Jump to content

Proceduri+acte necesare trecerii masinii pe numele meu

IulianC

Recommended Posts

Masina este acum in acte pe firma fratelui meu, este SC .... SRL.

Momentan nu am de la el decat factura masinii vanduta de catre firma lui catre mine persoana fizica.

Luni ma duc la circumscriptia financiara cu urmatoarele acte:

1. Cerere tip inscriere Auto. O iau de la ghiseul lor si o completez acolo;

2. Factura de la fratele meu, original+copie.

3. Cartea de identita a vehiculului de la R.A.R. (original+copie).

4. Fisa de inmatriculare - dactilografiata??? adica talon?! si cum adica dactilografiata?

5. Cartea mea de identitate (original + copie)

6. Timbru fiscal (pentru fiecare pagina xerox 0.40 ron)

Informatiile sunt luate din BMWClub Magazine :)

Dar in revista nu am mai gasit procedurile exacte de la RAR pentru aceasta situatie, sunt detaliate procedurile + acte pentru alte cazuri (gen masina noua/uzata luata din strainatate)

Fratele meu trebuie sa radieze masina?

Daca fac RAR-ul la inceputul anului e tarziu?

Cam astea sunt intrebarile mele momentan.

4.Fisa inmatriculare de la Adm. Financiara. Se face intre vanzator si cumparator, dactilografiata. La vanzator trebuie viza adm. financiare prin care se radiaza masina de pe firma iar la cumparator se ia in evidenta la adm. lui financiara. Pe langa asta se mai cere si un certificat de atestare fiscala. Se da odata cu viza pe fisa de inmatriculare.

Iti lipseste din lista certificatul de autenticitate emis de RAR, valabil 60 de zile, act care de face la orice instrainare a unui auto/moto.

Uite aici lista completa si oficiala: http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...ui-vehicul.html

Spor!

4. Fisa de inmatriculare - dactilografiata??? adica talon?! si cum adica dactilografiata?

Te duci la un centru de acte auto si iti dactilografiaza ei :) Pe o parte o sa ai copia de la Cartea de Identitate a masinii si pe partea cealalta dactilografierea

Multumesc pentru sfat, chiar o sa ma duc luni la un centru de acte auto, sa se ocupe ei de acte, asta daca nu sunt magari cu preturile.

Te duci la un centru de acte auto si iti dactilografiaza ei :lol: Pe o parte o sa ai copia de la Cartea de Identitate a masinii si pe partea cealalta dactilografierea

ce nr ai ales ? :)

Pe mine ma intrebi sau pe alexandru_83?

4.Fisa inmatriculare de la Adm. Financiara. Se face intre vanzator si cumparator, dactilografiata. La vanzator trebuie viza adm. financiare prin care se radiaza masina de pe firma iar la cumparator se ia in evidenta la adm. lui financiara. Pe langa asta se mai cere si un certificat de atestare fiscala. Se da odata cu viza pe fisa de inmatriculare.

Iti lipseste din lista certificatul de autenticitate emis de RAR, valabil 60 de zile, act care de face la orice instrainare a unui auto/moto.

Uite aici lista completa si oficiala: http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...ui-vehicul.html

Spor!

Multumesc mult pentru link, acum stiu de ce acte am nevoie si ce trebuie sa fac. Cum ziceam, o sa ma duc si la un centru de acte auto sa vedem ce pret au ei pentru a se ocupa de proceduri si acte.