Jump to content

SCARTATIE AMBREIAJUL

Recommended Posts

la fel scartie si la mine ambreajul cand calc pedala,de ani buni,dar nu am bagato in seama.atata timp cat isi face treaba nu ma deranjez sa investighez de unde vine scartaitul,dar nu cred ca e ceva grav probabil axul pe care oscileaza pedala trebuie putin gresat.

Sau culisarea pe priza directa, daca zgomotul pare a fi mai din exterior.

Poti explica te rog ce inseamna aceasta culisare pe priza directa?

Eu unul zic ca scartaitul apare din 3 cauze:

Axul pedalei (zgomot in habitaclu)

Arcul superior de prindere sarit si dezechilibrarea furcii care impinge rulmentul de presiune

protectorul de plastic din capatul tijei cilindrului de ambreiaj este distrus si freaca metal pe metal (pe capatul furcii)

protectorul de plastic din capatul tijei cilindrului de ambreiaj este distrus si freaca metal pe metal (pe capatul furcii)

ai cumva o schema cu asta? pe real, sau o poza...

pe real am gasit cilindrul dar nu mi-e clar unde-i amplasat.

Edited by Rhaziel

Sau culisarea pe priza directa, daca zgomotul pare a fi mai din exterior.

Poti explica te rog ce inseamna aceasta culisare pe priza directa?

Eu unul zic ca scartaitul apare din 3 cauze:

Axul pedalei (zgomot in habitaclu)

Arcul superior de prindere sarit si dezechilibrarea furcii care impinge rulmentul de presiune

la mine zgomotul se aude in exterior...in habitaclu doar daca deschid geamul

oricum habar nu am cum arata si unde se afla piesele care le enumeri tu ca fiind cauzatoare de scartaieli,asa ca o voi lasa asa cum e ca nu ma prea deranjeaza

Salut! Aveti idee ce e ?Am observat dupa ce am schimbat antigelul azi

Merci

stai linistit

si la mine suna de vreo 8 luni

scartie destul de tare adica deranjant sa fiu mai concret

am fost destul de disperat cand a incepu am fost la fel si fel de mecanici

si problema e urmatoarea--------(cand schimbi chitul de ambreaj nu o sa mai sune da stai linistit ca nu are nimica daca startie) --- asa mi sa spus

ai cumva o schema cu asta? pe real, sau o poza...

pe real am gasit cilindrul dar nu mi-e clar unde-i amplasat.

daca desfaci cele 2 piulite care tin cilindrul pe carcasa si tragi afara cilindrul, ai sa vezi ca in capatul tijei exista un manson de plastic care este in contact cu furca (mai precis intra in cavitatea furcii (o mica adancitura). Maine cumpar unul si iti fac o poza...am postat eu unele mai acum cateva luni intr-un post asemanator deschis pe tema asta.

dar debraiaza corect daca e sarit arcul?http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=21_0223&hg=21&fg=05

Da

De obicei insa se rupe iar zgomotul se aude mai mereu.....da recunosc...cam bad post...in momentul in care se trage cilindrul afara, se stabileste cu siguranta daca arcul mai este la locul lui sau nu

Edited by DanS