Jump to content

softuri diagnoza

CosminD

Recommended Posts

Citeste coduri doar la motor,si nu ma ajuta foarte mult,de ex am o problema cu alarma (un Viper 350) nu inchide usile din telecomanda,din cheie inchid si deschid usile fara probleme cu INPA am vazut ca am o groaza de erori pe modulul de inchidere centralizata sau usa de la sofer nu mai stiu exact,ELM nu putea sa vada asta.Tot cu INPA am vazut ca am un switch bulit la cruise control(ma rog de fapt era deconectat acel switch de cei care au instalat alarma cred :) )

Da, asta am crezut ca era clar deja, este numai pentru motor.

Pentru alarma nu cred ca te ajuta mult nici un tester, trebuie sa vezi ce au legat prost pe acolo.

il stiu personal pe omul asta, poate exprimarea e putin deplasata, dar tehnic se pricepe foarte bine! am cumparat multe de la el(pt mecanicul meu) si pana acum n-am avut nici o problema, de cate ori a fost nevoie, a oferit asistenta prin telefon, s-a deplasat pana in Arad sa faca un anumit instructaj pt o interfata cumparata de la el, ocazie cu care, vazand anumite cabluri de la el... folosite, obosite... le-a schimbat cu unele noi, la fel si cu variantele de softuri, a schimbat tot ce era mai vechi cu variantele noi, free of charge... etc

Chiar nu contest profesionalismul lui, insa personal stau departe de genul asta de firme care isi fac reclama singure aruncand cu pietre in altii.Domne noi suntem cei mai buni, ceilalti sunt niste fraieri.Eu cred ca asta trebuie sa ramana la latitudinea clientilor.

Edited by Bavaria

nici eu nu agreez acest mod de a iti face reclama... dar ajungand sa colaborez putin cu el, nu m-a mai interesat aspectul asta, oricum, pentru noi, vesticii, majoritatea bucurestenilor au un limbaj tare ciudat...

un alt exemplu... zic doar "autoscan", aia vorbesc frumos, au call center "buna ziua, autoscan!" bla bla... si vand niste gunoaie, cheltui o gramada de bani pe retururi si telefoane si iti dai seama ca "vorba dulce nimic n-aduce"...

ca tot se vorbeste de softuri si interfete: vreau si eu sa-mi iau pentru E90 o interfata. ce-mi recomandati si cu ce soft si de la cine sa cumpar? :)

Multumesc anticipat...

Depinde ce doresti Vs. ce stii sa faci cu ea (poti face diagnoze, remapari, reset...etc). Foarte putin conteaza modelul masinii. Interfetele serioase asignate brand-ului BMW le cam cuprind pe toate.

Depinde ce vrei si cat vrei sa investesti. Daca o iei pentru tine, atunci revenind la ce am scris mai sus, tu decizi...Daca te pricepi si vrei sa mai scoti si ceva bani...atunci se schimba treaba...intervine "cerinta clientului"

Bafta

Momentan o iau pentru mine, nu vreau sa scot bani cu testerul.

Ma gandeam la INPA. la remapari nu ma gandesc pentru ca sunt departe de mine chestiile astea.

Ce ma intereseaza in mare sunt diagnoza, stergerea erorilor, valori live data...

Super.

Bafta!

Am sa risc eu 100 de dolari sa vad cum merge interfata asta ... am sa scriu aici cum merge, abia astept sa vina :lol:

Merge...si chiar bine :)

Apropos de poza din site-ul ala...cablul de la PC la interfata se pare ca nu este tocmai ala...Oricum tu primesti ce trebuie

Edited by DanS

Jucaria a venit de sapt trecuta, dar nu prea am avut timp si chef de ea...

Pachetul contine exact ce e in poze, cu cablu usb intre PC si interfata + un dvd cu Inpa v5.01 si GT1 v5.5. Am incercat doar de 2 ori sa ma conectez la masina mea, dar nu merge.

