Jump to content

m43tu: 316i vs 318i

jaffar

Recommended Posts

• 1 month later...

316i are 8 valve (2 pe cilindru) si 318i are 16 (4 pe cilindru):

316i

318i

Daca ar fi 318i avut axa cu came diferita, ma gandesc ca ar fi avut si motorul alt cod, si nu tot m43tu..dar la fel se aplica analogia si la valve, asa ca se poate sa fie si axa si valvele care fac diferenta..

Ce e mai greu (sau posibil): sa mai pui cate 2 valve pe cilindru, sau sa schimbi axa cu came? :blink:

Stii cum e: xp-ul merge mai bine pe un procesor de 700 mhz decat 98-ul...foloseste resursele mai bine. Asa ca mai bine dai 200 eur pe o remapare si o sa ii mai puna vreo 10% la cai si la cuplu, si scade si consumul daca folosesti benzina buna.

• 2 months later...

e posibil sa fie gresite datele despre 318i pe carfolio? m-am uitat pe realoem, si acolo da 8 supape si la 318i si la 316i, am scris aici:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...ndpost&p=241699

iar aici, tot 8v scrie ca are:

http://bmwheaven.bmwsport.net/component/op...bkbspecs/id,326

Edited by blue6

Cam ciudata situatia.....eu unul zic ca sunt doar 8v pe ambele tipuri de motor.....n-am vazut cu 16v(316i , 318i) inca nici un euro3 de prin 98-00...poate ca e vreun model mai vechi, respectiv euro2 , n-am fost atent cand am citit pe acolo...

da, asa e , am revazut putin specificatiile pe carfolio , nu este trecut codul de motor la nici unul din ele , asa ca in 1998 (dupa cum scrie acolo sunt specificatiile modelelor din 98) e foarte probabil sa fie doar euro2(posibil de prin 93 -98) , cu toate ca cilindreea e aceasi nu inseamna ca e acelasi tip de motor......

Cam ciudata situatia.....eu unul zic ca sunt doar 8v pe ambele tipuri de motor.....n-am vazut cu 16v(316i , 318i) inca nici un euro3 de prin 98-00...poate ca e vreun model mai vechi, respectiv euro2 , n-am fost atent cand am citit pe acolo...

243014[/snapback]

cunosc un z3 vechiutz, nu stiu daca din 98-00 dar stiu ca are motor 1.8i 16 valve si 140 de cai

• 1 month later...

M-am uitat pe reaolem.com si pt 318i diferentialul are partnumber: 33101428169

link 318i

din ce imi dau seama din link, raportul ala de la diferential e 3.38

la 316i partnumberul e: 33101428165

link 316i

aici raportul ala al diferentialului e 3.23

Am mai citit si ca la bmw-urile cu 6 trepte, cea de-a 6-a e pentru consum mai bun (aceeasi viteza la rpm mai scazute) si nu pentru viteza mai mare...

stiu ca nu are cum sa adauge diferentialul cai puere motorului, dar ma gandeam ca daca e vorba de caii pusi pe sosea, atunci diferenta dintre 316i si 318i ar putea proveni din diferential....? diferentialul infulenteaza cuplul de la roata?

Am mai citit si ca la bmw-urile cu 6 trepte, cea de-a 6-a e pentru consum mai bun (aceeasi viteza la rpm mai scazute) si nu pentru viteza mai mare...

exact.. treptele 1-5 au exact aceleasi rapoarte..

treapta 6 are 0.85

dar nu e cazul la motoarele astea :blink:

lol...normal..nici nu ma gandeam la 316i cu 6 trepte :blink: ..dar ma gandeam ca la fel cu treapta a 6-a are un raport mai bun pt consum, asa poate influenta si raportul diferentialui performantele masinii...

am citit pe alt forum cum vorbeau unii sa puna diferential de 323i pe 330i, 328i, etc...

Edited by cos

• 1 year later...