Jump to content

Problema oglinda M electrica !

Blaz3

Recommended Posts

va salut in primul rand. Recent am achizitionat 1 buc oglinda stanga M pt e39 din aia rabatabil electric, eu aveam pe ce-a de dreapta de mai mult timp. Le-am montat pe masina insa ce-a de dreapta nu se pliaza cand apas butonul, nu face nici un zgomot nimic. Aia noua e perfecta, merge super fara probleme. E posibil sa se fi stricat motorasul ??? Sticla merge fara probleme, incalzirea, o pot regla insa nu se pliaza. Stiti cumva daca motorasele sunt la fel ???? Ma refer cel de stanga e la fel cu cel de dreapta ???? Ca eu mai am una sparta, dar cred ca ar fi bun motorasul.....insa ea e de pe stanga. Intrebarea e daca motorasele sunt identice ? Daca nu, de unde pot lua.....sau daca se poate repara, daca ma poate lamuri cineva as fi recunoscator. Multumesc !

UPDATE: Am dat oglinda jos si am incercat pe pini la cele 2 fire alb si albastru pt pliere la 12V si se pliaza deci concluzie motorasul nu e defect ! Am dat si avea cutiuta jos din dreapta din usa neagra in care intra mufa de la oglinda am pus 12 V pe cei 2 pini din interiorul ei sa vad daca mufa face contact si e ok, merge si asa. Doar daca nu vine comanda din cutie, sa fie vreun circuit intrerupt ??? E posibil asa ceva ? Sa merg cu, cutia la un electronist sa verifice traseele ??? Idei ceva ? As fi recunoscator !

Acea cutie de care vorbesc e urmatoarea BMW 61.35-6 904 255.9 !

Edited by Blaz3

ai oglinzile cu memorie?

aia de stanga ii de la tine grozadan........si cum adica cu memorie ?????

stiu,de aia te-am intrebat; scaunele le ai cu memorie? ai oglinzile din fabrica asa?

nu, scaunele sunt normale nu sunt electrice......oglinzile le am de cand am luat masina....dar au mers fara probleme pana cand am patit problema cu cea de stanga si am comandat de la tine. Oglinda de la tine ii ok merge perfect se pliaza la comanda, sunt multumit de ea. Ce-a de dreapta care o aveam cand e montata pe masina nu se pliaza, nu ia comanda dracu stie......daca o scot si pun 12V pe cei 2 pini din mufa se aude motorasul si oglinda merge fara probleme. Sunt ceva probleme.....nu cred ca primeste comanda din cutia aia mica.....sa fie ceva la cutie ????? Sa ma duc cu ea la un electronist ???? (Mentionez montata sticla merge si incalzirea la fel......doar ca nu se pliaza)

Nu stiu daca te ajuta cu ceva dar am patit ceva asemanator cand am umblat la mufele oglinzilor pentru a face o modificare sa se plieze oglinzile la inchiderea masinii.

Cand dai jos fata de usa exista 3 mufe:

1.Mufa oglinda pasager (contine si firele de la geamul electric de pe partea pasagerului)

2.Mufa oglinda sofer

3.Mufa alimentare window master switch, (panoul cu butoane de control al geamurilor si plierea oglinzilor)

La mine tot asa se rabata doar oglinda de pe partea soferului iar cealalta ramanea fixa, am miscat un pic de firele de la mufa oglinda pasager si s-a pliat pana la urma, era un contact imperfect in acea mufa, incearca sa misti de mufa aia in timp ce apesi butonul de pliere al oglinzilor.

Daca nu ai umblat deloc la firele din usa soferului atunci incearca aceeasi chestie la mufele din usa pasagerului, sa iti apese cineva butonul de pliere in timp ce tu misti de mufe.

Merita incercat, bafta!

usa sofer

http://img22.imageshack.us/img22/4760/picture285gb.jpg

usa pasager

http://img204.imageshack.us/img204/1295/picture431.jpg

Nu stiu daca te ajuta cu ceva dar am patit ceva asemanator cand am umblat la mufele oglinzilor pentru a face o modificare sa se plieze oglinzile la inchiderea masinii.

Cand dai jos fata de usa exista 3 mufe:

1.Mufa oglinda pasager (contine si firele de la geamul electric de pe partea pasagerului)

2.Mufa oglinda sofer

3.Mufa alimentare window master switch, (panoul cu butoane de control al geamurilor si plierea oglinzilor)

La mine tot asa se rabata doar oglinda de pe partea soferului iar cealalta ramanea fixa, am miscat un pic de firele de la mufa oglinda pasager si s-a pliat pana la urma, era un contact imperfect in acea mufa, incearca sa misti de mufa aia in timp ce apesi butonul de pliere al oglinzilor.

