Jump to content

Problema inchidere centralizata 318is

Recommended Posts

Atunci cand am luat masina, inchiderea mergea perfect, mai putin la portbagaj, deoarece avea probleme incuietoarea.. Am schimbat-o, totul a mers ok. Dupa o zi, masina nu se mai inchidea din prima. Atunci cand invarteam cheia in butuc prima oara, se inchidea, apoi se deschidea imediat. O inchideam din nou si nu mai avea probleme.

Intr-o zi, in timp ce mergeam cu masina, a inceput sa miroase a ars inauntru si a intrat fum prin gurile de la aerisire. Am oprit apoi pe la un service sa vb de ceva, am inchis masina, a mers la fel ca mai sus. Apoi, cand am ajuns acasa, m-am uitat in portbagaj, facuse scurt - am luat borna imediat de la baterie, am taiat firele respective, apoi le-am legat la loc, izolate etc (cred ca de la inchis-deschis portbagaj s-au rupt si s-au atins intre ele firele, apoi s-au topit si au facut scurt).

Fiind foarte frig ieri si azi, nu am apucat sa o desfac, la sigurante m-am uitat, si sunt ok.. Este posibil sa se fi ars calculatorul de confort, modulul de inchidere, sau vreun releu, ceva? Siguranta de la inchiderea centralizata de cati amperi trebuie sa fie? Este posibil sa fi fost siguranta de amperaj mai mare, si sa nu o arda, sa dea direct in calculatorul de confort? Eventual, unde este situata exact siguranta de la inchidere, sa stiu sa ma uit sigur la ea. Dar modulul de la inchidere? Alte probleme nu mai are pe partea electrica, si nu a avut nici inainte, daca ajuta cu ceva

Astept un sfat sau o parere, inainte sa ajung la un electrician... Mentionez ca masina este fabricatie 05.1993, daca ajuta cu ceva. Multumesc anticipat

Edited by s0rinell

legat de inchidere, ca se deschide dupa ce dai prima data de cheie, si la mine e la fel, si nu m-am stresat pentru asta(de-aia am telecomanda pentru inchiderea centralizata), cred ca asa trebuiau sa faca, dar poate ma insel.

valorile sigurantelor teoretic ar trebui sa le gasesti pe capacul cutiei de sigurante.

Edited by Ovidiu Augustin