Jump to content

problema motor intreruperi

Recommended Posts

Va salut

Scriu prima data pe acest forum pentru ca sper sa gasesc un sfat profesional pentru ca m-am saturat de explicatii si cheltuieli aiurea.

Am un bmw 525i e 34 din 1993 cu 24 valve si vanos.Il am de 4 ani e foarte ingrijit,toate schimburile la timp imi place foarte mult.

Problema e ca de vreo cateva luni, cand il turez si se apropie de 1800-2000 turatii se simte o trepidatie,dupa 2200 ture totul revine si e ok.In mers,indiferent de treapta in care ma aflu,la aceeasi turatie de 1800-2000 nu mai trage si intrerupe.Dupa 2200 ture isi revine si se tureaza frumos,trage bine.Consumul e intre 8-12 litri,compresia e intre 15 si 16 iar la tester nu apare nici o eroare si am facut teste in 4 locuri diferite.Am schimbat bujiile si injectoarele si nici o schimbare.Am schimbat si sonda lamda nici o schimbare.Schimb toate filtrele de fiecare data cand schimb uleiul cam la 8000 km.La fel si debilmetrul l-am schimbat cu vreo 3 amici la care merg bine si nici o schimbare.Daca cineva a mai auzit de vreo problema asemanatoare va rog spuneti-mi.

sall motorul meu nu se tureaza corespunzator max 4000 (un e46 318i din 2000) si in furtunele de la motor in dreapta este k un eghere si pe urma se duce un furtun pe sub ventilator in st intr_un vas ...gasesc mereu apa in furtunul de sub radiator este un furtun de gaze ..trebuie sa scot apa k sa pot pleca knd motoru este rece altfel nu trage deloc...

Arunca un ochi aici , este vorba tot de un E34 dar nu 24V, este 12V 170cp dar problema e oarecum asemanatoare pentru ca si el a schimbat tot felul de piese pe la masina printre care debitmetru si sonda lambda dar problema nu a disparut pana nu a depistat niste crapaturi/fisuri/taieturi la furtunul care pleaca din debitmetru.Cu timpul furtunele se deterioreaza, verifica vizual acel furtun, nu te apuca sa dai banii pe tot felul de piese.

Multumesc pentru sfaturi.

Furtunul de la debitmetru e sanatos,nu e infundat.La fel si filtrul acela de gaze de carter e curat.Ar trebui sa incerc si cu alte bobine desi sunt cam scumpe.

Aseara imi spunea cineva ca o bobina poate functiona nu chiar in parametrii optimi insa suficient de bine ca sa nu se vada la tester ca e pe duca.Daca e adevarat sau nu, nu stiu.Oricum inainte sa dau banii pe ele,le voi schimba cu un amic la care stiu ca i merge bine.

Incaodata multumesc de informatii

Aseara imi spunea cineva ca o bobina poate functiona nu chiar in parametrii optimi insa suficient de bine ca sa nu se vada la tester ca e pe duca.Daca e adevarat sau nu, nu stiu

Este adevarat, un tester poate detecta o bobina doar cand este 100% defecta.

Normal, pune-le de proba mai intai, insa sa le pui pe toate 6.

Aseara imi spunea cineva ca o bobina poate functiona nu chiar in parametrii optimi insa suficient de bine ca sa nu se vada la tester ca e pe duca.Daca e adevarat sau nu, nu stiu

Este adevarat, un tester poate detecta o bobina doar cand este 100% defecta.

Normal, pune-le de proba mai intai, insa sa le pui pe toate 6.

Asa este cel mai sigur

imi doream sa le schimb pe toate mai ales ca nu sunt la fel unele sunt bosch altele siemens si una e bremi

poate de craciun imi fac singur un cadou si le schimb :)

Sarbatori fericite si La Multi Ani tuturor pasionatilor si celor care stiu ce inseamna o masina adevarata