Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

lanturi auto

siulian

Recommended Posts

Am mai cautat si eu detalii despre acele plase. Se pare ca nu sunt ceva iesit din comun. Se rup destul de repede. In plus, eu nu am reusit sa gasesc nici un filmulet cu ele la lucru, in zapada mare. Macar de lanturi stiu ce le poate pielea. In zapada mare sunt imbatabile. Sunt mai bune decat cauciucurile cu crampoane sau cu tinte, pt ca nu se incarca cu zapada. Dezavantajul e ca pot strica cauciucul si suspensia, plus ca sunt incomode la instalare si la rulare.

am gasit si aici plase antiderapante la un magazin online... interesante ca idee, dar oare cat de eficiente si rezistente sunt ?

poti sa pui link?

Am eu plase, dar nu le-am testat suficient incat sa pot spune exact cum e cu ele. Atat doar ca am pus una pe o roata care imi patina si am iesit fara probleme din zapada. La faza asta , mi-au facut o impresie buna. :)

cat ai dat pe ele si de unde?

N-as pune lanturi pentru oras, zornaie zici ca sunt tractor, in plus, distrugi gumele prematur, mai ales ca nu stau in varf de deal unde nu s-a dat vreodata cu plugul de zapada.

Ca mai sunt stradute care au zapada si unde n-au fost pluguri, e clar.

Insa toate arterele principale si strazile mai de seama au fost date cu plugul, nefiind zapada aproape deloc pe drum.

Pai daca mergi asa, pe asfalt, faci praf lanturile imediat.

Lanturi am folosit numai pe munte, unde era o vreme foarte nasoala si gheata pura la urcare.

In oras... numai cei cu gume de vara am vazut sa aibe.

Sunt mai ieftine.

Raman la parerea ca daca ai gume de iarna bune, n-ai nevoie de nici un lant.

Azi am vazut vreo 5 bmw care nu puteau pleca de pe loc, mai ales un pic din panta, niciunu nu avea gume de iarna, eu am mers fara nici un fel de probleme, am fost si la tara la ai mei, nu era pluguit deloc, iarasi fara probleme.

Edited by roco123

• 1 month later...

Trecand peste io remarca geniala a unui tip ce ridica in slavi un Seat Cupra, (eu nu raman in zapada - dau atat de tare in ea ca iese de oriunde :) ), mai ales la tractiune spate am inteles din propria experienta ca lanturile in portbagaj iarna sunt f bune. De doua ori pana acum m-au salvat. Lanturi luate de la OMV. Se pun repede (daca reusesti sa le descurci :lol:), si isi fac treaba. In schimb, daca chiar vrei sa mergi cu ele, mai bine o iei pe jos. Te doare sufletul, si in plus tremura masina de parca esti cu vibratorul in buzunar :). So - in loc de lopata si sac de nisip :D eu zic ca isi super fac treaba

Plasele despre care ziceam sunt aici. E si un filmuletz (penal) cu montarea si cat de bune sunt pe zapada :)

Dar cum zicea si rmg, nu par prea rezistente ....

ms frumos