Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

E90 325 i \ d 320d

Gully

Recommended Posts

salutare tuturor

anul asta ma bate gandu la o schimbare, a inceput sa ma manance :)

in prezent am un E46 320d facelift, foarte multumit de ea, nu am avut probleme cu masi asta, dar prin toate serviceurile toti zic ca sunt mai fiabile decat E90, iar eu vreau sa imi iau E90, 325i sau 325 d si ultimul 320d.

care aveti, ati avut unul din cele enumerate E90 325i, 325d, 320d, vreau sa stiu si io hibe, probleme, la ce sa ma astept etc.

Salut.

Si eu vreau luna asa sa`mi iau un E90 320d din 2005-2006 intre 100-130.000 km maxim.

Eu m`am uitat cam prin tot forumul si am vazut ca o mare problema ar fi turbina care ar pica destul de repede (acum depinde in mare parte de cum a intretinut fiecare masina), in rest nu am vazut sa fie mari problemea la e90.

Apropo de unde vrei sa`ti iei masina ? Eu am gasit pe autovit mai multe masini in bugetul de 12.000-13.000 E (ma gandesc ca nu sunt "omorate", avand in vedere ca am vazut E90 si la 10500e).

Foarte bine ca ai deshis topicul ca si eu sunt curios sa aflu cat mai multe de la posesorii de e90, cam ce probleme ar putea sa apara si m`ar interesa mai mult cam cat va costa reviziile si unde le faceti la AB sau in alta parte?

Edit: pun nishte linkuri cu ce am gasit sa vad ce parere aveti si voi.

http://www2.autovit.ro/vsdetalii8.php?IDM=...526sens%253DASC

http://www2.autovit.ro/vsdetalii8.php?IDM=...26offset%253D15

http://www2.autovit.ro/vsdetalii8.php?IDM=...%252B%252B%252B

Edited by filip099

wow. e fabulos/mega-extraordinar impozitul la 3000 : 900 ron.

@filip : vezi ca sunt 320d si la 15-16000, nu sunt toate pana in 12000.....si cred ca sintagma aia de pe autovit e destul de reala : "Un pret mic nu inseamna intotdeauna o afacere buna in acest domeniu ci in general tocmai invers !!! Inainte de a plati asigurati-va ca stiti ce si de unde cumparati! "

daca mergi pe ideea de a cumpara ce e mai ieftin, de obicei ajungi sa iei o masina de care fostul proprietar se chinuia sa scape....avand probabil niste motive sa faca asta.

zici ca ai vazut si la 10500 e90 320d......eu am vazut din 2005 la 20000.

eu vreau sa ma duc in germania sa o iau, de aia nici nu vreau 330d - in loc de 330d as lua mai de graba 335d, dar mai am taxa de poluare si celelalte care adunate se duc spre 2500E daca nu mai bine.

ma intereseaza sa stiu daca sunt mai ok decat E46t pe articulatii si pe motor, ca in rest stiu ca e alta tehnologie mai noua s.a.m.d.

si mai vreau sa stiu consumul real, cam ce probleme au, hibe etc.

Salutare si eu stau pe ganduri si ma chinui sa aleg intre E46 Coupe 325i si E92 325i si imi e greu sa fac alegerea din cauza a ce am gasit pe net despre motorul N52. http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=13504. Eu ma gandesc ca daca iau E46 pot lua unu un pic mai scump(intr-o stare mai buna) iar restul de bani pana la E92 ii pot pastra pentru eventualele probleme tehnice. Oricum din cate stiu motoarele si trasmisiile de pe E46 nu prea u probleme grave.

Am mai auzit si de probleme pe la coloana de directie.

wow. e fabulos/mega-extraordinar impozitul la 3000 : 900 ron.

@filip : vezi ca sunt 320d si la 15-16000, nu sunt toate pana in 12000.....si cred ca sintagma aia de pe autovit e destul de reala : "Un pret mic nu inseamna intotdeauna o afacere buna in acest domeniu ci in general tocmai invers !!! Inainte de a plati asigurati-va ca stiti ce si de unde cumparati! "

daca mergi pe ideea de a cumpara ce e mai ieftin, de obicei ajungi sa iei o masina de care fostul proprietar se chinuia sa scape....avand probabil niste motive sa faca asta.

zici ca ai vazut si la 10500 e90 320d......eu am vazut din 2005 la 20000.