Inpa se conecteaza numai la airbag, la restul de module da erori de scripturi/conectare.

GT1 nu se conecteaza de loc la masina. Vede interfata, daca dau test zice ca e ok, dar mai departe nu vrea.

Zilele astea trebuie sa incerc pe o masina mai noua, cu OBD, a mea e din 94 si din ce am cautat pe net INPA nu merge pe vechituri :lol:

Dane, ai idee daca merge cablul cu carsoft ? Am si serial sa leg la interfata, dar imi e frica sa nu prajesc ceva prin cutiuta aia :)

Jucaria a venit de sapt trecuta, dar nu prea am avut timp si chef de ea...

Pachetul contine exact ce e in poze, cu cablu usb intre PC si interfata + un dvd cu Inpa v5.01 si GT1 v5.5. Am incercat doar de 2 ori sa ma conectez la masina mea, dar nu merge.

Inpa se conecteaza numai la airbag, la restul de module da erori de scripturi/conectare.

GT1 nu se conecteaza de loc la masina. Vede interfata, daca dau test zice ca e ok, dar mai departe nu vrea.

Zilele astea trebuie sa incerc pe o masina mai noua, cu OBD, a mea e din 94 si din ce am cautat pe net INPA nu merge pe vechituri :lol:

Dane, ai idee daca merge cablul cu carsoft ? Am si serial sa leg la interfata, dar imi e frica sa nu prajesc ceva prin cutiuta aia :)

Radule...mai bine imi dai un beep maine, te sun eu si vorbim pe larg...Vezi ca am id de YM in profil, imi dai mess acolo cu numarul tau si te sun eu.

Daca ai ADS si nu OBD, trebuie ca DIS sa fie setat pe ADS...sunt niste chestii relativ simple..

DIS (GT1) este emulat in masina virtuala? Daca da, trebuie sa faci niste pasi de configurare....

Daca interfata suporta Carsoft, ar trebui sa mearga...asigura-te ca este legata pe COM1, daca nu, asignezi portul (daca ai COM nativ este ok...daca nu asa cum ti-am zis asignezi usb la COM 1)

INPA merge la tine dar nu v501 si nici DIS 55...INPA v4 sau DIS 44 ar trebui sa mearga...Atentie insa la ADS...cu DIS in masina virtuala cam face figuri..

Vorbesc de modele de la E36 inclusiv in jos...nu prajesti nimic in interfata

Ramane sa ne auzim..

PS: Inca o chestie...nu merge cu Vista si nici Win 7...XP SP2 Home sau Pro dau rezultate bune....si fara firewall...

Edited by DanS

Daca interfata suporta Carsoft, ar trebui sa mearga...asigura-te ca este legata pe COM1, daca nu, asignezi portul (daca ai COM nativ este ok...daca nu asa cum ti-am zis asignezi usb la COM 1)

Merge INPA (modul ADS) pe interfata carsoft fara modificari? Din ce-am vazut eu in interfata mea carsoft, se folosesc alte linii RS232 decat Ediabas/INPA...CTS/RTS in loc de DCD/DTR.

Si mie imi merg toate cu Windows 7, vista n-am folosit. Eventual se face o configurare la firewall sau se scoate temporar. Asta e valabil si la Windows XP, am instalat DIS/INPa la un prieten dupa care a trebuit sa scot firewall-ul pentru ca implicit imi bloca accesul pe interfata virtuala de retea.

