Jump to content

Eroare Airbag E46 318

gogu_aviatorul

Recommended Posts

In primul rand La multi ani tuturor !!! De ceva timp ma confrunt cu o problema, mai precis mi se aprinde becul de la airbag din bord, si folosind un tester Carsoft, eroarea indicata este External over roll sensor / E36: Passenger seat ocupancy sensor. Am sters eroarea si dupa un timp iar a aparut aceasi eroare, repetand de cateva ori aceasta operatiune pana acum, de fiecare data cu acelasi rezultat. Ceea ce am observat eu este faptul ca becul de la airbag s-a aprins dupa resetare, doar in momentul in care era folosita usa din fata dreapta. Precizez ca daca sterg eroarea totul functioneaza perfect o perioada iar apoi apare deodata, ca si cum ar fi un contact imperfect sau ceva de genul asta. Va rog mult sa ma lamureasca cineva daca a mai patit asa ceva cum a rezolvat, sau macar unde se afla acest senzor pentru a verifica daca nu este cumva o problema cu el.

In primul rand La multi ani tuturor !!! De ceva timp ma confrunt cu o problema, mai precis mi se aprinde becul de la airbag din bord, si folosind un tester Carsoft, eroarea indicata este External over roll sensor / E36: Passenger seat ocupancy sensor. Am sters eroarea si dupa un timp iar a aparut aceasi eroare, repetand de cateva ori aceasta operatiune pana acum, de fiecare data cu acelasi rezultat. Ceea ce am observat eu este faptul ca becul de la airbag s-a aprins dupa resetare, doar in momentul in care era folosita usa din fata dreapta. Precizez ca daca sterg eroarea totul functioneaza perfect o perioada iar apoi apare deodata, ca si cum ar fi un contact imperfect sau ceva de genul asta. Va rog mult sa ma lamureasca cineva daca a mai patit asa ceva cum a rezolvat, sau macar unde se afla acest senzor pentru a verifica daca nu este cumva o problema cu el.

ti sa sticat senzorul de sub scanul de la pasager adica plasa care indica daca e cineva pe scaun,sa mai discutat problema asta pe forum

si eu am aceasi problema la a mea dar nu ma bate gandu sa schimb pentru ca e undeva pe l 250 euro toata distractia,si merg cu el asa si nu cred ca suntem singuri cu problema asta.bafta

Pai din cate inteleg eu, Passenger seat occupancy sensor este eroarea doar in cazul BMW-urilor E36. Eu am E46 deci in cazul meu este vorba despre External over roll sensor. Si cum am spus, nu este vorba de o eroare in permanenta. Dupa resetare functioneaza fara probleme o perioada, apoi apare uneori doar cand este inchisa usa de la pasagerul din dreapta.

sal. si eu am avut aceeasi problema cu air-bag-ul ca tine. cred ca nu este de cumparat asa ceva, sau nu stiu eu. Du-te la un electrician bun ca sigur iti rezolva problema, mie mi-a facut electr pe loc s siguranta si a motat-o undeva sub scaun, a sters eroarea cu testreul si s-a srins becul.

• 2 weeks later...

Salut!

Si la mine dadea eroare, am mers la un electrician si cu 30 RON mi'a rezolvat'o! Iti taie firele care duc la plasa si acolo pune o dioda!Atunci calculatorul crede ca e tot timpu cineva pe scaun si daca faci accident iti sare si airbagu din dreapta indiferent daca e cineva pe scaun sau nu!La e46 plasa era 400 RON! Mai bine se schimba, vorbiti cu grozadan si va face el pret bun la plasa!Decat un airbag mai bine un senzor:P!

• 1 month later...

In urma cu cateva zile am fost la un electrician pentru a-mi rezolva problema senzorului din scaun. Dupa cateva minute de verificari mi-a spus ca acel senzor este in stare perfecta si nu are rost sa-l schimb. Timp pentru mai multe investigatii nu avea nici el nici eu, dar macar am eliminat o posibilitate. Problema cu becul din bord persista iar eroarea indicata de Carsoft este aceasi, adica:

24 - External over roll sensor

- Passenger occupancy sensor (Before mod. 2000 and All E36)

Faptul ca dupa resetare becul apare doar cand se foloseste usa fata dreapta, am insistat sa vad de unde e problema si am observat ca atunci cand umblu la firele care trec intre usa si stalpul din dreapta al masinii, prin mansonul de cauciuc, se aprinde becul de la airbag, cu eroarea mai sus indicata. Intrebarea ar fi daca stie cineva unde se afla acest external over roll sensor ? Precizez ca am demontat si acel manson de cauciuc prin care trec firele, insa acestea par in stare foarte buna, nu este niciunul tocit, ros, etc. Daca a mai patit cineva asa ceva il rog sa raspunda, orice sfat sau indrumare este bine-venita. Va multumesc.

