Jump to content

pocnituri in usa dreapta fata la jumatatea cursei

ingerul_danutz

Recommended Posts

Cam de cateva zile cand cobor/ridic geamul de la usa dreapta fata, la jumatatea cursei se aud vreo 2 pocnituri destul de tare...ai impresia ca se va sparge geamu, se va rupe sufa..etc., initial am zis ca am prins o pietricica pe marginea de la geam si am sa-l zgariii serios lasand-ul in jos, dar cand l-am ridicat geamul este impecabil;

Trebuie sa fac investigatii mai amanuntite la intreg mecanisul de ridicare/coborare al geamului....

dar cum fac asta?

m-ar interesa poze cu suruburile/clemele de la usa;

eu am si air-bag in usa, primul pas ar fi deconectarea bateriei, posibil sa raman cu eroare in bord daca scot mufa de la airbag?

e46 318 1999 sedan

Edited by ingerul_danutz

eu am scos mufa de la airbagul din usa direct si nu are nimic. daca e la fel sistemul de prindere ca la coupe ai de scos 3 suruburi cu cap imbus unul din ele fiind in spatele capacelului pe care scrie airbag pe usa. restul sunt cleme de jur imprejur si sar singure dar trebuiesc fortate cu o surubelnita cu capul foarte lat. ai grija cand ai dat jos panoul de usa sa scoti usor cablul de la deschidere si mufa de la boxa. sa ai si un cutter din ala gen bisturiu de preferinta. pentru ca izolatorul este prins de tabla cu un mastic de iti rupe capu' pana il desfaci. bafta

ms, raman dator cu un vin fiert..... ff bun link-ul dat;

recunosc ca de puturos ce sunt nu m-am ostenit sa caut pe net detalii,

inca o intrebare....

aseara am iesit cu masina la o plimbare prin oras, totul mergea normal ...am oprit, am fost sa mananc ceva si cand am plecat, dupa ce trec de 40 km/h se aud in spate pe partea stanga niste bocanituri repetate, initial am tras pe dreapta crezand ca am pana...dar nu era asta, am zis ca are cauciucul vreo galma, dar nici asta nu am obserbat... ce poate sa fie!?

E boala groaznica asta cu mecanismul geamurilor. Fata de usa, airbag si toate cele le poti desface usor dar nu iti recomand pentru ca buba este urmatoarea : se distruge nu stiu din ce cauza cablul de pe traseul geamului si trosneste,bocane pana scapa de pe o rola sau chiar de la motoras lucru care e cel mai grav pentru ca odata scapat de acolo si incercand sa ridici sau sa cobori geamul se distruge rola de pe motoras unde este este un fel de arc care tine cablul in tensiune in momentul in care geamul este sus maxim sau jos maxim. In momentul asta nu prea mai ai ce face pentru ca eu am reparat geamul dreapta spate schimbandu-i cablul dar arcul de la motoras fiind dus reparatia nu a mers decat vreo 2 spatamani cablul cazand de pe traseul lui. Mie acum la geamul de pe dreapta fata am patint la fel, trosneste de vreo 6 luni pana cand s-a dus de tot si nu l-am mai folosit in ideea de a nu rupe si la motorasul asta arcul si ssa pot sa schimb doar cablul. Mergi la un mecanic pt. ca e o operatiune destul de complicata ce necesita mai multe perechi de maini. Bafta...

ms, raman dator cu un vin fiert..... ff bun link-ul dat;

recunosc ca de puturos ce sunt nu m-am ostenit sa caut pe net detalii,

pfuu, ce pofta mi-ai facut... :lol:

inca o intrebare....

aseara am iesit cu masina la o plimbare prin oras, totul mergea normal ...am oprit, am fost sa mananc ceva si cand am plecat, dupa ce trec de 40 km/h se aud in spate pe partea stanga niste bocanituri repetate, initial am tras pe dreapta crezand ca am pana...dar nu era asta, am zis ca are cauciucul vreo galma, dar nici asta nu am obserbat... ce poate sa fie!?

cumva ai prezoanele slabite ?

sau ai agatat ceva cu roata... :)