Jump to content

Xenon-urile aftermarket montate pe far fara lupa orbesc sau nu?

cristimm

Xenon aftermarket  

383 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

pana la urma si pe noi care avem xenon aftermarket, ne deranjeaza alti conducatori care au xenoane

trebuie sa se obisnuiasca ochii cu tehnologia :)

Foarte tare acest raspuns.

Si eu am aceiasi probleme , mi se pare ca au inceput sa bata cam incet farurile si ma gandeam sa duc farurile la facut !

Ce rost are sa te contrazica cineva pe tine vreodata ? Tu le stii pe toate din fata calculatorului.

Daca la urmatoarea intalnire aduc 2-3 prieteni cu xenon fara lupa dar reglat bine care se vad superb si nu deranjeaza o sa spui ca nu e adevarat......gasesti tu vreun tertip sa ai dreptate !

FĂŁrĂŁ argumente, ĂŽntr-adevĂŁr nu are rost.

Nu le ºtiu pe toate, Însã ºtii cum e, când doi ÎÞi zic cã eºti beat, du-te sã te culci.

Uitã-te cam câÞi au votat cã sunt deranjante.

Astea sunt poveÂşti cu reglajele.

DacĂŁ reglajul ar fi rezolvarea, lupele nu ar exista.

eu am avut xenoane OEM si sincer nu vedeam nimic, erau lupele arse, asa ca a trebuit sa fac aceata trecere la aftermarket, care sincer mi se pare o investitie super k

Problema asta incep sa o am eu acum, d-abia daca mai vad ceva, cu toata lupa si auto-leveling-ul, s-au stricat oglinzile, nu mai reflecta bine (problema tipica la e46 cu xenon). Colegul de forum Catanni a avut ideea inspirata de a merge cu oglinzile farului la re-cromat (cei care cromeaza si tobe, diferite piese), si cica a iesit super. AlexRosiu spre exemplu, a rezolvat problema comandand alte oglinzi. Eu cred ca o sa merg pe re-cromare.

Aseara am avut o experienta neplacuta cu un peugeot micut. Primul lucru pe care l-am observat a fost ca are tot atatea tevi de esapament cati cilindrii la motor, :) apoi cand l-am depasit xenonul aftermarket a inceput sa-mi sape in retina, nu foarte rau dar oricum deranjant, se vedea ca farurile sunt reglate ok.

Am citit că guvernul austriac a votat o lege prin care interzice farurile cu xenon fără lupe.

Poate nu or fi ei chiar proşti dacă o fac.

Pe mine mă deranjează la fel de mult ăia cu stopurile de ceaţă aprinse oricând, impresioniştii cu farurile pe poziţii şi proiectoarele aprinse şi ziua şi noaptea, cei care-şi pun xenon pe faruri cu oale, tot acolo intră...

Edited by aleks

Am citit cĂŁ guvernul austriac a votat o lege prin care interzice farurile cu xenon fĂŁrĂŁ lupe.

Poate nu or fi ei chiar proÂşti dacĂŁ o fac.

Pe mine mã deranjeazã la fel de mult ãia cu stopurile de ceaÞã aprinse oricând, impresioniºtii cu farurile pe poziÞii ºi proiectoarele aprinse ºi ziua ºi noaptea, cei care-ºi pun xenon pe faruri cu oale, tot acolo intrã...

Nu exista asa ceva . Sunt producatori care din fabrica fac xenonul fara lupe pe masini !

sunt cateva exceptii de la convertoarele luminoase (lupele), si pot aminti aici Renault Laguna, Ford, Honda, etc...

doar ca si farurile lor, fara lupa, au o alta configuratie a fluxului de lumina, astfel incat sa nu deranjeze...

am votat DA tocmai pentru ca am trecut de pe faruri fara lupe la cele cu lupa... e clar, am pierdut mult din lumina, si eu chiar am avut foarte bine reglate farurile, dar am aflat cat de deranjante sunt pe drum noaptea...

inclusiv la ITP mi s-a atras atentia ca Directiva ECE-R37 devine imperativa in Romania cu 01.01.2010...

nicio masina nu trece de TUV daca nu are instalatia luminoasa omologata...

plus ca, pe drumurile de afara se dau amenzi serioase daca nu se respecta aceste reguli... cu 2 amenzi de-astea mai bine iti iei faruri cu lupa/spalator...

DeranjeazĂŁ 100%, nu eÂşti obiectiv.

Aici iti dau dreptate!

Votat DA!

..............

inclusiv la ITP mi s-a atras atentia ca Directiva ECE-R37 devine imperativa in Romania cu 01.01.2010...

nicio masina nu trece de TUV daca nu are instalatia luminoasa omologata...

plus ca, pe drumurile de afara se dau amenzi serioase daca nu se respecta aceste reguli... cu 2 amenzi de-astea mai bine iti iei faruri cu lupa/spalator...

Ce naiba se intampla cu Angel-Eyes-urile?

Guest poleposition

apropos, acum vreo ora asa, m-a orbit unu' cu un golf 5, xenon aftermarket, de fapt, faruri aftermarket, tuning ceva... bha frate, da' un tuning, ca lupa aia avea diametrul cat o moneda de 50 de bani, in schimb concentra lumina de puteai sa prajesti furnici la ea :)

si eu bou, m-am uitat direct in faruri, ca ma asiguram sa ies de pe o strada laterala... :)

Asa, apoi, mai am un amic, cu asta ma cert de fiecare data, are xenon pus cred ca si la led-ul de la bricheta, faza scurta, faza lunga, proiectoare, led-uri la pozitii etc si xenon din acele nenorocit, arde carnea de pe veveritele din padure gen.... am fost cu el pana la Predeal de curand, noaptea, pai cu tot cu oglinzile mele electrochrome/auto-dim/anti-dazzle si anti bulangii care te chiorasc, degeaba :lol:, adica se innegreau complet si mai distingeam 2 puncte de lumina (pardon 4, ca erau si proiectoarele), deci oglinda nu mai avea sens... Nici nu are lupe, are faruri normale cu oglinzi.

masinile care veneau cu xenon din fabrica fara lupa nu aveau geamul clar la far cum au majoritatea acum....aveau niste striatii pe ele cum era si la dacie berlina.de aceea nu deranjau.

Confunzi sau nu stii despre ce e vorba . Se produc si acum . Sunt masini cu faruri cu geam clar , fara lupa , cu xenon de fabrica cu auto leveling si spalator !

deranjeaza clar. M-am saturat sa le tot fac semn cu faza lunga crezand ca o au activata. Preventiv, merg si eu cu proiectoarele activate tot timpul. :) nesimtirea se combate cu nesimtire. Un drum noaptea de la Bucuresti la Brasov te omoara . Cred ca in curand o sa folosesc faza lunga peste tot ca e dezastru, nici cu propriile faruri nu mai vezi daca e ud afara si vine cate un d-asta. Imi stiu pe de rost fiecare zgarietura de pe parbriz. Tin sa le multumesc celor care mi le arata de fiecare data si care , mai mult ca sigur, nu sunt colegi pe forum.