Momentan folosesc o interfata INPA K-line la un E46. M-am jucat cu INPA/Dis, Progman/SSS, Ncsexpert si winkfp am facut cu succes codare si reprogramare la DME. Am vazut ca in suita INPA mai sunt si alte programele, ai si api-uri si poti eventual sa-ti faci mici aplicatii si sa monitorizezi diversi parametri. Vreau sa-mi integrez un calculator si eventual sa fol display-ul OEM 16/9 sa afisez content-ul de pe PC. Oricum e incredibil cate gasesti despre BMW cel putin la generatia K-line, Ibus. Si toate astea nici nu te costa atat de mult. Trebuie doar timp si chef si pot iesi proiecte interesante cel putin pe partea electrica/electronica.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

salutari,

m-ar interesa si pe mine sa achizitionez o interfata de diagnoza GT1 DIS sau care este cel mai performant avand in vedele ca trebuie sa programez unele module si sa initializez SMG-ul ...

ce-mi recomandati ?

am vazut ca este cineva care vinde ( motorcod.ro ) la 600 ron ( 700 ron afisat pe site ) .

merita banii sau gasesc mai ieftin ?

multumesc frumos !!!

salutari,

m-ar interesa si pe mine sa achizitionez o interfata de diagnoza GT1 DIS sau care este cel mai performant avand in vedele ca trebuie sa programez unele module si sa initializez SMG-ul ...

ce-mi recomandati ?

am vazut ca este cineva care vinde ( motorcod.ro ) la 600 ron ( 700 ron afisat pe site ) .

multumesc frumos !!!

In situatia ta nu te va costa 700 lei, ajungi undeva la 500 euro, iti va trebuii interfata OPS si SSS program.

salutari,

ce-mi recomandati ?

multumesc frumos !!!

In situatia ta nu te va costa 700 lei, ajungi undeva la 500 euro, iti va trebuii interfata OPS si SSS program.

Esti sigur ca nu ma descurc cu DIS-u ?

Esti sigur ca nu ma descurc cu DIS-u ?

Nu ca ar fi problema daca te descurci sau nu, este vorba de programul in sine. DIS are drivere pentru recodare si calibrare module doar pentru BMW pana in anul 2002, pentru modelele mai noi ai nevoie de alt soft (SSS Program) care lucreaza cu alta interfata ( OPS ). Eu am cumparat de la acel baiat si a fost foarte serios, ma ajutat cu instalarea si mi-a explicat anumite situatii. De invatat inveti singur si credema ca o sa fie foarte distractiv , cand reusesti sa iti codezi (BC, Xenoane- lipsa erori in bord de becuri arse fara sa montezi diode, recodare modul radio daca iti schimbi casetofonul, recodare modul GPS, si altele,) care pur si simplu ti le fac softul.

Salut DanS,

Ma poti ajuta si pe mine cu un sfat ptr interfata+cablu ptr un BMW 318i din 2006......e90......

Ma intereseaza doar sa citesc erorile si sa le pot sterge.

Multumesc.

Salut si scuze de raspunsul tarziu

Vorbim pe mess sau PM

Bafta

Nu ca ar fi problema daca te descurci sau nu, este vorba de programul in sine. DIS are drivere pentru recodare si calibrare module doar pentru BMW pana in anul 2002, pentru modelele mai noi ai nevoie de alt soft (SSS Program) care lucreaza cu alta interfata ( OPS ). Eu am cumparat de la acel baiat si a fost foarte serios, ma ajutat cu instalarea si mi-a explicat anumite situatii. De invatat inveti singur si credema ca o sa fie foarte distractiv , cand reusesti sa iti codezi (BC, Xenoane- lipsa erori in bord de becuri arse fara sa montezi diode, recodare modul radio daca iti schimbi casetofonul, recodare modul GPS, si altele,) care pur si simplu ti le fac softul.

OK .

Multumesc pt. raspuns ...

Oricum, toti cei care vand interfata si DIS-ul spun ca merge la orice bmw pana-n 2008 .

Momentan am comandat o interfata de la o firma din Craiova cu 365 ron .

Vine in 2 zile ...

Momentan am comandat o interfata de la o firma din Craiova cu 365 ron .

Vine in 2 zile ...

Daca e ELM 327 sa cauti soft de la Palmer Engineering...gasesti pe torrent. Nu e chiar DIS dar e mai sus de Carsoft

Asta e numai parerea mea

Vorbim in PM daca vrei si iti dau o copie cu licenta mea pentru PCMScan