In primu rand ms pentru sfat, dar oricum cand o sa cumpar masina ma duc cu un prieten si cu un mecanic si o pun si pe tester.

Am vazut ca sunt 320d 2005 si la 15.000E dar la pretul asta daca n ai observat masina are Xenon,piele,Navi,scaune incalizite/masaj, etc.

Iar la 12-13.000e mi se pare normal sa gaseti acelasi km dar mai putine dotari .

La 20.000e eu nu am vazut din 2005 , la bani astia eu am vazut 2008 modelul cu 177 cp cu efficient dynamics la maxim 40.000 km . (app. 25.000e e nou la 100 km in germania + taxa care era 0 pana luna asta.)

Asa ca as vrea sa vad ce parere au si altii... Deci pot gasi un 320d e90 2005 sa fie in stare buna intre 100k km - 130k km , cu cateva dotari (nu full) la un pret de 12-13.000e? Astept nishte sfaturi de la posesori. Ms

la banii astia eu am vazut 2008 modelul cu 177 cp cu efficient dynamics la maxim 40.000 km . (app. 25.000e e nou la 100 km in germania + taxa care era 0 pana luna asta.)

Unde? Chiar sunt interesat de un 320d 177, dar nu am vazut decat unul singur, la 20.900E pe autovit, si nu poti generaliza cu un singur exemplu. Cat despre Germania, preturile sareau mult pragul asta, nu stiu unde ai vazut tu la 25.000 noua, poate fara TVA, nici asa nu cred.

ps: cat despre masinile alea de care vb tu, cu "100-130k km" la 12.000E pe Autovit ... poti fi sigur ca au muuuult mai multi km sau au fost avariate si reparate

Edited by EQUANT

Salut, daca vreti sa cumparati de pe AUTOVIT fiti foarte atenti, eu mi-am cumparat din Germania(29.01.2009) cu 132000 km, 11.2005, cu totul m-a costat 15300. Asa cum va spuneam am fost in targul Autovit, erau intradevar masini la 80-90000km(99% parerea mea au km dati inapoi), scria pe anunt ca are scaune electrice, faruri adaptive dar de fapt aveau doar scaune in piele si faruri xenon. 325d din cate stiu eu are 2993 cmc, deci mai bine iti iei 330. 325i daca mergi mult prin oras o sa simti ca bagi ceva bani in benzina. 320d este OK dar indiferent de motorizare e90 presupune niste cheltuieli mai mari decat e46, probabil cu trecerea timpului si piesele vor fi mai ieftine (grozdan cu cateva luni in urma vindea turbina cu 4200 acum o are la 3400 ron). Eu unul am acum peste 150000 km si sunt f.multumit, i-am facut la inceputul lui decembrie o verificare si mi-au iesit amortizoarele eficienta 80%, trebuie sa schimb placutele spate si s-ar putea bascula dreapta fata, ceea ce zic eu ca este super OK tinand cont de km, tin sa precizez ca am istoricul masinii din Germania in care mi s-a spus inclusiv ce sa schimbat (doar consumabile din fericire)+ ca am un element de caroserie vopsit (aripa stanga fata).

Daca vrei sa-ti cumperi din targ spune-i sa-ti dea actele masinii din Germani in care scrie inclusiv km, dar mai ales cartea service, stiu ca nu e elocvent dar unii spun ca au pierdut-o De asemenea poti sa incerci cheia la AB, poate nu a reusit sa o manareasca. Succes

Edited by lucianwrc

in nici un caz nu imi iau masina din autovit, 100% ma voi duce dupa ea in germania, austri sau olanda.

ce chestie nu stiam ca 325d are 2993cmc?!!! ce stupid atunci marg pe 320d, ce ma enerveaza ca sunt unele de 110kw si unele de 120kw...