In urma cu cateva zile am fost la un electrician pentru a-mi rezolva problema senzorului din scaun. Dupa cateva minute de verificari mi-a spus ca acel senzor este in stare perfecta si nu are rost sa-l schimb. Timp pentru mai multe investigatii nu avea nici el nici eu, dar macar am eliminat o posibilitate. Problema cu becul din bord persista iar eroarea indicata de Carsoft este aceasi, adica:

24 - External over roll sensor

- Passenger occupancy sensor (Before mod. 2000 and All E36)

Faptul ca dupa resetare becul apare doar cand se foloseste usa fata dreapta, am insistat sa vad de unde e problema si am observat ca atunci cand umblu la firele care trec intre usa si stalpul din dreapta al masinii, prin mansonul de cauciuc, se aprinde becul de la airbag, cu eroarea mai sus indicata. Intrebarea ar fi daca stie cineva unde se afla acest external over roll sensor ? Precizez ca am demontat si acel manson de cauciuc prin care trec firele, insa acestea par in stare foarte buna, nu este niciunul tocit, ros, etc. Daca a mai patit cineva asa ceva il rog sa raspunda, orice sfat sau indrumare este bine-venita. Va multumesc.

Eu aveam aproximativ aceeasi problema...... si anume daca bagam mana sub scaun si "cifuleam" putin firele acelea se stingea becul de eroare..... si apoi am fost la robert la tester... si cand imi aparea eroarea cand disparea.... am apelat pana la urma la varianta propusa de robert....bypass ....

Dar la mine nu este aceasi problema. Scaunul nu are nicio problema. La mine becul se aprinde cand "ciufulesc" masnonul de cauciuc prin care trec firele care fac legatura intre masina si usa fata dreapta ( cel prin care trec firele catre difuzorul din usa, inchidere centralizata, etc.) care se vede cu usa deschisa.

Dar la mine nu este aceasi problema. Scaunul nu are nicio problema. La mine becul se aprinde cand "ciufulesc" masnonul de cauciuc prin care trec firele care fac legatura intre masina si usa fata dreapta ( cel prin care trec firele catre difuzorul din usa, inchidere centralizata, etc.) care se vede cu usa deschisa.

Eu am inteles ..... dar te intreb tu poate ai probleme cu airbagul din usa.... te-ai gandit? si atunci este normal ca senzorul de sub scaun sa fie ok ca nu are nici o treaba...

eu am schimbat acest senzor si costa aprox 150 LEI iar manopera in jur de 50-100 lei la un electrician.

pffff daca ti-a luat atat pentru o rezistenta si o dioda te-a ars rau de tot. mie greu sa cred ca ti-a schimbat plasa din scaun .in general pretul plasei e vreo 400 ron+400 ron manopera .

Daca spuneti ca este de la senzorul din scaun, am vazut ca exista o rezistenta care se poate monta pentru a anula aceasta eroare, ca si cum ar fi tot timpul cineva pe acel scaun. Are cineva asa ceva sau stiti de unde se poate cumpara?

vezi ca am facut eu un diy dar e pe italiana .in curand o sa faca alex_maniaku unul pe romaneste

Salut!

Si la mine dadea eroare, am mers la un electrician si cu 30 RON mi'a rezolvat'o! Iti taie firele care duc la plasa si acolo pune o dioda!Atunci calculatorul crede ca e tot timpu cineva pe scaun si daca faci accident iti sare si airbagu din dreapta indiferent daca e cineva pe scaun sau nu!La e46 plasa era 400 RON! Mai bine se schimba, vorbiti cu grozadan si va face el pret bun la plasa!Decat un airbag mai bine un senzor:P!

In conditiile de eroare la airbagul pasagerului din dreapta sa stii ca acesta sare oricum(trust me), tu nu ai facut decat sa elimini martorul din bord.

