Jump to content

Xenon-urile aftermarket montate pe far fara lupa orbesc sau nu?

cristimm

Xenon aftermarket  

383 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am mers cu o Skoda Octavia II fara lupa pe far si xenon aftermarket montat. Lumina era asa de puternica pe sosea ca nu aveai nevoie de faza lunga, practic nu era diferenta intre cele 2 faze si asta cu reglajul farurilor modificat sa bata ceva mai jos.

Inca un amanunt la Skoda exista o oglinda in fata becului dar la BMW nu exista nici macar acea oglinda deci mi se par si mai periculoase.

Votat: DA!

Pacat ca ati intalnit numai melteni pana acum.....

Eu am avut pe vechea masina o perioada xenon fara lupa , reglat ca lumea si NU DERANJA. Am mers si in fata masinii mele si nu am fost deranjat DELOC in oglinzi .

Atata timp cat sunt reglate corect sunt FIX ca cele cu halogen , doar ca au o vizibilitate mai buna decat cele din urma.

Ca 95% din taranii cu xenon fara lupa ii doare in paishpe si ridica faru sa bata in plopi sa vada ochiu lui tot drumu nu punem la socoteala . Asta e taraneala romaneasca.

Diferenta dintre un far cu xenon CORECT montat si unul cu halogen , pentru sofer este o imbunatatire de circa 30-40% aproximativ in bine . Asta este decent.

In schimb cand observi cate unu care isi mai pune xenon , printre primele faze sunt IA UITE CE BINE SE VEDE , CAT BATE MANCATIASH ...... evident ca alea deranjeaza , fiindca sunt reglate prost . Sunt reglate DOAR pentru sofer sa vada plopii si luna de pe cer , nu si pentru ceilalti participanti la trafic !

Edited by Stefann

Eu am avut pe vechea masina o perioada xenon fara lupa , reglat ca lumea si NU DERANJA. Am mers si in fata masinii mele si nu am fost deranjat DELOC in oglinzi .

Atata timp cat sunt reglate corect sunt FIX ca cele cu halogen , doar ca au o vizibilitate mai buna decat cele din urma.

Ca 95% din taranii cu xenon fara lupa ii doare in paishpe si ridica faru sa bata in plopi sa vada ochiu lui tot drumu nu punem la socoteala . Asta e taraneala romaneasca.

Diferenta dintre un far cu xenon CORECT montat si unul cu halogen , pentru sofer este o imbunatatire de circa 30-40% aproximativ in bine . Asta este decent.

In schimb cand observi cate unu care isi mai pune xenon , printre primele faze sunt IA UITE CE BINE SE VEDE , CAT BATE MANCATIASH ...... evident ca alea deranjeaza , fiindca sunt reglate prost . Sunt reglate DOAR pentru sofer sa vada plopii si luna de pe cer , nu si pentru ceilalti participanti la trafic !

DeranjeazĂŁ 100%, nu eÂşti obiectiv.

Am votat nu. Avand in vedere ce a spus initiatorul "Se presupune ca farurile sunt reglate corect" pe mine nu ma deranjeaza. Am vazut foarte multe xenon-uri aftermarket reglate cum trebuie si nu ma deranjau deloc nici la drum lung nici in oras (si eu am oarece probleme cu vederea pe timp de noapte). Sigur ca am intalnit destui care mi-au rupt ochii (unii chiar cu lupe) dar ce sa le faci? Poate nu-si dau seama, poate au bagaj in portbagaj si n-au buton pentru reglare a farurilor. Nush care-i motivul, dar eu ii tratez cu aceeasi moneda: faza lunga. Edited by chriss

DeranjeazĂŁ 100%, nu eÂşti obiectiv.

Ce rost are sa te contrazica cineva pe tine vreodata ? Tu le stii pe toate din fata calculatorului.

Daca la urmatoarea intalnire aduc 2-3 prieteni cu xenon fara lupa dar reglat bine care se vad superb si nu deranjeaza o sa spui ca nu e adevarat......gasesti tu vreun tertip sa ai dreptate !

Cu toate ca am asa ceva, am incercat sa fiu obiectiv si am votat DA.

Xenonul din farul normal il am cu lupa, si nu deranjeaza, in schimb am pus si in proiectoare xenon, unde nu ai cum sa ai lupa. Le-am reglat cat am putut de jos, le-am studiat si para-studiat sa nu deranjeze, si tot am primit niste reclamatii de la niste colegi de forum ca atunci cand mergeam in spatele lor i-am orbit. Am pus in proiectoare xenon din mai multe motive:

1. Am problema tipica e46 cu xenon din fabrica - s-a cam topit/innegrit lupa farului si nu prea mai lumineaza cum trebuie (o sa le duc la recromat);

2. Cu ajutorului xenonului din proiectoare consider ca vad mai bine gropile , macar in timp util pentru a le evita.

In farul normal, xenonul aftermarket categoric deranjeaza. Instalatiile xenon din fabrica nu degeaba vin (conform normelor , obligatoriu) cu lupa si spalator de far.

Guest poleposition
In farul normal, xenonul aftermarket categoric deranjeaza. Instalatiile xenon din fabrica nu degeaba vin (conform normelor , obligatoriu) cu lupa si spalator de far.

si cel mai important cu auto-leveling :)