Jump to content

Doar un E34 gri...

filon

Recommended Posts

Sunt deja de cateva luni bune pe forumul asta, dar pana acum am fost mai mult lurker. Am facut un topic in sectiunea de seria 5:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=57865

unde am scris mai mult despre ce am patit cu ea.

Masinuta este un seria 5 din '89, are motorul cu 12v si 170 cai (din care mai are vreo 148 conform dyno-ului de la autovit). Din pacate am luat-o cam cheala, insa din punct de vedere tehnic ea este foarte ok.

Pana acum am facut destule reparatii/imbunatatiri, insa am observat ca piesele sunt destul de ieftine. De cand am luat-o m-am concentrat mai mult pe partea tehnica si abia apoi o sa ma ocup ca lumea si de imbunatatiri.

Pana acum am schimbat asa:

- distributie + curele

- amortizor pe dreapta spate (momentan sunt multumit de cum functioneaza celelalte asa ca nu le schimb inca)

- filtre (ulei, aer, benzina) + schimbat ulei (pus Castrol GTX)

- bara centrala directie, capete de bara, bielete antiruliu, facut geometrie

- instalat motoras de inchidere centralizata pe o usa... acum functioneaza din cheie

- motorase oglinzi electrice, din pacate m-am zgarcit la oglinzi si nu mi-am luat din cele originale... poate mai tarziu

- schimbat uleiul la cutia de viteze

- schimbat debitmetru + motoras relanti

Dupa cateva incidente, acum masina merge bine. Motorul trage frumos... ramane sa fac si un consum la urmatorul plin sa vad daca si-a revenit complet (sper la un 16-17% in oras). Desi am cauciucuri de vara destul de tocite, masina sta bine pe sosea. Ce nu-mi place e ca daca nu e soseaua perfect dreapta cand franez de la viteze mari trage un pic dreapta. De asemenea, volanul are un mic joc si am caseta de directie, dar nu ma grabesc s-o schimb ca asta nu ma deranjaza asa tare.

Ca imbunatatiri fara de cum am luat-o, am doar oglinzile electrice, sistemul audio (n-avea casetofon, boxe, nimic), o invelitoare pentru frana de mana, o nuca de schimbator originala si geamuri electrice pe care inca nu le-am montat (astept primavara).

Urmeaza sa-i schimb chederele si bandourile, s-o scap de punctele de rugina (chiar daca trebuie sa schimb elementele de caroserie cu totul), eventual o vopsire completa, eventual daca gasesc bord pe crem sau alt interior (am vazut cateva frumoase pe M), eventual un volan de M, neaparat xenoane ca becurile astea sunt cam chioare si probabil cand o sa ajung sa fac toate astea... daca ma dau banii afara din casa, sa-i gasesc niste jante frumoase pe 18" si apoi un mic supercharger (asta e mai mult fantezie ca eu oricum merg mai mult in oras si nu prea am nevoie de mai mult de atat).

Anyway, v-am plictisit cu atata text... sa va arat si niste poze. Ele sunt facute de fostul proprietar (eu n-am decat camera la telefon si nu se vede bine). De mentionat ca de cand o am, am scos aia cu M5 din spate si am scos si chestia aceea cu Type-R de pe frana de mana (plus nuca la schimbator).

Picture_363.jpg

Picture_367.jpg

Picture_518.jpg

Picture_519.jpg

Picture_546.jpg

Picture_551.jpg

Picture_561.jpg

Picture_564.jpg

Picture_569.jpg

Picture_1133gh.jpg

Edited by filon

O masina clasica as putea spune, incearca sa o pastrezi cat mai originala, asa isi va mentine si pretul si admiratia din partea participantilor la trafic.

E o masina ce m-a fascinat din copilarie, aveam un vecin cu o masina exact ca a ta, Eram in clasa a 4-a (1994) cand a cumparat-o si a tinut-o pana prin 2007 impecabila, apoi a vandut-o la un pusti care a vopsit-o negru mat si a pus o gramada de prostii pe ea.

Sa te poarte cu placere!

Xenon daca ii pui si nu ai faruri cu lupa ii orbesti pe ceilalti si arata si ca dracu. Ele sunt intradevar mai slabe pe faza scurta la e34 dar si varsta isi spune cuvantul. Eu am rezolvat curatand bine oglinzile, a fost ok ca erau metalice. Apoi am luat niste becuri mai bune, philips nightbreaker parca cu +60% sau ceva de genul asta si e chiar OK acum. Am inteles ca exista si niste osram H1 cu +90%, cred ca ar da rezultate si mai bune. Solutia ideala ar fi niste faruri noi, si atunci ai si oglinda si sticla in stare buna si asta in combinatie cu niste becuri de calitate da niste rezultate excelente.

Sa o stapanesti sanatos si spor la treaba, poate iesi ceva foarte frumos...

Edited by DOMI