Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

HELP! caseta directie bmw e39

Recommended Posts

Salut,am si yo o intrebare,daca ma puteti ajuta.Astazi am fost cu masina la un service, pentru ca pe loc sau in mers la viteze mai mici,(cum ar fii sa intri pe o straduta sau cand iei viraj sa intri intr-o intersectie) se auzea un troznit in volan,nu conta directia in care dadeam (st;dr).Au tras de roti au bagat leviere pe acolo si pana la urma au ajuns la caseta de directie,unde au mai strans-o (spune-au ca are doua suruburi de strangere,unul in stanga,unu in dreapta), la mine era slabit surubul din dreapta (asta cand stai la volan),dupa toate asta nu se mai auzea troznitul acela la volan,dar cand am plecat am observat ca atunci cand iau Dreapta de volan merge greu si se aude un fasait asa greoi,ca si cum ai impinge un pistonas si aerul nu are pe unde sa iasa.Am bagat-o inapoi in service,mi-au desfacut inapoi surubul acela pana la semnul unde era inainte sa il stranga,dar tot face,adica tot are fasaitul acela si merge greu volanul,dar doar spre dreapta,daca dau in stanga merge normal.Dupa ce mi-au strans surubul acela,au completat 100 ml maxim cu ulei rosu Dextron 2 sa ajunga la nivel.

Acum ma intreb ce s-o fii putut intampla,de ce merge asa greu spre dreapta si de ce se aude fasaitul acela?

Stima,

pai poate ar cam fi cazul sa schimbi uleiul de la servo ca daca e cel din fabrica e cam uzat

posibil ca te-a lasat caseta, urmeaza cu conditia sa fi verificat brate si bielete

Pei inteleg sa fie uzat uleiul,dar pana sa umble iei acolo nu facea asa,se auzea troznitul acela dar nu fasaia si mergea greu.Tin sa precizez ca atunci cand au completat uleiul la servo au pus Dexron II, dar pe sticla era pentru Ford,acum nu stiu daca se poate sa fie de la ala,pentru ca au completat doar 100 grame maxim si oricum era rosu si Dexron cum trebuie la caseta.Nu stiu daca are fro legatura ca scria Ford pe sticla sau nu.

In brate mai am joc dar ce ma pune pe mine pe ganduri,ca daca era din brate oricat strangea surubul acela tot trebuia sa trozneasca,dar nu mia face meerge bine acum,doar ca merge mia greu spre dreapta.

Dar daca merg asa cu ea ce se poate intampla,pentru ca la turatii mai mari nu se misca greu?

in timp (scurt) va face din nou si de data asta nu o sa mai ai ce sa strangi;pregateste-te de o caseta noua sau reconditionare

pei oricum nu am strans nimic,ca doar am spus ca surubul acela la desfacut din nou si la lasat asa cum era inainte,dar nu si-a revenit !!!