Jump to content

BMW X6...

bknight73

Recommended Posts

De ce X6- nu este bun off-road-: -nu are low range gearbox

- nu are diferentiale blocabile(nu va puteti inchipui ce fac astea)

- nu are unghiurile si garda la sol menita pentru a face asa ceva.

-nu are suspensie reglabila pe inaltime (decat automat) adica nu ai cum sa o setezi tu daca vrei sa treci un obstacol.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ca sa nu iti taie alimentarea si sa iti franeze rotile inutil, cand esti in zapada mare blocat, solutia e sa dezactivezi dsc/dtc . ca altfel accelerezi si iti moare motorul la un momentdat. Nu e o alternativa de circulat asa , pt ca daca le dezactivezi , x-drive-ul merge mai salbatic sa zic asa, e mai putin previzibil. El lucreaza cel mai bine cu dsc activat, fara e mai multa forta bruta si mai putin control, mai ales la motorizarile mari.

C6T9 - am coborat si eu cu hdc-ul pe zapada si gheata in poiana Brasov de la coliba haiducilor(pt cei care cunosc zona) si nu am avut probleme. La fel testul de care zici tu de franare- jumate pe gheata , jumate pe asfalt, sau jumate pe asfalt, jumate pe nisip, X3-ul il trece cu brio. M-a salvat din multe situatii in care am franat aproape de marginea drumului ca sa ii fac loc la cate un zmeu sa depaseasca de pe contrasens.

exista diferenta mare intre x5 si x6 la comportament pe astfel de suprafete mai delicate?

nu am date certe, scriptice, pot sa-ti spun doar ca impresie ca x5 e70 parca mergea mai bine prin noroaie si x6 parca merge mai bine la sosea exceptie facand softul de motor/cutie care era mai bun la x5, x6 nu retrogradeaza cand trebuie si iti moare motorul in curba in rampa. la x6 e bun sistemul ala de reglare a tractiunii pe fiecare roata, e ca un ambreiaj care patineaza variabil, il simti la viteza pe autostrada cand intri pe portiuni de drum alunecos. si mie imi place f mult, cel mai mult dupa aston, porsche. am testat cayenne, e mult mai bun ca x6 offroad dar eu am vrut ceva de sosea. x6 mi s-a parut mai nou si mai sexy. in discutie erau modelele diesel. pretul e relativ echivalent, ceva mai scump x6.

cam gluma x-drive asta.

cand au cazut zapezile celebre iarna asta, am vazut la mine pe strada un x3 si un x6 in alta parte, blocati... nu puteau iesi din locurile de parcare sau din anumite zone unde patinau in draci, "4 ori 4" :lol:

Pai, iarna asta, am iesit din nenorociri de zapezi fara probleme si fara cauciucuri de iarna, bine am locking differentials, logitudinal lock, etc., suspensie pneumatica reglabila pe inaltime, active roll bar (parca asa-i spune), PASM, off road technology... mneah :) :)

wannabes, ce vrei :)

conteaza si soferul si gumele mult,cu RWD nu am avut deloc probleme dupa ce am pus gumele de iarna,practic problema cea mai mare a fost garda la sol.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
eu sunt convins ca a luat spaga de la land rover. chestiile astea nu se fac gratis, porcariile ma refer. ce scapa logicii noastre nu inseamna ca nu are logica, doar ca are alta logica.

E posibil...sa nu uitam episodul din RO, unde aparea mai mereu Dassia Sandero...reclama la greu....

cam gluma x-drive asta.

cand au cazut zapezile celebre iarna asta, am vazut la mine pe strada un x3 si un x6 in alta parte, blocati... nu puteau iesi din locurile de parcare sau din anumite zone unde patinau in draci, "4 ori 4" :)

Nu stii ce vorbesti, sau stii ce vorbesti, dar minti.

Asta cu "am vazut X5/X3/X6 inzapezit nu putea sa iasa si eu am iesit fara probleme" am auzit-o la multi, inclusiv persoane care aveau logan si erau ferm convinsi ca masina lor e cea mai tare.

Am avut ocazia sa testex sistemul Xdrive de pe toate modelele de pe piata, si crede-ma e departe de a fi gluma. Evident, pneurile trebuie adaptate corespunzator terenului.

Pot sa iti argumentez si cu poze si filmari de la Xdrive tour Campina, X1 live tour Campina, si filmari "home made" cu a mea.