Jump to content

Completare instalatie racire E 39

Recommended Posts

Stiu ca s-a mai discutat, dar nu reusesc sa gasesc topicul in cauza. Intrebarea mea este daca pot completa nivelul lichidului de racire la un E 39 diesel, turnand pur si simplu antigel in borcanul ala de plastic.

Nu am facut niciodata schimbul lichidului de racire si am senzatia ca nivelul acestuia se afla la minim, exact la capatul "mustiucului" de plastic care -probabil- are rolul de a absoarbe si de a trimite lichidul in instalatie.

Are vreo importanta ce fel de antigel as pune? Fiind vara pot completa pur si simplu cu apa distilata? Mentionez ca lichidul in cauza este mai gros, usor galbui.

in mod normal concentratia trebuie sa fie 50-50 si pe tot parcursul anului ,acum daca nu ai facut niciodata schimbul sfatul meu este sa mergi la un service bmw si sa-l faci ,temporar cred ca poti completa cu apa,nu cred ca e recomandabil antigel ca nu stii ce s-a pus si nu e bine,parera mea :blink:

Guest requin
baga-i apa ca nu are nimic, antigel nu are sens vara... iar al iarna completezi cu antigel, gasesti si tu un antigel strain si bun e si ala ca e doar o masina ca oricare alta din punctul asta de vedere

Nu am facut niciodata schimbul lichidului de racire si am senzatia ca nivelul acestuia se afla la minim, exact la capatul "mustiucului" de plastic care -probabil- are rolul de a absoarbe si de a trimite lichidul in instalatie.

Are vreo importanta ce fel de antigel as pune? Fiind vara pot completa pur si simplu cu apa distilata? Mentionez ca lichidul in cauza este mai gros, usor galbui.

98102[/snapback]

Are mare importanta ce antigel pui.Desi sunt cam toate miscibile(mai putin cu cele fara silicati) diferenta de calitate intre multe firme este enorma.Daca nu pui original,care ar fi cea mai buna alegere,pune Castrol sau Aral.Este bine sa fie pastrata proportia de 50/50 ,iarna sau vara,nu conteaza.

baga-i apa ca nu are nimic, antigel nu are sens vara... iar al iarna completezi cu antigel, gasesti si tu un antigel strain si bun e si ala ca e doar o masina ca oricare alta din punctul asta de vedere

98140[/snapback]

sa stii ca are sens sa-i pui antigel si vara deoarece iti protejeaza instalatiile,nu ai depuneri si nu curetii instalatia in fiecare an asa ca este ff important si vara sa ai antigel in motor

Guest requin
sa stii ca are sens sa-i pui antigel si vara deoarece iti protejeaza instalatiile,nu ai depuneri si nu curetii instalatia in fiecare an asa ca este ff important si vara sa ai antigel in motor

98306[/snapback]

astea-s povesti, inca nu stiu pe cineva cu antigel vara in motor, la cati mecanici am fost, si am fost la multi, nici unu nu a spus sa tin si antigel... depunderi de?

requin sa stii ca nu sunt xpert dar explicami si mie dc toti producatorii recomanda folosorea antigelului si pe perioada verii :blink: ???si crede-ma ca eu mi-am desfacut furtunele de apa si m-am ingrozit dc am vazut acolo,asa ca cel putin preventiv imi pun si vara :)

Guest requin
requin sa stii ca nu sunt xpert dar explicami si mie dc toti producatorii recomanda folosorea antigelului si pe perioada verii :blink: ???si crede-ma ca eu mi-am desfacut furtunele de apa si m-am ingrozit dc am vazut acolo,asa ca cel  putin preventiv imi pun si vara :)

98309[/snapback]

probabil recomanda pentru ca nu se stie pe unde mergi cu masina aia, vara nu e la toti ca alnoi, la polul sud de ex. e frig :)

acuma poate am exagerat cu polul sud dar in fine ideea e ca nu se stie daca peste noapte nu va fi foarte frig asa ca ei preventiv iti spun sa ai si antigel...

zic eu, edoar o parere nu tre sa se ia nimeni neaparat dupa mine

Guest requin
sa fim seriosi e europa si in toata europa vara nu scade sub 10 grade deci nu cred ca din cauza asta eu stiu ca antigelul ajuta  :blink: sau cel putin asa stiu eu

98317[/snapback]

renunt, pune 50/50, antigelul ajuta mult, maine imi pun si eu, TOTI RAPID DUPA ANTIGEL

Votez tot cu antigelul... explicatiile lui paco sunt bune din cate stiu eu (nu ca stiu prea multe :) ) Si mie mecanicul si toata lumea mi-a spus in instalatie sa am antigel pentru a proteja instalatia. Si daca vrei sa o protejezi cum trebuie, pe langa antigel nu pune apa de la chiuveta, ci cumpara de la o benzinarie apa distilata. :blink: