Jump to content

Cauciucurile de iarna versus badea Mircea

paul

Recommended Posts

Ca de obicei badea Mircea este un rebel . Acum a declarat razboi anvelopelor de iarna.

Ca in multe alte cazuri si acum da dovada de suficienta in ceea ce priveste subiectul. A citit el cate ceva, dar nu a apucat sa citeasca pana la capat. Adica a citit ca anvelopele de iarna au aderenta mai buna la temperaturi scazute, insa s-a oprit aici. Nefiind cu bataie, subiectul era neinteresant. A conchis ca anvelopele de iarna sunt inutile pe zapada si nu au rost.

Coeficientul de frecare dintre cauciuc si zapada este mic si anevelopele obisnuite nu au aderenta. Insa coeficientul de frecare dintre zapada si zapada este semnificativ mai mare. Anvelopele de iarna sunt proiectate sa acumuleze zapada, transformand astfel frecarea dintre cauciuc si zapada in frecare dintre zapada si zapada, sporind astfel semnificativ aderenta.

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cel putin pe subiectul acesta, Mircea Badea e un cretin! Sau mai bine zis, vorbeste in afara ariei sale de expertiza, isi da cu parerea aiurea, fara substrat.

Depinde ce masina are si cum merge.

Daca ai o masina de 75 CP .. nu o sa simti prea mare diferenta intre cauciucuri de iarna sau de vara...

Eu va dau un singur exemplu:

S5-ul meu are cauciucuri de vara. Si merg cu el... fara prea multe probleme. Problemele apar atunci cand vreau sa ma opresc.... ca nu se opreste :)

Cu BMW-ul am facut cateva sute de km iarna... si vorba prietenei mele ... nu stiu daca am mers jumatate din distanta respectiva cu masina dreapta ... fugea cand in stanga ... cand in dreapta.

Un SUV, chiar si cu cauciucuri de vara ... asa cum are un prieten de al meu ... se comporta mult mai bine decat S5-ul :lol:

Nu il aprob pe Mircea... dar ... poate ca el nu percepe diferenta...

Totul depinde de masina si de stilul lui de condus...

Cam asa e,sunt masini la care nu se prea simte diferenta, nici la dacie nu se simte diferenta. Dar la tractiune(propulsie) spate, simti imediat.

Insa in anul acesta chiar avem zapada.

Si peste tot la semafoare, mai ales daca sunt in panta, vad masini care... nu pot pleca de pe loc, oamenii astia n-au gume de iarna...

La oprire iarasi. Intotdeauna stau cu frica ca intra vreunu care crede ca gumele de iarna sunt pentru fraieri, in mine.

Credeam ca numai eu am sesizat cat de tare se abera. A ajuns un clown penibil, ma uit doar sa rad de el, nu mai zice mai nimic inteligent. Am avut o mica bucurie cand a fost emisiunea aia parodie cand s-a ridicat si a plecat de la Sinteza Zilei suparat, am crezut ca in sfarsit s-a trezit la realitate, dar am fost dezamagit sa vad ca era un scenariu.

am mai zis pe undeva i-as da pe mana un BMW cu gume de vara sa vada cum e.Din punctul meu de vedere cel putin la RWD diferenta e uriasa intre gume de vara si gume de iarna,treaba testata de mine sapt trecuta,unde cu gumele de vara abia mergeam si ma chinuiam sa tin masina pe drum , cu cele de iarna mergeam fara probleme ba chiar mi-am permis sa intru si in locuri unde cu cele de vara as fi ramas blocat.

Dintr-un puct de vedere ii dau dreptate lui mircea badea.

Se da cauciucuri de iarna Dunlop wintersport M3 cu multa carne pe ele si un E60 (cutie automata)

Aseara am parcat, azi dimineata n-am mai iesit nici mort.

Am sapat in jurul rotilor, am dat cu nisip(de pisica ca altceva n-am gasit) , am dezactivat DSC-ul am facut si pe masa.

Ca drept urmare am plecat frumusel cu metroul.

PS: e parcare d'aia smechera dintre blocuri unde nu se dezapezeste.(maximul de dezapezire sunt 2 santuri unde-si pun masinile rotile pentru deplasare)

PPS: ca drept urmare si cu cauciucuri de iarna si cu alea de vara tot nu ieseam azi dimineata :)

PPS: nu stiu cum e cu anvelope de vara dar pe serpentine intre Sinaia si Targoviste unde era mazga pe jos derapa. Mie mi-a placut la nebunie ca era o derapare controlata(o lasam sa se duca de fund cat vroiam eu), dar nu stiu daca era placut si pentru niste oameni cu mai putina experienta.