corect la 2993 cmc mai bine ini iau 325i sau 320d - ultima varianta pare mai plauzibila, am cam 15000E pt achizitie, si ma gandesc ca mai bine imi iau un 320d mai nou si cu mai multe optionale decat un 325i chel si mai vechi.

numai ca 320d nu ma prea incanta....... am auzit chestii nu tocmai bune despre modelul asta....

concluzie care aveti 325i si 320d 120kw, spuneti-mi si mie cate ceva despre ele, probleme in special

in principiu vreau sa aiba xenon, comenzi pe volan, scaune incalzite, PDC, etc.

eu vreau sa ma duc in germania sa o iau, de aia nici nu vreau 330d - in loc de 330d as lua mai de graba 335d, dar mai am taxa de poluare si celelalte care adunate se duc spre 2500E daca nu mai bine.

ma intereseaza sa stiu daca sunt mai ok decat E46t pe articulatii si pe motor, ca in rest stiu ca e alta tehnologie mai noua s.a.m.d.

si mai vreau sa stiu consumul real, cam ce probleme au, hibe etc.

Daca dai click pe semnatura mea ai un link catre spritmonitor cu datele despre consum ale masinii mele...Toate datele introduse sunt de pe bonurile de motorina din statiile de alimentare. Deci pe ultimii 16.280km am un consum de 7.63l/100km. Km-ii sunt parcursi mixt, cam jumatate oras jumatate afara.

Eu probleme mai grave ce am intampinat: am fost nevoit sa schimb turbina si DDE-ul (ECU-ul motor), ambele 8000lei.

In rest consumabile si alte piese care le-as baga tot la consumabile (fulie vibrochen motor, pompa apa, role, curele).

Eu nu vad decat o problema la motoarele astea si anume volanta cu masa dubla, imi trepideaza cand plec de pe loc. Oricum e in plan schimbarea ei + kit ambreiaj.

La articulatii dupa parerea mea sunt foarte fiabile, nicio problema.

Eu recomand E90 320d cu incredere, e cel mai bun mix putere/consum/taxe/asigurari etc.

Edited by IulianC

la banii astia eu am vazut 2008 modelul cu 177 cp cu efficient dynamics la maxim 40.000 km . (app. 25.000e e nou la 100 km in germania + taxa care era 0 pana luna asta.)

Unde? Chiar sunt interesat de un 320d 177, dar nu am vazut decat unul singur, la 20.900E pe autovit, si nu poti generaliza cu un singur exemplu. Cat despre Germania, preturile sareau mult pragul asta, nu stiu unde ai vazut tu la 25.000 noua, poate fara TVA, nici asa nu cred.

ps: cat despre masinile alea de care vb tu, cu "100-130k km" la 12.000E pe Autovit ... poti fi sigur ca au muuuult mai multi km sau au fost avariate si reparate

E normal sa fie mai rare anunturile cu 320d 177 pentru ca nu au trecut decat 2 ani decat au aparut.

Oricum preturile s`au devalorizat foarte mult la masini in ultimul ani si continua sa se devalorizeze puternic pana prin Mai-Iunie 2010.

De ex. daca gasesti 320d de 2 ani cu putini km si garantie la un pret de 20-22.000e de ce sa nu gasesesti un 320d de 5 ani cu 130k km la vreo 12-14.000e?

ps: Eu nu ma refer la masinile din TARGUL AUTOVIT (Stiu ca majoritatea sunt tzepe si nu intentionez sa cumpar de acolo) , pe site`un autovit sunt si vanzatori privati si firme care aduc masini din Germania .

In fine... alt exemplu :

Daca lucianwrx si`a cumparat masina din Germania in ianuarie.2009 cu 15.300E cu totul(eu as zice mult prea ieftin pt acum 1 an) si nu a avut probleme cu masina , atunci in 2010 de ce un pret de 12-14.000 vi se pare prea putin ? :lol:

A si inca ceva ... daca la 13.000 masina are km dati inapoi si accidente, atunci astea la 11.000 vin fara motor? :)