Jump to content

problema e92

Recommended Posts

Probabil au ramas ceva resturi de la fosta turbina pe traseul de admisie al aerului si au fost aspirate in cilindru.

Vezi ca trebuie sa-ti schimbe toate bielele si pistoanele, astea vin la set si sunt echilibrate, cantarite. Nu-ti mai spun ca trebuie si segmenti, cuzineti daca tot ai desfacut motorul. Segmentii vechi si-au format o oglinda pe cilindrii si crede-ma ca nu are cum sa tii puna in aceeasi pozitie. Daca vrei sa iasa un lucru f.b trebuie verificati cilindrii, arbore cotit, cuzineti, _chiulasa_, culbutori, injectoare+obligatoriu set de segmenti, set motor(biele+pistoane, bolturi) NOI, nu cele vechi. Dute la service si intreaba ce-ti pune in motor si ce-ti verifica, noteaza si da-ne un semn. Succes.

- bielele vin in pereche,- nu le vinde bmw altfe, nu gasesti decat originale ~7-8 mil bucata, abaterea admisibila intre ele este de 5grame,

- pistoanele se vand la bucata 5,5 mil complet echipat, bucata pe producator

- trebuie verificata ovalitatea camasilor, planeitatea blocului si a chiulasei, etanseitatea chiulasei, supapele, scaunele.

In locul tau as cere blocul si chiulasa sa le duc la verificat in alta parte pe banii mei si nu as accepta rectificarea blocului decat pt planeitate, NU AS ACCEPTA ALEZARE (HONUIRE)

pentru ca nu are decat o cota de reparatie la alezaj si implica folosirea pistoanelor de r1, .... foooarte complicat!

Sa nu uit : arborele - verificata abaterea, tasarea cuzinetilor.

Foarte posibil sa fie afectat si un/mai multe injectoare

P.S. Vorbesc ca un patit, nu din auzite: am umblat cu un prieten sa-i facem masina vreo 2 saptamani ca o faceam pe banii nostrii si in final ne- costat vreo 1300-1500 euro pt ca nu am avut luxul de a putea cauta prea mult. Motorul e tot un 20 4D4 si e foarte apropiat ca mecanica de al tau daca nu cumva identic

- 4 pistoane noi echipate R1 (pistoane "de reparatie" mai mari) ~2400 Ron

- o biela second, pe care am cantarit-o 100euro (noua e 7mil si nu poti cumpara decat 2 minim)

- honuit (alezat bloc) - 280 Ron

- planat bloc - 40

- verificat chiulasa planeitate, etanseitate, planat chiulasa - nu mai stiu exact dar ieftin, poate 100ron

- o bujie incandescenta (mergea dar fusese lovita si decat sa riscam sa repetam pocinogul, am luat-o) - 80Ron

- garnitura de chiulasa - am inteles ca e cam de unica folosinta 300Ron

- un injector second - 100euro

- restul: drumuri, 2 schimburi de ulei (primul ca sa curatam motorul), 2 filtre si maruntisuri

Supapele si chiulasa nu au fost afectate dar nu e o regula, culubutorii sincer nu prea cred sa ai probleme, arborele si cuzinetii neafectati (ca un fapt pozitiv cuzinetii ne-au ajutat sa

credem kilometrii din bord ai masinii)

- ar trebui sa schimbi si toate prezoanele de la chiulasa si biele, noi nu le-am schimbat ca am aflat asta cand sa montam si trebuia sa mai stam o saptamana sa fin si am zis ca ne riscam, masina are peste 2k de atunci si nu a cedat nici unu dar e posibil

Sunt destule chichite care foarte posibil sa nu le stie daca au facut gresala asta :

- semi-cuzinetii nu sunt identici (cei de sus cu cei de jos)

- motoarele astea au niste contra-greutati antrenate de pompa de ulei care anuleaza armonica a 2-a a vibratiilor (de aia trepideaza mai putin ca cele dinainte de 2001) si trebuie sa stie sa le alinieze ca altfel o sa zici ca esti cu tractoru`

- chiulasa are un mod mai "interesant" de strangere

Daca stiam de la inceput la ce ne bagam si daca gaseam, luam alt motor dar nici nu ne permiteam sa asteptam pana gasim unu, eram departe de casa si concediile se cam terminau.

Pe scurt: daca ai camsile afectate- alt motor! dar nu stiu ce sa zic - ar trebui si ala demontat si verificat la fel ca si asta

Sper ca ai reusit sa citesti pana la capat si iti doresc succes

nu a demontat tot dar din ce a demontat e biela stramba ,blocul nu are nimik,nu e zgariat.a zis ca imi schimba bielele si imi da garantie 3 ani pe tot.acu astept sa desfaca tot si va zic dupa mai detaliat!

trebuie sa faci poze in detaliu .Pt tine .

• 3 years later...
Sincer esti prima persoana care vine cu o nemultumire legata de Bia Service,am fost zilele trecute pe acolo,asta dupa ce m-am informat la mai multi prieteni de-ai mei legat de acel service,si toti numai de bine mi-au spus,Bianca este o femeie foarte ok ca si meserias,mi-a luat masina e65 (745 li ) in primire,urmeaza sa-mi remedieze problema...dar sincer am toata baza pana in clipa de fata,cine stie a fost un caz nefericit la tine dar...ca si dovada de profesionalism si seriozitate de care da dovada acel service ti-au spus ca-ti vor inlocui ei cele stricate din vina lor fara nici un alt comentariu ceea ce m-i se pare un lucru foarte fairplay in relatia prestator-utilizator.in alte service-uri cu siguranta....trebuia sa umblii cu amenintari OPC si etc...ca sa poti ajunge la ,,o tocmeala,, cu ei.