Cam asa e,sunt masini la care nu se prea simte diferenta, nici la dacie nu se simte diferenta. Dar la tractiune(propulsie) spate, simti imediat.

Insa in anul acesta chiar avem zapada.

Si peste tot la semafoare, mai ales daca sunt in panta, vad masini care... nu pot pleca de pe loc, oamenii astia n-au gume de iarna...

La oprire iarasi. Intotdeauna stau cu frica ca intra vreunu care crede ca gumele de iarna sunt pentru fraieri, in mine.

la orice masina sunt utile cauciucurile de iarna, fie ca ai 1 CP fie ca ai 1000 cp... trebuie sa poti vira, frana, etc..

Habar nu are de capul lui. A dat cu mucii-n fasole si o scalda de cateva emisiuni si pe blogul lui, incercand sa dreaga busuiocu'.

Exact ce spunea Paul, a citit ceva dar s-a plictisit si nu a citit pana la capat.

Avantajul cauciucurilor de iarna nu e dat doar de compozitia gumei, batalia mare se da pt gasirea profilului optim care sa muste din gheata si zapada. Din acest motiv, mai toate cauciucurile bune de iarna au profil lamelar, care in timpul franarii agata stratul de zapada sau gheata. Evident ca pe sticla nu mai ai ce face, dar de cate ori gasesti sitcla pe jos? De cele mai multe ori chiar si gheata are o anumita rugozitate, iar pt cauciucurile de iarna bune e suficient acest lucru sa poata opri mai repede ca cele de vara sau mixte.

Domnu' Badea ar fi mult mai haios daca si-ar vedea de ce stie el mai bine, sa ne faca sa radem, sa ne simtem bine. Nu sa-mi vorbeasca inca o ora despre ce a mai vorbit inca 2 ore domnu' Galmea. Sunt asa de alte multe lucruri haioase si bune de comentat in viata de zi cu zi ca nu vad rostul pt care sa comenteze ce fac Base, Boc si gasca lor. Se supara cand ii face lumea tonomate dar parca sunt injectati in creier cu virusul Basescu. Altceva mai bun de comentat nu au gasit. De parca ar rezolva ceva.

De vreo cateva luni, o tot abureste cu plictisitul de emisiune. Miroase a sfarsit de contract pt domnu' Badea. Mai degraba nu vad utilitatea unei emisiuni ca a domnului Galmea, a lui Badea ar fi haioasa, daca nu ar fi cazut in capcana banilor. Bani multi, nu cum o da el cotita la tv. Salariu de director de banca, masina de serviciu.

mie in general mi-e simpatic Badea dar cu faza cu cauciucurile chiar ca o arde aiurea. mai mult ca de obicei.

+1

Dar nu mă mir, el are tendinţa de a susţine unele lucruri complet aberante şi de a generaliza.

Nici nu merita un topic, nu cred că l-a luat cineva ĂŽn serios.

Edited by Ciupanezu

Cauciucurile de iarna au chiar si pe gheata ceva aderenta, fata de cele de vara care nu au deloc. Patinezi, dar te poti misca totusi. Cu cele de vara esti pierdut pe gheata, te sufla si vantul daca bate un pic mai tare.

Mircea Badea a spus, ca masina lui are momentan gume all season, nu de vara, cum vad ca toata lumea vorbeste aici. Nu sunt nici astea, all-season, mare lucru pe zapada, dar daca mergi pe drumuri deszapezite in oras sunt cat de cat multumitoare. Este un compromis, daca nu vrei sa mai schimbi in functie de sezon gumele :)

mie in general mi-e simpatic Badea dar cu faza cu cauciucurile chiar ca o arde aiurea. mai mult ca de obicei.

+1

Dar nu mĂŁ mir, el are tendinĂža de a susĂžine unele lucruri complet aberante Âşi de a generaliza.

Nici nu merita un topic, nu cred cĂŁ l-a luat cineva ĂŽn serios.

Cine il ia in serios pe Badea cu legendarul cuvant:''Duduia...''

Edited by touring_boy