Jump to content

Xenon-urile aftermarket montate pe far fara lupa orbesc sau nu?

cristimm

Xenon aftermarket  

383 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mda ,.,.,. perfect de acord, am asa ceva si sunt bine reglate deci nu-mi da nimeni de macare(de dulce) , dar a luat amploare fenomenul **masina cu volan pe dreapta** si la aceste masini farurile bat exact pe dos fata de una cu volan pe stanga. le consider mai deranjante decat cele cu xenon aftermarket :twoup:

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

io cre'ca lumea iti da de mancare (de dulce), doar ca ai confundat tu gustul... :twoup:

Exact. Faptul ca nu primest flashuri nu inseamna ca nu ii deranjezi pe ceilalti. Crezi ca eu dat flashuri tuturor care merg cu ele aiurea ? Inchid ochii, ii umplu frigiderul, merg mai departe si incerc sa scap cat mai repede de stelutzele din fata ochilor.

Daca e sa fim corecti nici xenon-urile aftermarket in far cu lupa nu ar trebuie sa treaca de ITP!

De acord cu tine. Diferenta consta doar in faptul ca un xenon aftermarket pus intr-un far cu lupa nu deranjeaza pe nimeni, fiind tehnic cam acelasi lucru ca si o solutie OEM, si putand fi reglat cum trebuie.

Ca sa raspund la intrebarea din titlu:

Da, xenoanele fara lupa orbesc. Doar cele montate pe masina mea nu orbesc.....cel putin nu pe mine :twoup:)))

Acum serios vorbind - probabil deranjeaza mai mult. Dar cred ca in primul rand un far prost/dereglat deranjeaza MULT mai mult. De multe ori m-au deranjat Matiz-uri si sigur nu aveau xenon. Si nici multa lumina nu faceau, dar o aruncau in ochii mei

In urmatoarele 6 luni am sa fac upgrade la lupe pt faruri, sa nu deranjeze prea tare

io cre'ca lumea iti da de mancare (de dulce), doar ca ai confundat tu gustul... :twoup:

am uitat sa spun ca sunt cu lupa si chir nu am primit nici un blitz de la nimeni pt faruri (sau tu stii mai bine decat mine). Dar daca n-ai bani doar de H 7 asta e

xenoanele aftermarket montate in far cu lupa si reglate corect, (exista aparat pt reglaj faruri), nu orbesc pe nimeni. Dar daca te uiti la fiecare masina intre faruri poate sa fie dacie si tot vezi stele verzi :)

Am avut fara lupa si ma dadeam rotund ca nu orbesc pe nimeni ,dar la cate mi-am luat in ochi nu le mai suport pe cele fara lupa , sper sa le interzica in curand , nu inteleg de ce sunt permise . Evident ca cei care le comercializeaza vor incuraja folosirea lor . Cel mai urat sunt cele montate la motociclisti si au si pe faza lunga , merg asa ca magarusii . Edited by Myx

Am avut fara lupa si ma dadeam rotund ca nu orbesc pe nimeni ,dar la cate mi-am luat in ochi nu le mai suport pe cele fara lupa , sper sa le interzica in curand , nu inteleg de ce sunt permise . Evident ca cei care le comercializeaza vor incuraja folosirea lor . Cel mai urat sunt cele montate la motociclisti si au si pe faza lunga , merg asa ca magarusii .

perfect de acord cele fara lupa te omoara

O fi pus reprezentanta un kit cumparat de pe ebay :)

:twoup: m-as mira!.....oare sa fie asa? :)

Din ce am remarcat, kiturile xenon H4 ma deranjeaza cel mai tare in trafic...se stie ca becul H4 e prevazut cu doua filamente ( cel din fata este jumatate acoperit si se foloseste la faza scurta, iar cel din spate este total descoperit si se foloseste la faza lunga )...acum ma gandesc ca daca becul xenon nu este pozitionat perfect in focarul de faza scurta, ci e putin mai spre spate, atunci el se comporta ca si cum ar fii mai aproape de focarul pt faza lunga ( atunci farul trebuie reglat sa bata mai in jos ). Oricum, am observat ca un far murdar, care vine din contrasens, este mai deranjant decat un far curat ( chiar si la halogen )..deci, spalatoarele OEM de la xenon chiar au un rol bine defint ci nu sunt puse asa..de fitze.

acelea sunt cu totul altceva...

am uitat sa spun ca sunt cu lupa si chir nu am primit nici un blitz de la nimeni pt faruri

atunci se schimba treaba... din formularea ta se intelegea ca aveai faruri simple :)

Am avut fara lupa si ma dadeam rotund ca nu orbesc pe nimeni ,dar la cate mi-am luat in ochi nu le mai suport pe cele fara lupa , sper sa le interzica in curand , nu inteleg de ce sunt permise . Evident ca cei care le comercializeaza vor incuraja folosirea lor . Cel mai urat sunt cele montate la motociclisti si au si pe faza lunga , merg asa ca magarusii .

idem !

in ultima perioada circul ft des in afara localitatilor, mai ales acum de cand se insereaza devreme, ca sa merg in fata unuia care are montat csenon aftermarket e o adevarata provoare, congelatoarele lor sunt sigur ca sunt pline :)

eu personal as interzice comercializarea acestor kituri si as da amenzi usturatoare celor care le folosesc.

votul meu a mers la "DA"

:)

PS: cred totusi ca daca utilizatorii acestor kituri ar folosi becuri de intensitate mai mica nu ar fi probleme, in loc de 6500 sau 8000 sa foloseasca 4500 cel mult, dar toti se ingrmadesc la cat e mai mult :twoup:

Edited by io's

Chiar si in cazul in care ai lupa sunt niste diferente:

Asa bat niste faruri OEM cu lupa (E36) si xenon aftermarket pus pe ele.

http://dl.dropbox.com/u/649244/faruri/1-OEM%20E36.jpg

Si asa bat niste xenoane OEM veritabile.

http://dl.dropbox.com/u/649244/faruri/2-%20xenon%20fabrica.jpg

Ii rog pe cei care au xenon de fabrica sa confirme.

Edited by cristimm

EU am un coleg (e si el pe forum) cu xenon de fabrica pe e46, dar ale lui bat exact ca in prima poza pusa de tine. In a doua poza e tot un BMW ?

Si hai sa punem (daca are cineva) si o poza cu xenoane fara lupe....sa vedem cum se lumineaza tot peretele :twoup:

Edited by kruger

EU am un coleg (e si el pe forum) cu xenon de fabrica pe e46, dar ale lui bat exact ca in prima poza pusa de tine. In a doua poza e tot un BMW ?

Aha. Deci primul tip de iluminare e folosit si pe xenon OEM.

Da, e tot un bmw dar cu niste proiectoare (ansamblul cu lupa) diferite.