Jump to content

Viteza 1

Recommended Posts

Am o mare problema, dimineata cand vreau sa plec (motorul rece) intra greu in viteza 1,de la un timp nici ambreajul cateodata parca nu se mai calca bine! Care sa fie problema? A mai patit cineva ? Am un bmw e36 316i.

poate fi timoneria, uleiul din cutie, una din piesele kitului de ambreiaj sau cutia de viteze

la mine a fost ambreiajul

Edited by johnae78

Deci se poate sa nu fie ulei in cutie? Daca ar fi sa completez ce ulei mi-ati recomanda? Am inteles ca se completeaza doar. Este valabil toata viata. Sa fie din lichidul de frana care l-am scimbat acum 2 luni? Am bagat dot 4 recomandat pentru logan. Sa nu fie lichidul bun ,am inteles ca are legatura si cu ambreajul. Dupa aceia a inceput sa nu mai cupleze ambreajul ,parca cateodata nu se calca indeajuns.

are legatura si cu ambreajul. Dupa aceia a inceput sa nu mai cupleze ambreajul ,parca cateodata nu se calca indeajuns.

Da are. Posibil sa nu fi aerisit corect ambreiajul sau cilindrul sa-ti faca probleme. Daca lichidul nu este din clasa recomandata poate cauza negativ in timp prin deteriorarea prematura a garniturilor cilindrilor de comanda si receptor.

Nu cred insa ca este cazul la tine daca a functionat corect inainte de schimbarea lichidului.

Folosesti zilnic masina sau ai sesizat cuplarea greoiae a treptei I dupa o perioada mai lunga de stationare?

Mai aeriseste odata si vezi ce se intampla.

Succesuri ! :)

Edited by DanS

uleiul din cutie este o cu totul alta mancare de peste fata de lichidul de frana.

intr-adevar, fiind ambreiaj hidraulic(nu actionat de cablu), lichidul de frana este folosit pentru a actiona sistemul hidraulic al ambreiajului. insa legatura se opreste aici!!!

lichidul de frana nu intra si in cutia de viteze. in cutia de viteze ai lichid de transmisie. mergi la magazine de piese auto, intreaba-i ce lichid de transmisie e bun pentru masina ta, samd.

legat de valabilitatea lichidului de transmisie, unii zic ca it's forever(trebuie doar completat), altii recomanda schimb la un oarecare interval(oricum mai mare decat uleiul din motor - e clar), parerile sunt impartite.

lichidul de frana(dot 4) ce l-ai bagat, este bun, ca si lichid de frana, Dot 4 este recomandat!

si mie imi cupleaza putin mai greu 1-a doar la rece, dar nu e stress, oricum ambreiajul are zilele numarate(pute la donuts, pute dupa vreo 4-5 liniute :)) ).

Edited by Ovidiu Augustin

uleiul din cutie este o cu totul alta mancare de peste fata de lichidul de frana.

lichidul de frana nu intra si in cutia de viteze.

in cutia de viteze ai lichid de transmisie. mergi la magazine de piese auto, intreaba-i ce lichid de transmisie e bun pentru masina ta, samd.

Apropo, fiindca te vad in tema cu chestiile astea...Daca uleiul din cutie este foarte vascos ca urmare a temperaturilor scazute, intra mai greu in viteza I ?

" Dupa aceia a inceput sa nu mai cupleze ambreajul ,parca cateodata nu se calca indeajuns"

Simptomul descris de Cosmin mai sus, poate aparea si datorita existentei aerului in instalatia hidraulica a ambreiajului ?

Nu prea vad ca nimeni sa fi recomandat introducerea lichidului de frana in cutia de viteze.

Lichidul de transmisie de care vorbesti, banuiesc ca este un ulei...

Edited by DanS

A mers smecheria cu acceleratul. Inainte de a schimba lichidul de frana nu am avut probleme cu ambreajul. Cu viteza 1 da dar doar cand nu mergeam o zi, cand se incalzea motorul nu mai erau probleme. Ambreajul il am cam tare si tine foarte jos. Poate trebuie sa il mai reglez sa tina mai sus, nu am probleme cu trepidatii la plecare sau alte probleme cauzate de ambreaj doar ca cateodata parca apas in gol nu mai decupleaza cutia si asta de cand am scimbat lichidul de frana. Stati linistit ca nu comfund lichidul de frana cu uleiul de transmisie.

Apropo, mecanicul care mi-a shimbat lichidul mi-a facut aerisirea doar la frane nu la ambreaj.