaba

Intrebare: e greu de intretinut? Nu vreau neaparat o masina sa manance asfaltu. Imi iau ori 316 ori 318 dar vreau sa stiu cat de repede se poate strica ceva la ea si daca gasesc piese ieftine. Intr-un cuvant, e mult mai greu de intretinut decat o supernova? Am un salariu de 800 de ron. Trebuiesc multi bani bagati in ea? Pt ca am vb cu mai multi si toti imi zic ca mai bine imi pastrez masina ca altfel ma bag in belele... Vreau sa iau masina si sa merg usor cu ea si sa nu incep sa bag banii in piese. Imi place pt ca oricum e mare dif intre dsn si bmw, chiar daca o fi el din 93.

PoĂži gĂŁsi Âşi piese sh ... mai ieftine.

Totuºi trebuie sã ai bani de o revizie completã ºi sã te gândeºti cã maºina aia are ºi ea niºte ani ... poate pica orice la ea ...

Dar la salariul pe care spui cã Îl ai, mã Îndoiesc cã o sã faci faÞã. Tu ºtii mai bine.

O poza face cat o mie de cuvinte. Un film cate cuvinte face ?

cu precizarea ca toate bmw-urile erau " cazane", cu ambreiajele duse conduse de soferi neexperimentati iar daciile erau toate tunate , cu turbo si conduse doar de shumahari...

Si bineinteles... toti posesorii de BMW au vrut sa se faca de rahat in public !!!

BMW "rulez"... :)

Sunt fan BMW nu fan dacia dar nu trebuie sa avem senzatia ca un bmw 316 sau 318 e dumnezeul soselelor.... Trebuie sa acceptam realitatea nu sa ne cramponam pe anumite idei.

Va pup.

P.S prietene care vrei sa-ti cumperi BMW.... Ia-ti 316 ca rupe soseaua in doua. Trage grav... Nici nu poti sa pleci de pe loc fara partz... pardon scartz. :lol:

Edited by the_rifle

O poza face cat o mie de cuvinte. Un film cate cuvinte face ?

cu precizarea ca toate bmw-urile erau " cazane", cu ambreiajele duse conduse de soferi neexperimentati iar daciile erau toate tunate , cu turbo si conduse doar de shumahari...

BMW "rulez"... :)

Sunt fan BMW nu fan dacia dar nu trebuie sa avem senzatia ca un bmw 316 sau 318 e dumnezeul soselelor.... Trebuie sa acceptam realitatea nu sa ne cramponam pe anumite idei.

Va pup.

P.S prietene care vrei sa-ti cumperi BMW.... Ia-ti 316 ca rupe soseaua in doua. Trage grav... Nici nu poti sa pleci de pe loc fara partz... pardon scartz. :lol:

Faci misto de mine, nu? Ca altfel nu cred. Mai sus spuneai ca nu trage si acu zici ca rupe asfaltu?

gata mai convins , dacia lui SGM a reusit sa faca un 316 . . . :) ! Mai bine nu puneai filmuletzu . Celelalte se vede de la o posta ca cei ce conducea bmw-urile nu aveau o treaba + ca in ultimu exista sansa ca loganul sa fie un 1.6 16v . Eu , care nu am mai facut o liniuta in viata mea sunt dispus sa ma dau cu orice nova , supernova sau logan (nu 1.6 16v , ca acolo nu bag mana in foc ca sunt in stare sa il fac) cu al meu amarat 318i !