Jump to content

UNDE ESTE DISTRIBUTIA LA E 36?

SEGA

Recommended Posts

Pai, daca ai vazut numai curele... atunci ai curea !

97438[/snapback]

ce simplu de zis.Ca sa vezi daca e lant sau curea atunci trebuie sa bagi mana mai in spate la motor.Nici la e39 nu iti dai seama.Eu stiu ca bmw-urile numai prin lant au distributia

crezi ca daca ar avea pe curea s-ar vedea doar daca ridici capota?

97452[/snapback]

Da !

Eu am E36 318i Sedan din 12.1991, deci are motor M40 si e pe curea.

Un prieten si-a luat un E36 316i Compact din 1998 si cand a ridicat capota am vazut (din prima) ca avea lant ! Nu a fost nevoie sa dau cu mana pe sub motor !

Nu contest ca la alte modele mai noi sau la cele in 6 cilindri, trebuie sa te apleci sau sa te bagi pe sub masina ca sa vezi daca sunt pe curea sau pe lant, dar noi vorbim aici de un motor in 4 cilindri care e mai simplutz decat unul in 6 cilindri.

M-AM UITAT IN FATA MOTORULUI SI NU AM VAZUT DECAT CUREAUA DE LA ALTERNATOR,SERVO ETC...

E UN E36 DE 1,6 DE 102 CP DIN 95.

97434[/snapback]

Daca e corect ce spune profanatoru, si motorul este original, atunci ar trebui sa fie acelasi motor cu al prietenului meu care are Compact-ul, si atunci, intr-adevar, are lant. Cu toate ca, ma mira faptul ca nu a vazut lantul ci doar curele. E ditamai lantul, nu este un lantisor, si se vede !

i meu care are Compact-ul, si atunci, intr-adevar, are lant. Cu toate ca, ma mira faptul ca nu a vazut lantul ci doar curele. E ditamai lantul, nu este un lantisor, si se vede !

97490[/snapback]

Nu prea ai cum sa vezi lantul :blink: Gandeste-te ca sta in ulei,deci are un capac de protectie.Poate se vede cand pui ulei in motor.

Da !

Eu am E36 318i Sedan din 12.1991, deci are motor M40 si e pe curea.

Un prieten si-a luat un E36 316i Compact din 1998 si cand a ridicat capota am vazut (din prima) ca avea lant ! Nu a fost nevoie sa dau cu mana pe sub motor !

Nu contest ca la alte modele mai noi sau la cele in 6 cilindri, trebuie sa te apleci sau sa te bagi pe sub masina ca sa vezi daca sunt pe curea sau pe lant, dar noi vorbim aici de un motor in 4 cilindri care e mai simplutz decat unul in 6 cilindri.

Daca e corect ce spune profanatoru, si motorul este original, atunci ar trebui sa fie acelasi motor cu al prietenului meu care are Compact-ul, si atunci, intr-adevar, are lant. Cu toate ca, ma mira faptul ca nu a vazut lantul ci doar curele. E ditamai lantul, nu este un lantisor, si se vede !

97490[/snapback]

neata.ma baieti nu sunt asa de afon la masini,dar eu am avut numai masini diesel;ca alea aveau motoare tranzversale si distributia era chiar in stanga.acesta este longitudinal in 4 cilindri din 95 si am 102000 km e original.masina a stat ceva timp abandonata intr-un garaj.e adusa in 2002 in tara si in 2003-2005 nu a mers nimeni cu ea.sa revenim.in fata motorului nu are cum sa fie distributia ca acolo am o curea cu linii pe toata lungimea curelei,si din cate stiu din alea nu se fol la distributie.cureaua asta face le cu arborele cotit alternator,servo directieac nu am.si cam atat.la distributie trebuie sa am curea canelata sau lant,dar sa mor daca vad.ieri am mai vb cu 2 prieteni si ei ziceau ca e simplu,pana am deschis capota si.........se uitau k .......unu la altu.bine ca incepuse sa inventeze tot felu de pinioane in int motorulu[ca la motoarele de man].merci de raspunsuri.dar unu exact./

pai nu au inventat nimic...ce ai vazut tu era cureaua de agregate care invarte servo, alternator, compresor de aer.

distributia nu se vede la nici o masina decat daca demontezi cate ceva. asta zicea si bavaria

stiau ei ceva dar nu prea bine.

la motoarele pe curea ...au un capac in fata motorului care acopera cureaua. la cele pe lant in general nu prea ai ce sa vezi pt ca alea se schimba mai rar spre de loc si lantul e bagat direct prin motor. adica tre sa scoti _chiulasa_ ca sa schimbi lantul.

uite doua poze

cum sunt ele aici ai sa vezi ca in a doua poza in fata are un capac care se prinde in niste suroabe si se poate scoate foarte usor...in spatele ei este cureaua.

in a doua poza ai si acolo un fel de capac dar nu il poti scoate asa usor si observi ca vine _chiulasa_ peste el si in jos intra si in baie de unde se unge lantul.

deci in principiu se poate deosebi distributia pe curea de cea pe lant doar ridicand capota, dar in nici un caz nu cred ca se vede asa usor lantul.

la mine de exemplu se vede cureaua de distributie dar asta din cauza ca am carcasa aia un pic sparta :blink:

post-128-1151218458_thumb.jpg

post-128-1151218465_thumb.jpg

Edited by COObra

adica sa fie in spatele motorului intr-o carcasa de metal si sa fie lant.?am vazut in a 2-a poza dar ala e in 6 cilindri.al meu e in 4.

asa cred si eu nu?

97543[/snapback]

dupa ce beau cafeaua ma duc afara sa ma uit mai bine si vin si va spun exact.as face poze dar nu am cablu de la tel.eu am f ieri la piese auto si a zis ca am curea cu 2 intinzatoare si e 4 mil 500 tot chitu de reparatie.

dupa ce beau cafeaua ma duc afara sa ma uit mai bine si vin si va spun exact.as face poze dar nu am cablu de la tel.eu am f ieri la piese auto si a zis ca am curea cu 2 intinzatoare si e 4 mil 500 tot chitu de reparatie.

97544[/snapback]

uite si o poza

post-1814-1151219490_thumb.jpg

Intrebare: cum aflu ce tip de motor am ?  :)

Adica, daca e M40 sau M43 ? E vreun cod scris pe undeva pe motor ?

Ca dupa poze, am si eu impresia ca am lant !  :blink:

97559[/snapback]

Daca ai carte tehnica trebuie sa scrie

Din ce an e si din ce luna ?

www.realoem.com

Edited by Alex86