Jump to content

mai multa putere?

Guest requin

Recommended Posts

Guest requin

Am si eu o intrebare, poate stupida dar o am..

Daca scot sonda lambda imi va crese consumul cu mult, aceasta crestere in consum nu imi da si putere mai multa? ca doar cand creste la dublu consumul ceva trebuie sa se intample si cu benzina aia arsa, conform principiului : energia nu se risipeste, se transforma (asa suna parca) eu ar trebui sa am putere mai mare la motor in cazul in care reusesc sa-i dau si destul aer pentru ca amestecul sa fie optim.

Nu?

Am si eu o intrebare, poate stupida dar o am..

Daca scot sonda lambda imi va crese consumul cu mult, aceasta crestere in consum nu imi da si putere mai multa? ca doar cand creste la dublu consumul ceva trebuie sa se intample si cu benzina aia arsa, conform principiului : energia nu se risipeste, se transforma (asa suna parca) eu ar trebui sa am putere mai mare la motor in cazul in care reusesc sa-i dau si destul aer pentru ca amestecul sa fie optim.

Nu?

97473[/snapback]

Nu.

O sonda lambda stricata poate face ca masina sa consume foarte mult.Depinde cum se strica.

Nu este acelasi lucru cand o deconectezi.In acel moment computerul nu va mai folosi informatiile ei ,ci va functiona pe o valoare prestabilita(0,45V).Consumul va creste,dar nu mult.

Nu ai cum sa ii dai aer mai mult,astfel incat sa realizezi amestecul stoechiometric.Este complicat.Pentru a obtine cai mai multi trebuie sa faci schimbari radicale,gen compresor,injectoare cu debit marit,regulator de presiune variabil,debitmetru diferit....etc.

si daca nu-i dau aer? va merge mai rau masina sa inteleg? sau?

compresorul exact ce stie? si unde se pune? ca sa ce?

97478[/snapback]

Daca aerul este insuficient,benzina nu se va arde.Un compresor baga aer fortat,dar aerul este masurat de debitmetru ,deci amestecul poate fi calculat in mod corect.

Aer in motor intra atat cat "vede"debitmetrul.Daca modifici regulatorul de presiune( de ex) se va mari presiunea in rampa de injectie,deci va intra mai multa benzina.Aer ,in schimb,va intra la fel.

Benzina mai multa poti sa bagi foarte usor,numai prin simplul fapt ca decuplezi furtunul de vacuum de la regulatorul de presiune.

Daca nu ii dai aer suficient,benzina in surplus se pierde ,nu se arde.Trebuie respectat raportul stoechiometric 14.7/1

Guest requin

bun si ca debitmetru sa bage aer destul trebuie sa-i fac ce? ca dupa cum am inteles benzina bag usor, compresor se poate cumpara (am vazut la 140 euro pe ebay parca) si acuma ramane cu debitmetru, ala ala ce-i fac sa bage aer cat trebuie?

si acel 14.7/1 ce inseamna exact? 14.7 e ce si in ce sistem de calcul si 1 ce e si in sistem de calcul?

nu vreau sa te pisalogesc dar chiar ma pasioneaza modificarile la motoare doar ca sunt inca incepator la partea motorizare: )

bun si ca debitmetru sa bage aer destul trebuie sa-i fac ce? ca dupa cum am inteles benzina bag usor, compresor se poate cumpara (am vazut la 140 euro pe ebay parca) si acuma ramane cu debitmetru, ala ala ce-i fac sa bage aer cat trebuie?

si acel 14.7/1 ce inseamna exact? 14.7 e ce si in ce sistem de calcul si 1 ce e si in sistem de calcul?

nu vreau sa te pisalogesc dar chiar ma pasioneaza modificarile la motoare doar ca sunt inca incepator la partea motorizare: )

97486[/snapback]

http://en.wikipedia.org/wiki/Air-fuel_ratio

Debitmetrul doar masoara cantitatea de aer,nu baga aer.

Sau poti mari puterea motorului prin....usurarea caroseriei....roata de rezerva, rezervorul mai gol, scaune, aripi din plastic, decapotabila, covorase din celofan sau ziare, fara capota, portbagaj.... :)

97600[/snapback]

E pe alt forum un tip stabilit in Dubai care a renuntzat inclusiv la sistemul de stergatoare pt. a ushura mashina :blink:

Si volanul, pedalele...cutia de viteze mi se par f grele....

Deci, joy-stick, taste....cuplaj direct sau cu motoare electrice care-si iau energia electrica de la un mic generator pe benzina...sau motorina...

Asa sunt facute cateva remorchere destul de mari ce le stiu eu prin Constanta-Port...2 motoare electrice ...care sunt manevrate de cate electronica cu un joy-stick :)

Si sunt si ffff silentioase...:blink:

Si volanul, pedalele...cutia de viteze mi se par f grele....

Deci, joy-stick, taste....cuplaj direct sau cu motoare electrice care-si iau energia electrica de la un mic generator pe benzina...sau motorina...

Asa sunt facute cateva remorchere destul de mari ce le stiu eu prin Constanta-Port...2 motoare electrice ...care sunt manevrate de cate electronica cu un joy-stick :D

Si  sunt si ffff silentioase...:)

97942[/snapback]

Pai sa shtii ca am vazut pe net concept d'asta:

Fiecare roata are un motor electric de 40Cp. In plus e un motor pe benzina de 1000cm3, care genereaza electricitatea. Cum asta nu merge in sarcina, shi nu are rpm variat, consumul e foarte mic la el.

Gestionate electronic, cele 4 motoare asigura functionalitate echivalenta cu un 4x4 de 160Cp de cuplu mare (electricul are cuplu mare). Cand nu e nevoie de toate, merge cu cate motoare/catzi Cp are nevoie. Cand e nevoie, intrarea in sarcina e aproape instantanee, fara lag. Cand nu merge mashina la full power, benzinarul se mai shi opreshte, ca acumulatorii sunt incarcatzi. Cum la electrice nu e nevoie de cutie de viteze, inca o chestie dispare. Iarashi, comenzile sunt drive-by-wire.

Alta chestie fantastica: In frana de motor, motoarele incarca acumulatorii :D

Ce mia placut cel mai mult e ca toata smecheria asta e sub forma de shasiu, pe care potzi pune o caroserie de care itzi place tzie. Potzi sa pui shi o cushca de Ford din 1934 :) Nu mai trebuie sa te multzumeshti cu o ciudatzenie daia ca Toyota Pryus. :blink:

The future is great! :)

Edited by MuadDib