Jump to content

330xd combi, 530xd combi sau x5 3.0d (second hand)

amaBMW

Recommended Posts

daca nu puteti iesi din parcare, dezactivati domnule dtc-ul si faceti putin balans. cum sa iesi cand patineaza rotile iar dtc-ul le franeaza? In alta ordine de idei, iti recomand un X5 din urmatoarele considerente:

-Garda la sol mai mare( urci un trotuar, mergi pe un drum forestier fara sa faci scutul praf, nu ramai in prima groapa intalnita pe asfalt, vizibilitate mai buna)

- Tractiune X-drive. Nu o sa mai ramai impotmolit in zapada decat daca ramai suspendat. (obligatoriu pneuri de iarna chiar daca ai x-drive)

- cat despre intretinere, daca te referi la modele noi, afla ca acestea beneficiaza de bmw service gratuit 2 ani sau 100 000km , deci bagi doar carburant, sau daca vrei sa faci tu reviziile mai des.

-spatiul interior mai mare

Eu nu mi-as lua E90 sau E60 x-drive pt ca o sa ma ajute doar in anumite situatii, dar nu in toate , pt ca au garda la sol mai mare cu vreo 1-2 cm decat E90, E60 s-drive dar nu se compara cu X5 .

pt Ciupnezu .... eu astept sa vad cum o sa fie X3 modelul nou. Daca vrei actualul X3, nu mai sta pe ganduri, e o masina foarte fiabila, nu are asa multa electronica, e la nivelul lui E39 daca vrei.

se face gheata si se aduna si zapada in fata spoilerului, rotile sapa in jos , si uite asa ramai cu masina pe burta. Dar dtc-ul mai bine il dezativezi. Nu in mers. La plecarea de pe loc daca nu poti iesi... Mie la X3 se tureaza in gol daca sunt intepenit si am dsc cuplat. fara dsc zici ca sunt cu snowmobilul. fuge in toate partile dar se misca. oricum se simtea nevoia unui diferential central blocabil. Ceva in genul asta din poza

@Cosminbad - cand dai la lopata pana faci batatura in palma + nisip+sare+lanturi, nu crezi ca incerci toate variantele posibile ? ( DSC, DTC sau disable la toate)

BTW: balans se facea doar cu DTC(sau chiar DSC).... fara nimic activat se invart in gol de nebune fara nici un rezultat.

Eu tot pe un 530xd as merge.

lasa ca am dat la lopata si la X3. nu puteam sa ies dintr-un sant cu pneuri all season. pana la urma am iesit cu presurile si cu multa munca de dezapezire. am alunecat in sant cand am dat cu spatele, am vrut sa intorc. Era la munte pe un drum forestier. Din acest motiv am subliniat ca sunt necesare pneuri de iarna chiar daca este 4x4.

Sa nu ma intelegi gresit. toate sunt niste masini exceptionale, decizia e a ta pana la urma. Eu nu m-as mai intoarce la o masina joasa ca masina de familie. X3-ul mi se potriveste ca o manusa stilului de viata si drumurilor pe unde merg.

• 3 weeks later...
lasa ca am dat la lopata si la X3. nu puteam sa ies dintr-un sant cu pneuri all season. pana la urma am iesit cu presurile si cu multa munca de dezapezire. am alunecat in sant cand am dat cu spatele, am vrut sa intorc. Era la munte pe un drum forestier. Din acest motiv am subliniat ca sunt necesare pneuri de iarna chiar daca este 4x4.

Sa nu ma intelegi gresit. toate sunt niste masini exceptionale, decizia e a ta pana la urma. Eu nu m-as mai intoarce la o masina joasa ca masina de familie. X3-ul mi se potriveste ca o manusa stilului de viata si drumurilor pe unde merg.

Nu am luat in calcul pana acum X3-iul dar nu e o alternativa de neglijat.

E suficient motorul de 2.0 litri sau e mai de dorit cel de 3.0 litri (diesel)? Ce poti sa-mi spui despre punctele tari ale lui X3? Care ar fi punctele slabe?

Nu am vazut prea multe pe strazile noastre. Parca X5 e mai raspandit decat X3 desi e mai accesibil cel de-al doilea.

Motorul de 2.0L are 150cp in varianta dinainte de face-lift si 177 in cea de dupa face-lift. Eu nu l-as combina cu o cutie automata daca vrei sa scoti tot ce poti din el. Motorul de 3.0d e mult mai puternic, nu l-am incercat , daca nu presupunea costuri mai ridicate la vremea aceea probabil ca l-as fi ales.

puncte forte X3 .... Manevrabilitate( franele, raza de bracaj, servotronic)

-stabilitate, rar un suv sa ia curbe asa bine cu suspensia standard..

-tractiune - X-drive isi face excelent treaba... daca nu ramai suspendat , nu o sa te lase nicaieri.,

- aspect modern- exteriorul X3-ului nu e deloc invechit. Nu e plin de led-uri dar are un aspect mai sobru , e elegant .Face-liftul e foarte frumos.

-Putina electronica -> mult mai fiabil, nu e asa complex ca un X5 sa zicem(nu are bare stabilizatoare active, amortizoare active etc, e mult mai "mecanic" daca vrei)

-spatiu interior arhisuficient pt 5 persoane cu bagaje.

pucte slabe : -Confort la drum rau. E suspensia foarte tare la varianta pre-facelift. lA x3 FACELIFT parca au mai imbunatatit-o.

-uzura morala - a aparut X1, Q5 , Glk , cu aspect mai modern , cu alte interioare.

- materiale interioare cu aspect mai ieftin dar foarte durabile.

- negrul se murdareste si se incinge rau.:)(asta e subiectiva)

• 1 month later...

Multumesc pentru sfaturi.

Cred ca am sa aleg confortul oferit de Seria 5. Pentru Seria 3 am ajuns la concluzia ca nu se justifica motorul de 3 litri, fiind suficient motorul de 2 litri pe care se poate monta mai nou XDrive.

Am analizat si varianta unul X3 dar nu sunt foarte incantat de design.