• 2 months later...

scuzati'ma, dar nu ma pot abtine, nu trebuie sa va suparati: de aceea masinile din Romania sunt atat de ieftine...pentru ca asa sunt rezolvate problemele pe care le au..

si ca sa nu fiu off topic - si eu am aprins becul de la airbag in bord, maine o pun pe tester.

numai bune

Si eu am aceasi problema cu becul de la airbag , sta aprins mereu , cum se face sa sterg eroarea din bord vreau sa vad daca se mai aprinde , tot la un e 46

Mersi

Edited by catauk

Si eu am avut problema asta, am rezolvat-o azi cu niste nervi si niste bani dati de pomana. :twoup:

M-am dus la cineva o recomandare de la un tovaras de al meu care lucreaza la nu stiu ce firma si ca e unu care are un atelier si omu se pricepe la de toate..

Ma duc la el ii zic de problema si se apuca sa desfaca toata consola centrala a tras si de mocheta pe acolo ca sa gaseasca computerul de airbag ca cica e de acolo, intru-n final gaseste ala observa ca nu e de acolo si isi da seama ca undeva e un fir intrerupt, si a legat firul ala de nu stiu ce alt fir si a rezolvat treaba.Dupa ce efectiv n-a facut mai nimic a luat un cuter si a legat firul ala de alt fir , mi-a montat plasticile la loc care au fost desfacute degeaba mi-a m-ai cerut si 150 RON.

M-am uitat mustacit la el , frate pt lipit un fir iei atat si omul mi-a cerut 100 de ron si cica altadata sa imi gasesc pe altu care i-a mai ieftin.

Voi ce parere aveti , merita o nimica toata 150 de ron?

Si eu am avut problema asta, am rezolvat-o azi cu niste nervi si niste bani dati de pomana. :twoup:

M-am dus la cineva o recomandare de la un tovaras de al meu care lucreaza la nu stiu ce firma si ca e unu care are un atelier si omu se pricepe la de toate..

Ma duc la el ii zic de problema si se apuca sa desfaca toata consola centrala a tras si de mocheta pe acolo ca sa gaseasca computerul de airbag ca cica e de acolo, intru-n final gaseste ala observa ca nu e de acolo si isi da seama ca undeva e un fir intrerupt, si a legat firul ala de nu stiu ce alt fir si a rezolvat treaba.Dupa ce efectiv n-a facut mai nimic a luat un cuter si a legat firul ala de alt fir , mi-a montat plasticile la loc care au fost desfacute degeaba mi-a m-ai cerut si 150 RON.

M-am uitat mustacit la el , frate pt lipit un fir iei atat si omul mi-a cerut 100 de ron si cica altadata sa imi gasesc pe altu care i-a mai ieftin.

Voi ce parere aveti , merita o nimica toata 150 de ron?

Mergi la alt mecanic daca nu a fost in stare sa iti explice de ce ti-a luat banii aia si ti-a zis pe viitor sa nu mai mergi la el.

Bafta.

cica la alti lua 100 de euro, ca cica mi-a luat ieftin .

tot nu mi s-a rezolvat problema :twoup: , iar mi-a aparut becul de la airbag aprins in bord.

recomandati-mi si mie pe cineva care nu i-a o caruta de bani si care sa si faca treaba.

0721 243 724 Florin - MotorSportGarage - in incinta Orhideea Gardens (calea Plevnei) service profesional, ireprosabil si ieftin la buzunar ; Autorizat RAR ; toata aparatura necesara pentru orice tip de interventie mecanica/diagnoza/electrica... Daca te duci o data, sigur o sa mai revii - aviz pentru toti cei care cauta ceva rezonabil ca pret si lucrari executate ca la carte

• 5 months later...
e eroarea de la senzorul de prezenta pasager ! si eu o am ! apare cand se strica placa aia de sub scaun , la f multe masini ! daca te duci la un electrician de masini ti-o rezolva sa nu mai apara in bord , dar nu o sa mai functioneze senzorul !

Salut eu am un E46 320d din 2004 si saptamana trecuta am dat bornele jos de la baterie,de atunci se aprinde becul de airbag din bord.Sa aprins de cateva ori si dupa la cateva secunde sa stins.Mentionez ca se aprinde doar daca sta cineva pe scaunul din dreapta si inca ceva de doi ani de cand am masina nu sa aprins niciodata.Astept o parere de la oamenii care au patit lucrul asta!!!Merci frumos.