Daca nu ai umblat deloc la firele din usa soferului atunci incearca aceeasi chestie la mufele din usa pasagerului, sa iti apese cineva butonul de pliere in timp ce tu misti de mufe.

Merita incercat, bafta!

usa sofer

http://img22.imageshack.us/img22/4760/picture285gb.jpg

usa pasager

http://img204.imageshack.us/img204/1295/picture431.jpg

pai ce sa zic...tocmai am fost la inga si am probat inca 2 cutiute din alea si nimic....fara succes nu merge cu niciunda....din astea eu am tras concluzia ca poate cutia aia a mea din dreapta nu are nimic. Am facut asa:

1. Testat oglinda separat pe pinii unde sunt firele alb si albastru si merge, se ridica.

2. Am bagat-o separat in mufa de la cutie si am dat tensiune pe pinii de pe placa de baza a cutiei si merge, se pliaza.

3. Am fost la userul inga si am mai testat inca 2 cutii din alea dar fara succes, cu niciuna montata nu merge.

4. De testat ce ai zis tu mai devreme. Nu m-am gandit sa dau si fata de usa din stanga jos sa misc de mufe pe acolo sa vad care e treaba. Cum am timp vad ce mi-ai zis tu

Edited by Blaz3

Din pacate nici partea cu mufele miscate nu merge. Am tras un fir de la cea din stanga catre dreapta dealungul masinii sa vad daca merg. Ele merg aman2 fara probleme daca imi iau curentul si semnalul de la stanga......insa motorasul din stanga luand de la el curent merge un pic infranat ! Nu stiu ce sa mai fac si un sa mai caut. Mi-a mai zis cineva acum ceva sa ma uit in usa unde se deschide ca este acolo o mufa care ii posibil sa aibe ceva intrerupt. Daca mai aveti o idee va rog ..... Multumesc !

Nasol daca nu e de la mufa din usa soferului, ma gandesc numai la munca de a da jos fata de usa.

Verifica si firele din burduful de cauciuc prin care sunt trase firele din usa spre interior.Posibil sa se fi intrerupt acolo vreun fir de la prea multe inchideri /deschideri ale usii.Eu am patit acelasi lucru la capota portbagaj unde lafel exista niste fire trase printr-un astfel de burduf de cauciuc.

Scoate mufa aia de la usa, iti trebuie o cheie fixa de 8 sau 9, scoti cauciucul din usa si tragi de el spre mufa sa vezi cum arata firele acolo.

http://img59.imageshack.us/img59/3359/picture452.jpg

http://img688.imageshack.us/img688/6638/picture429.jpg

Succes!

Nasol daca nu e de la mufa din usa soferului, ma gandesc numai la munca de a da jos fata de usa.

Verifica si firele din burduful de cauciuc prin care sunt trase firele din usa spre interior.Posibil sa se fi intrerupt acolo vreun fir de la prea multe inchideri /deschideri ale usii.Eu am patit acelasi lucru la capota portbagaj unde lafel exista niste fire trase printr-un astfel de burduf de cauciuc.

Scoate mufa aia de la usa, iti trebuie o cheie fixa de 8 sau 9, scoti cauciucul din usa si tragi de el spre mufa sa vezi cum arata firele acolo.

Succes!

Iti multumesc mult de informatii si interes......chiar m-au ajutat pozele tale.....deocamdata nu am apucat sa verific burduful ala din usi ca e foarte frig si nu am unde, garajul nu e incalzit si nu am cum. Astept sa se incalzeasca si o sa incep sa verific burduful. Mersi mult ! Ceau !

nu gasesc pe realoem codul modulului

inainte a mers? adica a fost montata pe usa pasagerului si a mers?

verifica modulul ( cutiuta ) din usa soferului daca are si pliere electrica a oglinzilor

daca nu ai avut din fabrica pliere electrica este posibil sa nu fie bun modulul

nu gasesc pe realoem codul modulului

inainte a mers? adica a fost montata pe usa pasagerului si a mers?

verifica modulul ( cutiuta ) din usa soferului daca are si pliere electrica a oglinzilor

daca nu ai avut din fabrica pliere electrica este posibil sa nu fie bun modulul

stiu ce zici si tu insa daca oglinda stanga se pliaza inseamna ca modulul stie pliere !