Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

problema E60 deschidere portbagaj

Recommended Posts

salut, am si eu o problema la portbagaj la un E60 combi..

nu se mai deschide, deloc, dintr-o data. motoraju merge, se aude cum culiseaza dar ceva il impiedica si nu pot sa-l deschid. am inlocuit incuietoarea de jos.. am crezut ca ea are probleme, deloc. tot asa face. am desfacut sub eleron acolo.. toate mufele la locul lor, nu a intrat apa, nu are nimic

daca il deschis dinauntru prin "firu' ala de urgenta" si il imping sa se inchida singur.. il trage si se inchide.. dar dupaia nu mai ii da drumu...

stie cineva ce ar putea fi? ca nu as vrea sa desfac tot si sa incep sa caut prin eliminare

pls help

In portbagaj pe partea stanga sub capitonaj, o sa gasesti o pompa hidraulica care actionaza haionul electric. Are un fel de paharel de plastic care se scoate, trebuie sa fie plin pana la un anumit semn. Completezi, cam 100 ml intra, si dupa aia isi face singura aerisirea. Asts in cazul cel mai bun, sa nu fii nevoit sa schimbi pompa.

okay.. o sa verific si acolo.

10x WLF .. sper sa fie aia, desi electricu merge de la haion pt. ca se aude cum merge dar nu te lasa sa deschizi portbagaju si portbagaju ramane intre deschis dupaia...

in fine, o sa verific.. daca nu, o sa merg cu ea la banat car ..

Pai electricu merge, dar daca pompa nu face presiune, haionul nu se mai ridica sau coboara controlat. Si la mine la E65 imi face la fel, am cautat pe net si am gasit solutia asta pe un forum german. Problema e lichidul respectiv care la BMW nu se mai face, codul de piesa zice ca e discontinued. Am aflat ca este echivalent cu lichidul care se baga la Pejo 206 CC la decapotare sau la Mercedes la suspensia hidraulica. Este un ulei hidraulic ARAL ZHM VITAM.

Nu e vorba de Pentosin CHF 11? Ca ala se folosea la BMW-urile mai vechi, pt suspensia hidraulica. De fapt era CHF 7 dar ala nu se mai produce si se baga 11.

Nu stiu, dar din ce am cautat si eu, pentru ca si mie mi s-a intamplat, uleiul care se pune la portbagaj este acelasi cu uleiul de la sistemul de decapotare. Insa la BMW acum nu se mai vinde uleiul, daca ai probleme, iti baga pe gat toata pompa, era un cod de repair kit cu respectivul ulei care acum e discontinued.

Asa ca aparent, se potriveste uleiul de la decapotarea la 206 CC, VW Eos, si de la Mercedes pentru suspensia hidraulica, asta am aflat si eu de pe un forum german despre seria 7.

Probabil e acelasi tip de ulei, Pentosin-ul e recomandat si la suspensia Hydractiv de la Citroen.

Daca e cel de la Citroen, atunci nu e echivalent. La Citroen se foloseste ulei hidraulic LHM, cel de care vorbesc eu este ZHM si nu prea se gaseste. LHM gasesti peste tot.