Jump to content

folia pe geamuri

gellu-mihai

Recommended Posts

Salut tuturor,as dori sa aflu parerea voastra despre folia de culoare inchisa pe geamuri,in special pe geamurile laterale anterioare.Am observat ca in tarile din estul europei este aceasta moda de a pune folie pe toate geamurile si nu inteleg motivul,de parca ne ascundem de cineva si in plus aceasta folie scade din gradul de vizibilitate. Am calatorit prin aproape toate tarile Europei,dar masini cu folie neagra in asa mare numar ca in Romania,Moldova,Ucraina,Rusia,Bulgaria nu am vazut.Probabil legislatia din anumite tari nu este asa permisiva,nu stiu ce sa zic,dar as dori sa aflu ce credeti?

mie nu mi se pare chiar normal sa ai pe geamurile laterale-fata ale masinii !

de obicei tarile in care e saracia mai mare practica metodele astea de @tuning@ prin care unii ies in evidenta !

Am vazut in Bulgaria acum un an o dacia 1300 foliata dar in acelasi timp am vazut si un a6 langa ... daca nu-i vedeai iesind din masina pe soferi nu puteai spune care de unde a iesit.....amandoi erau lafel de cool!

In Romanica nu permite legea chestia asta (pt geamurile din fata)dar asa cum suntem noi ... romanii punem sa fin si noi mai baietasi un pic ...ilegal asa...

Ciudat fenomen!

mie nu mi se pare chiar normal sa ai pe geamurile laterale-fata ale masinii !

Ti s-a mai spus pana acum ca exagerezi ?!

Ipotetic, cu ce te deranjeaza sau afecteaza pe tine sau pe oricine altcineva folia de pe geamurile fata ale masinii mele sau ale altuia ?

Mai tare e ca ai si facut profilul posesorului de folie pe geamurile fata : "de obicei tarile in care e saracia mai mare..." !!! :) Of, of, mai, mai !!!

Printre proprietatile foliei se afla protectia solara, protectia anti-efractie...

Eu am folie pe geamurile faÞã ºi spate. :lol:

Mi-am pus folie pe spate (nu foarte ĂŽnchisĂŁ) pentru copil.

DupĂŁ pĂŁrerea mea, o maÂşinĂŁ cu folie doar pe spate nu dĂŁ bine. Este ca Âşi cum ai fi la costum, dar ... ĂŽn bermude. :) . Ăsta ar fi motivul pt care mi-am tras folie Âşi pe faÞã. Este important ca folia sĂŁ fie lafel Âşi pe faÞã Âşi pe spate.

Sã ai folie ºi pe faÞã ºi pe spate nu este semn de inculturã, sãrãcie sau mai ºtiu eu ce ... este ºi chestie de gust pânã la urmã.

Ce-i drept, sunt Âşi mulĂži "brazilieni" dubioÂşi pe strĂŁzi cu geamuri negre ... dar sĂŁ nu generalizĂŁm totuÂşi :)

Eu am folie pe geamurile faÞã ºi spate. :lol:

Mi-am pus folie pe spate (nu foarte ĂŽnchisĂŁ) pentru copil.

DupĂŁ pĂŁrerea mea, o maÂşinĂŁ cu folie doar pe spate nu dĂŁ bine. Este ca Âşi cum ai fi la costum, dar ... ĂŽn bermude. :) . Ăsta ar fi motivul pt care mi-am tras folie Âşi pe faÞã. Este important ca folia sĂŁ fie lafel Âşi pe faÞã Âşi pe spate.

Sã ai folie ºi pe faÞã ºi pe spate nu este semn de inculturã, sãrãcie sau mai ºtiu eu ce ... este ºi chestie de gust pânã la urmã.

+1 Desi nu am folii as vrea sa-mi pun dintr-un singur motiv ~~~ protectia solara ~~~

Adevarata comparatia cu sacoul si bermudele (BRAVO) :)

Edited by edy1092

cum am mai spus-o si cu alte ocazii, eu am ales SEND'92 Pitesti...

costurile nu sunt atat de mari, cca.100 Euro, eu le-am facut in 2005 si am ales o tenta minima de 20%...

rezultatul il stiti majoritatea...

LE:

ti se ofera o documentatie aprobata de RAR, si un aviz de instalare pentru a-l putea prezenta politiei la controlul in trafic... nu se fac ionizari toate (inclusiv geamurile fata)...

stiu ca mai sunt cateva centre si in Bucuresti, unul prin Valea cascadelor...

Ti-au iesit gen oglinda?

nu, dimpotriva... sunt doar inchise la culoare... pe lumina clar nu se vede inauntru, iar pe intuneric nici atat pt ca e intuneric...

am ales/nimerit un indice mai redus de "inchidere" a transparentei... daca alegi un indice foarte mare, se ajunge la efectul oglinda...

:)

la Send'92 am dus masina dimineata si peste 8 ore am luat-o inapoi... ionizata !

ei se ocupa de demontat/montat chedere, geamuri, etc....

Un prieten si-a facut acum 2 saptamani undeva prin Bucuresti toata masina cu folie, fara parbriz si i-au dat si tzidula la mana, plus ceva lipit pe geam cu aprobarea RAR-ului. insa a pus ceva finut, abia te prinzi ca are folie. A fost pusa mai mult pt soare, pt ca masina are piele neagra pe ea.

...masini cu folie neagra in asa mare numar ca in Romania,Moldova,Ucraina,Rusia,Bulgaria nu am vazut.Probabil legislatia din anumite tari nu este asa permisiva,nu stiu ce sa zic,dar as dori sa aflu ce credeti?

sunt mai cool... cica!

plus ca mai acopera din activitatile ilicite... :)

o protectie solara reala ti-o ofera ionizarea geamurilor...

Eu nu am incredere in serviceurile din romania sa-mi schimbe niste filtre si jantele la masina (am avut experiente total neplacute) .... iti dai seama ce inseamna sa-mi desfaca toate geamurile ...KAMIKAZE (nu am curajul sa ma risc, prefer foliile)

Edited by edy1092

• 3 weeks later...
Daca te duci la cineva care face acest lucru de mult nu iti va strica nimic la masina, si la coupe nu trebuie dat jos decat partea din spatele banchetelor, pentru ca restul geamurilor nu au chedere. Imaginea masini se schimba foarte mult cu ajutorul foliilor, intradevar trebui sa ai si culoare potrivita sa iasa in evidenta geamurile negre !

Eu am folie si pe geamurile laterale spate si fata si respectiv pe luneta..... bineinteles legale...

Sincer sunt foarte bune pentru protectie solara si vizuala, iar faza cu tarile din lumea a treia unde se pun folii :) .... eu am vazut si la germanica si la america.... folii la greu, dar ma rog "militienii" au drepatate, ca nu mai vede ochiul lor pe cine sa opreasca, in rest care este problema.